header

מתכון ללחמניות ממולאות בבשר

כמעט כולנו אוהבים בצקים על שלל סוגיהם, אבל כנראה שאת הלחמניות הממולאות בבשר הבאות אתם לבטח לא מכירים. במתכון הפשוט שלפניכם תזכו להכין לחמניות ביתיות ממולאות בבשר עשיר בטעמים שבזכותן כל ארוחה תהפוך לחגיגה. אז קדימה, הפשילו שרוולים והתחילו במלאכת ההכנה כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהמנה הטעימה הזו...

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון ללחמניות ממולאות בבשר מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים לבצק:
שמרים יבשים - ½1 כפיות
מים חמים - ½ כוס + 1 כף (לא רותחים)
סוכר - 3 כפות
ביצה - 1 (גדולה)
מלח - ½ כפית
קמח - ¼2-2 כוסות
שמן - 2 כפות (לשימון הקערה)
רכיבים למילוי והרכבת המנה:
שמן זית - 2 כפות
בשר טחון - 500 גרם
כרוב לבן - ½-1 כוס (קצוץ)
בצל - ½ כוס (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
ביצה - 1 (טרופה)
אופן הכנת הבצק:
  1. המיסו את השמרים בעזרת מים בתוך קערה גדולה והוסיפו סוכר, ביצה, מלח וכוס קמח אחת.
  2. ערבבו היטב לכדי תערובת אחידה והוסיפו את שאר הקמח תוך כדי ערבוב עד ליצירת בצק רך.
  3. קמחו מעט את משטח העבודה והניחו את הבצק עליו; לושו את הבצק עד שהוא יהיה חלק וגמיש.
  4. שמנו קלות את קערת הבצק, והחזירו את הבצק פנימה כשאתם מקפידים שכל צדדיו נוגעים בשמן.
  5. כסו את הקערה והניחו אותה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו, בינתיים הכינו את המלית.
אופן הכנת המילוי והרכבת המנה:
  1. חממו שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית והוסיפו את הבשר, ערבבו מדי פעם עד לקבלת גוון אפור.
  2. סננו את הנוזלים שיצאו מן הבשר והוסיפו את הכרוב, הבצל, המלח והפלפל תוך ערבוב של כדקה.
  3. כסו את המחבת ובשלו על אש בינונית במשך 15 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  4. כעת לאחר שהתערובת מוכנה, הסירו את המחבת מן האש והניחו בצד עד שתצטנן.
  5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, חלקו אותו ל-12 חתיכות שוות ושטחו כל חתיכה לקוטר של כ-13 ס"מ.
  6. במרכז כל חתיכה מזגו כרבע כוס מתערובת הבשר והירקות, קפלו את השוליים וצרו כדור ללא חורים סביב המילוי.
  7. רפדו תבנית גדולה בנייר אפיה משומן קלות, והניחו בתוכה את כדורי הבצק הממולאים כאשר האזור שסגרתם איתו את כדור הבצק יפנה כלפי מטה; הניחו להם לעמוד כחצי שעה במקום חמים עד שיכפילו את נפחם.
  8. הברישו את כדורי הבצק במעט ביצה, הכניסו את התבנית לתנור ואפו בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
  9. הוציאו בזהירות את התבנית מהתנור והגישו את המנה חמה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.