header

מתכון לקציצות בשר וקישואים אפויות עם רוטב עגבניות

קציצות בשר הן מאכל אהוב ומוכר כמעט בכל בית בישראל ובעולם כולו, זאת בשל פשטות ההכנה והטעם הממכר שאפשר לשלב עם שלל רטבים מיוחדים. עם זאת, רוב המנות מהסוג הזה עשירות בקלוריות, לכן מוטב להכיר חלופות טעימות, מזינות ודיאטטיות הרבה יותר. זה בדיוק מה שאתם הולכים לגלות עכשיו – מתכון לקציצות בקר וקישואים אפויות עם רוטב עגבניות טעים – מנה אישית של 5 קציצות בעלת ערך קלורי של 170 קלוריות.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות בשר וקישואים אפויות עם רוטב עגבניות מקור תמונה: bakerbynature
רכיבים לקציצות בשר וקישואים:
בשר טחון - 1 ק"ג
שמן זית - 1 כף
ביצים - 2 (גדולות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קישואים - 2 כוסות (מגורדים וסחוטים היטב)
בצל סגול - 1 (קטן, מגורד)
רכיבים לרוטב עגבניות:
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 3 (כתושות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
סוכר - ½ כפית
פתיתי צ'ילי - ½ כפית (יבש)
אופן הכנת הקציצות בשר וקישואים:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות.
  2. הניחו נייר אפיה בתבנית תואמת לתנור והניחו בצד.
  3. הניחו בקערה גדולה את כל רכיבי הקציצות ובעזרת הידיים ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה – התערובת צריכה להיות לחה מעט. preperation מקור תמונה: bakerbynature
  4. החלו לגלגל כדורי בשר בגודל של כדור פינג פונג והניחו על התבנית במרחק אחד מהשני עד שתערובת הבשר נגמרת.
  5. הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך 20-25 דקות או עד שהקציצות מקבלות גוון שחום. לאחר מכן הוציאו את התבנית מהתנור והניחו בצד. preperation מקור תמונה: bakerbynature
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
  1. חממו שמן זית בסיר גדול מעל אש בינונית.
  2. הוסיפו לסיר שום וטגנו אותו כדקה – חשוב לשים לב לא לשרוף אותו.
  3. הוסיפו עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל שחור, סוכר, תיבול איטלקי ופתיתי צ'ילי, וערבבו יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. הביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה תוך ערבוב מדי פעם – כ-15 דקות.
  5. טעמו את הרוטב ותקנו את התיבול במידת הצורך.
  6. הוסיפו את קציצות הבשר אל הרוטב, ערבבו, בשלו למשך כ-2 דקות והגישו אל השולחן. preperation מקור תמונה: bakerbynature
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר