header

מתכון לעראיס

חצי פיתה עם בשר ותבלינים לא נשמע כמו מאכל מרגש במיוחד, אבל את השם המוכר "עראיס" כולנו ודאי כבר שמענו ורק לנוכח שמו אנחנו מזילים ריר. לכן, כאשר יש מתכון פשוט וזריז להכנה של המנה הטעימה הזו, אסור לוותר עליו ומוטב להכינו כמה שיותר מהר. כעת אנחנו מזמינים אתכם להכיר ולהכין את המתכון הלבנוני למנת העראיס האהובה על כולם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעראיס מקור תמונה: blueapron
רכיבים לעראיס:
בשר טחון - 300 גרם (בשר טלה או בשר בקר או שניהם יחדיו)
פיתות - 2 (חתוכות לחצאים)
שמן זית - 5 כפיות (מחולקות)
בצל - 1 (מקולף וחתוך לקוביות קטנות)
ברוקולי - 220 גרם (פרוס)
פטרוזיליה - 1 צרור (קצוץ דק)
בהרט - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת העראיס:
  1. חממו תנור ל-230 מעלות, שטפו היטב וייבשו את הירקות השונים.
  2. גרדו את קליפת הלימון כך שייווצרו לכם 2 כפיות של גרידה, ואת שאר הלימון חתכו לרבעים והניחו בצד.
  3. הניחו בתבנית עם נייר אפייה את פרוסות הברוקולי כאשר החלק החתוך מונח כלפי מטה, ופזרו מעל מלח, פלפל, שליש מכמות הבהרט ומעט שמן זית. הכניסו אל התנור לאפייה של 24-26 דקות או עד לקבלת גוון חום ובדיקת רכות בעזרת מזלג.
  4. הוציאו את הברוקולי מן התנור והניחו בצד להתקררות. preperation מקור תמונה: blueapron
  5. חממו 2 כפיות שמן זית במחבת בינונית מעל אש בינונית-גבוהה, הוסיפו את הבצל והבהרט שנשאר ותבלו במעט מלח ופלפל שחור.
  6. ערבבו יחדיו בין 2-4 דקות עד לריכוך של הבצל, הוסיפו את הצימוקים, תקנו את התיבול במידת הצורך, המשיכו לבשל לעוד 2 דקות, הסירו מן האש והעבירו לקערה קטנה. preperation מקור תמונה: blueapron
  7. אל הקערה של הבצל והצימוקים הוסיפו את הבשר, גרידת הלימון והפטרוזיליה, ערבבו היטב בעזרת הידיים ותבלו במעט מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. חלקו את המילוי בעזרת כף לחצאי הפיתות, ובזהירות לחצו על הצדדים של כל חצי פיתה כדי לפזר את המילוי באופן שווה בתוכה. preperation מקור תמונה: blueapron
  9. העבירו את חצאי הפיתות המלאות לתבנית עם נייר אפייה והברישו אותן במעט שמן זית.
  10. הכניסו את תבנית העראיס אל התנור למשך 14-16 דקות, כאשר במחצית הזמן חשוב לשים לב ולהפוך את הפיתות לצדן השני.
  11. הוציאו בזהירות את התבנית מן התנור והעבירו לצלחת הגשה לצד רבע לימון וחתיכה של ברוקולי.
טיפ השף:
ניתן ואף מומלץ להגיש בצד גם טחינה ביתית.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר