maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למשקה ציר עוף

אמנם ציר העוף משמש לנו בדרך כלל כבסיס למרק נהדר או כתיבול למנות עיקריות, אך במהרה תתוודעו כי מדובר גם במשקה חם ונהדר שילחם ביעילות בנגיף ההצטננות. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למשקה ציר עוף
רכיבים לציר עוף:
גב עוף - 2 קג' (עמוד השדרה והעצמות המחוברות אליו, וכנפיים חתוכים לחתיכות של 5 ס"מ )
בצל - 1 (קצוץ)
שמן זית - מעט (לטיגון)
מים - 8 כוסות (רותחים)
מלח - 2 כפיות
אופן הכנת הציר עוף:
  1. הניחו מחבת גדולה משומנת על להבה בינונית-גבוהה, טגנו את הבצל עד שיקבל גוון חום והעבירו לקערה.
  2. הניחו סיר משומן על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו את העוף ובשלו אותו עד שיקבל גוון כהה יותר. לאחר מכן הנמיכו את האש לעוצמה בינונית, הוסיפו את הבצל המטוגן ובשלו את הכל עם מכסה במשך 20-15 דקות.
  3. הוסיפו מים רותחים, מלח ועלי דפנה (תוכלו להוסיף ירקות נוספים במידת הרצון), ובשלו אותם עד שכל הרכיבים יתבשלו ויתרככו.
  4. סננו את העצמות, עלי הדפנה והירקות מהציר ומזגו לספל אהובה.
מקור: אביה.פ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר