maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים פשוטים להכנת משקאות שנלחמים בהצטננות ביעילות

בתקופת ילדותי, בעיקר בעונת החורף הקרירה, בימים בהם שכבתי במיטה עם גודש באף ושיעול, סבתי היקרה נהגה להגיע במיוחד מירושלים בכדי לרקוח עבורי משקאות שיפיגו במהרה את הכאבים. הייתי שומעת אותה מתעסקת עם כלים, ירקות ותבלינים במטבח, ולאחר מספר דקות לא ארוכות היא הייתה פוסעת לכיווני בצעדים זהירים ומגישה לי את משקה העל שלא רק דאג לבריאותי, אלא גם השאיר טעם נהדר בפה והרווה את צימאוני. לאחר שטעמתי סוגים רבים ומגוונים של המשקאות של סבתי, אני שמחה לשתף אתכם ב-6 הטובים ביותר שללא ספק יפיגו את כאבכם ויסייעו לכם להחלים במהרה מצינון והתקררות. 

מתכונים למשקאות להצטננות
 
1. האננס המהביל 
 
טעמו הנפלא של האננס יחד עם החריפות המעודנת של פלפל הקאיין לא רק טעים במיוחד, הוא גם יפתח לכם את דרכי הנשימה וירגיע את כאב הגרון.  
 
מתכונים למשקאות להצטננות
 
רכיבים: 
  • ½-1 כוס של מיץ אננס
  • ½ כף חומץ תפוחים
  • קורט פלפל קאיין
  • כפית דבש
 
הוראות הכנה:

1. הניחו סיר קטן על להבה בינונית, הכניסו את כל הרכיבים ובשלו אותם עד לקבלת טמפרטורת השתייה המועדפת עליכם. 

2. העבירו את המשקה לספל, שתו בזהירות ותתחזקו. 

 
יתרונות בריאותיים:
  • מיץ האננס עשיר בוויטמין C, אשר ממלא תפקיד מכריע בחיזוק המערכת החיסונית. מיץ זה גם מונע התייבשות, מה שיעזור לכם לשמור על מעברי האף והעיניים לחים. 
  • חומץ התפוחים הינו אנטי בקטריאלי, מה שהופך את תנאי הגוף שלכם לפחות ראויים למגורים של חוירוסים וחיידקים. 
  • פלפל הקאיין הוא בעל תכונות אנטי בקטריאליות ובעל יכולת לעורר את זרימת הדם למערכת הנשימה והגרון. בנוסף, חומר הקפסאיצין המצוי בו מסייע באופן טבעי בהפחתת כאבים ודלקות. 
  • הדבש הטעים לא רק נוכח בכדי להוסיף מתיקות, הוא גם ידוע בזכות התכונות האנטי מיקרוביאליות שלו, מה שמסייע להרגיע במהירות את הגרון.
 
2. שיקוי ג'ינג'ר ומנטה פיקנטי
 
השילוב של הג'ינג'ר יחד עם המנטה יוצר מרקם וטעם מרעננים, וגם נלחם ביעילות בדלקת של דרכי הנשימה.
 
מתכונים למשקאות להצטננות
 
רכיבים:
  • לימון
  • פיסת ג'ינג'ר קלוף באורך של 2.5 ס"מ.
  • 2 קורט פלפל קאיין 
  • קורט אבקת כורכום
  • טיפה של תמצית מנטה
 
הוראות הכנה:

1. הכניסו לבלנדר מיץ לימון עם פיסת הג'ינג'ר, וערבלו אותם עד לקבלת תערובת אחידה.

2. צקו את התערובת לקערה קטנה והוסיפו פלפל קאיין, אבקת כורכום ותמצית מנטה וערבבו היטב. 

3. לבסוף, מזגו את המשקה בזהירות לספל ושתו בהנאה. במידה שהמשקה אינו מספיק מתוק עבורכם, תוכלו להמתיק אותו באמצעות דבש או כל ממתיק אחר שתבחרו.

 
יתרונות בריאותיים:
  • הלימון עשיר בוויטמין C, וביכולתו להמיס ריר שמיוצר בכמויות גדולות מהרגיל בזמן שיש זיהומים או בעיות בדרכי הנשימה. 
  • ג'ינג'ר מכיל נוגד חמצון רב עוצמה שבנוי מתרכובות נוגדות דלקות, וביכולתו להרגיע בחילות וכאבי בטן. 
  • כורכומין, החומר הפעיל העיקרי בכורכום, הינו אנטי דלקתי ובעל תכונות אנטי בקטריאליות. 
  • תמצית המנטה מספקת מנה ראויה של מנתול שתסייע לנקות את הגרון והסינוסים שלכם. 
3. תה מרווה
 
משקה זה מלווה תרבויות שונות לאורך דורות רבים ולא בכדי. ביכולתו להשפיע רבות על גופנו ואף להפיג כאבים שונים. 
 
מתכונים למשקאות להצטננות
 
רכיבים: 
  • 2 עלי מרווה טריים או כף עלי מרווה יבשים
  • לימון או דבש לפי הטעם
  • כוס מים חמים
 
הוראות הכנה:

1. הכניסו את עלי המרווה אל קערה קטנה, צקו מעליה כוס אחת של מים רותחים, והניחו לה למשך 15-10 דקות.

2. הוציאו את העלים מהקערה, העבירו את המים לספל והוסיפו לימון או דבש לפי הטעם.

 
יתרונות בריאותיים:
  • המרווה הינה אחד מצמחי המרפה והתבלין העתיקים והנפוצים ביותר בארץ ישראל, והיא מכילה טאנינים עפצים שהופכים אותה לתרופה טבעית שיכולה לטפל בפצעים מוגלתיים, בכאבי חניכיים וגרון ואף בדלקת שקדים.
 
4. תה ג'ינג'ר מתובל
 
הטעם הפיקנטי של הג'ינג'ר יחד עם סגולותיו המרפאים יחוללו פלאים בגופכם, ויעזרו לכם להרגיש טוב יותר במהרה. 
 
מתכונים למשקאות להצטננות
 
רכיבים:
  • 3 כוסות מים מסוננים
  • פיסת ג'ינג'ר באורך של 1.5 ס"מ. 
  • כף גדושה של עלי תה ירוק או שחור
  • ½ כוס חלב (ניתן להשתמש גם בחלב שקדים)
  • 2 כפות דבש
  • קורט קינמון 
 
הוראות הכנה:

1. קלפו את קליפת הג'ינג'ר ופרסו אותו דק.

2. הניחו סיר על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 3 כוסות מים והביאו אותם לידי רתיחה. לאחר מכן הוסיפו את הג'ינג'ר הפרוס, והניחו לו להתבשל בפנים במשך 10 דקות. 

3. הנמיכו את הלהבה לעוצמה נמוכה והוסיפו את עלי התה. המתינו במשך 10 דקות נוספות.

4. סננו היטב את העלים מהמים, והחזירו את תערובת המים חזרה לסיר. כעת, הוסיפו דבש וחלב, בחשו מעט, הגבירו את הלהבה לעוצמה בינונית והמשיכו לבשל עד לקבלת טמפרטורת השתייה הרצויה. 

5. צקו את התערובת לספל, הוסיפו קורט קינמון ולגמו בזהירות.

 
יתרונות בריאותיים:
  • כפי שצוין קודם לכן, הג'ינג'ר מכיל נוגד חמצון ששומר על הבריאות, וביכולתו של הדבש להפחית ואף להפיג את כאב הגרון.
  •  בנוגע לחלב אמנם הדעות הינן חלוקות, ובכל זאת הוא מספק חלבון ושומנים שמחזקים את הגוף ומסייעים לו להדוף את הנגיף. 
  • הוספת הקינמון תוביל לתחושת התחממות שתוכלו להרגיש בגרון ובסינוסים. 
 
5. משקה ציר עוף 
 
אמנם ציר העוף משמש לנו בדרך כלל כבסיס למרק נהדר או כתיבול למנות עיקריות, אך במהרה תתוודעו כי מדובר גם במשקה חם ונהדר שילחם ביעילות בנגיף ההצטננות. 
 
מתכונים למשקאות להצטננות
Nati
רכיבים: 
  • 2 קילו גב עוף (עמוד השדרה והעצמות המחוברות אליו) וכנפיים חתוכים לחתיכות של 5 ס"מ
  • בצל גדול קצוץ
  • שמן זית לטיגון
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 עלי דפנה
 
הוראות הכנה:

1. הניחו מחבת גדולה משומנת על להבה בינונית-גבוהה, טגנו את הבצל עד שיקבל גוון חום והעבירו לקערה.

2. הניחו סיר משומן על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו את העוף ובשלו אותו עד שיקבל גוון כהה יותר. לאחר מכן הנמיכו את האש לעוצמה בינונית, הוסיפו את הבצל המטוגן ובשלו את הכל עם מכסה במשך 20-15 דקות.

3. הוסיפו מים רותחים, מלח ועלי דפנה (תוכלו להוסיף ירקות נוספים במידת הרצון), ובשלו אותם עד שכל הרכיבים יתבשלו ויתרככו.

4. סננו את העצמות, עלי הדפנה והירקות מהציר ומזגו לספל אהובה.

 
יתרונות בריאותיים:
  • הציר שהכנתם מכיל חומצת אמינו טבעית הנקראת ציסטאין, שמחזקת את המערכת החיסונית.
  • הירקות והתבלינים לא רק יעשירו את המרק בטעם נהדר, הם גם מכילים ויטמינים ונוגדי חמצון רבים. 
  • לבסוף, המשקה המלוח מרטיב ומרגיע את הגרון ביעילות רבה. 
6. סיידר רימונים
 
את המשפט "רימון מוסיף המון" שמענו לא מעט, והוא אכן מוסיף טעם נהדר למשקה הבא, בזמן שהוא מחזק את המערכת החיסונית בגופנו. 
 
מתכונים למשקאות להצטננות
 
רכיבים:
  • 3 כוסות סיידר תפוחים
  • כוס מיץ רימונים
  • 3 מקלות קינמון
  • 4 ניצני ציפורן (ניתן להשיג בחנויות טבע)
 
הוראות הכנה:

1. הניחו סיר על להבה נמוכה, הוסיפו את כל הרכיבים, ערבבו היטב והניחו לתערובת להתבשל במשך 10 דקות.

2. הוציאו את הציפורן ומקלות הקינמון מהתערובת באמצעות כף מסננת.

3. לבסוף, צקו את המשקה לספל, ותוכלו ליהנות מחליטת נוגדי החמצון החמה שהכנתם.

 
יתרונות בריאותיים:
  • למיץ הרימון יש יכולת נוגדת חמצון גבוהה מאוד, יותר מאשר ליין אדום או לתה ירוק. 
  • ניצני הציפורן הם בעלי תכונות אנטי ויראליות ואנטי בקטריאליות, אשר מגנות ושומרות על גופנו. 
 

 

מקור: אביה.פ
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: