header

מתכון לצלעות טלה עם שום ועשבי תיבול

המתכון הזה הוא תאווה לחך של ממש, בו צלעות טלה עסיסיות מקבלות חיזוק של שום ועשבי תיבול יחד עם טבסקו מעקצץ, והרכיבים האלה יחדיו יגרמו לכל מי שיאכל מהם ללקק את האצבעות! היופי זה שהרוטב שתכינו למנה מצריך מכם רק 2 מרכיבים פשוטים מאוד, והתוצאה המתקבלת היא הרבה יותר מסך חלקיה. בואו ללמוד איך להכין צלעות טלה מושלמות שיוציאו את כל האורחים מרוצים ושבעים!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 8
רמת קושי: קל
מתכון לצלעות טלה עם שום ועשבי תיבול מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים לצלעות טלה עם שום ועשבי תיבול:
צלעות טלה - 8 יחידות (כ-900 גרם)
שיני שום - 5 (כתושות)
שמן זית - 4 כפות (מחולקות)
פטרוזיליה טרייה - 2 כפות ועוד קצת לקישוט (אפשר להחליף ב-2 כפיות פטרוזיליה יבשה)
רוטב טבסקו - 2 כפיות
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
טימין יבש - ¼ כפית
רכיבים לרוטב לצלעות:
ציר עצמות עוף או בקר - ½ כוס (מתכון לציר עוף, או ½ כוס מים רותחים עם רבע כפית אבקת מרק עוף)
שמן זית - 2 כפות
אופן הכנת צלעות טלה עם שום ועשבי תיבול:
  1. טפחו על צלעות הטלה עם מגבת נייר כדי לייבש אותן כמה שיותר, והפרידו אותן על ידי חיתוך בין כל אחת לחתיכות בעובי של כ-2 ס״מ.
  2. ערבבו יחדיו את שיני השום, 3 כפות שמן זית, הפטרוזיליה, הטבסקו, המלח, הפלפל והטימין, ליצירת מרינדה.
  3. הניחו את צלעות הטלה בתבנית זכוכית לתבשיל כשהעצם פונה כלפי חוץ ומעלה, כך שהבשר ייגע בתחתית התבנית. מזגו מעל חתיכות הבשר את המרינדה וכסו בעזרתה את הצלעות מכל הצדדים (התרכזו בבשר, פחות בעצם). כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 6-18 שעות.
  4. הוציאו את הצלעות מהמקרר 30 דקות לפני שאתם מתכננים להתחיל לבשל אותן. הניחו מחבת גדולה על אש גבוהה, הוסיפו לה 1 כף שמן, וברגע שהוא רותח צלו את הצלעות למשך 2-4 דקות מכל צד, בהתאם לעובי ומידת העשייה הרצויה. הוציאו את הצלעות מהמחבת כשהן מקבלות צבע חום מגרה. עשו זאת ב-2 מקבצים אם צריך, ולאחר מכן העבירו את הצלעות לצלחת וכסו אותן עם נייר כסף בזמן שתכינו את הרוטב.
אופן הכנת רוטב לצלעות:
  1. הוציאו את השמן מהמחבת שבה טיגנתם את הצלעות על ידי הטייתה ושימוש בכף, אך השאירו כף או שתיים ממנו כדי שהרוטב יקבל קצת טעם.
  2. הוסיפו את ציר העצמות ובשלו על סף רתיחה למשך 2 דקות תוך כדי ערבוב וגירוד תחתית המחבת.
  3. כבו את הלהבה, המתינו לקירור קל והוסיפו בהתאם לצורך עוד 1 כף של שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  4. הזליפו את הרוטב מעל לצלעות, קשטו בפטרוזיליה טרייה והגישו.
טיפ השף:
בעת חיתוך הצלעות נסו לשמור על גודל אחיד, אך שימו לב שהחתיכה הראשונה והאחרונה יהיו ככל הנראה עבות יותר. תצטרכו לבשל אותן למשך זמן מעט רב יותר מהשאר, או שאפשר להגיש אותן למי שאוהב בשר מעט יותר נא.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.