maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים לקינוחים פשוטים ומהירים במיקרוגל

אם מתחשק לכם להכין קינוח מפנק לסוף הארוחה אך אין לכם מספיק זמן ואנרגיות להיכנס למטבח ולהתחיל לאפות, 5 המתכונים הבאים לקינוחים במיקרוגל יספקו לכם פתרון מצויין. בין אם תבחרו להכין עוגה אישית מלאה בשוקולד או עוגיות שיבולת שועל לצד הקפה של הבוקר, כל אחד מהקינוחים יגרום לכם ללקק את האצבעות. 

 

 

1. עוגת שוקולד נוטלה בספל (חומרים ל-4 מנות)

מתכון זה הוא שדרוג מנצח לעוגת השוקולד החמה עם תוספת שוקולד הנוטלה האהוב. את העוגה מומלץ להכין בספל אישי בשביל הנוחות וגם כדי שיהיה לכם תירוץ לאכול את כולה בעצמכם. 

מצרכים:

  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 8 כפות אבקת סוכר
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • 2 ביצים
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות נוטלה בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות שוקולד צ'יפס מריר (אפשרי)
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  • הכניסו את כל המצרכים לקערה גדולה וערבבו במערבל מזון עד לקבלת מרקם אחיד (ניתן לערבב גם בידיים או עם כף).
  • מלאו את התערובת בארבעה ספלים, קצת פחות ממחצית הספל.
  • חממו במיקרוגל בעוצמה גבוהה כל ספל כ-2 דקות. בזמן החימום שימו לב שהתערובת תופחת ולא נשרפת, מכיוון שלכל מיקרוגל יש עוצמות שונות.
  • בתום החימום, הגישו מיד בתוספת קצפת או גלידה מעל.
 
מתכונים לקינוחים במיקרוגל
 

 

2. עוגיות חיטה ומייפל

עוגיות פריכות ואווריריות אלו הן תוספת מעולה לקפה של הבוקר, או אפילו כחטיף אנרגיה משביע, בריא וטעים במהלך היום. 

  מצרכים (חומרים ל-15 עוגיות):

  • 110 גרם חמאה
  • 7 כפות סוכר חום
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1 כפית גדושה של אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • אבקת סוכר
  • קינמון
  • יש צורך בתבנית סיליקון משומנת.

אופן ההכנה: 

  • ערבבו את החמאה, את הסירופ והסוכר בקערה וחממו במיקרוגל ל-1-2 דקות עד שהתערובת מומסת.
  • הוציאו מהמיקרוגל, המתינו 5 דקות לצינון התערובת והוסיפו את שיבולת השועל, אבקת האפייה, הביצה והמלח.
  • שפכו את התערובת לתוך התבנית, שטחו והחליקו אותה עם סכין למריחה.
  • חממו את התבנית במיקרוגל בחום גבוה למשך 4-5 דקות, או עד אשר התערובת התייבשה ולא נותרו בה נוזלים (ניתן לבדוק עם קיסם).
  • בתום החימום, הוציאו מהמיקרוגל והניחו לתבנית להתקרר למשך 15 דקות. לאחר מכן חרצו בתבנית את הסימנים לחיתוך העוגיות. 
  • לאחר שהתבנית התקררה לגמרי, הוציאו את התערובת מהתבנית וחתכו ריבועים בסכין חדה, לפי הסימונים.
  • פזרו אבקת סוכר וקינמון לפי הטעם, והגישו.
מתכונים לקינוחים במיקרוגל
 

 

3. עוגת קוקוס ולימון בספל

לחובבי הקוקוס, מתכון זה ילמד אתכם להכין עוגה עשירה ונימוחה עם המרכיב האהוב עליכם בתוספת ארומה מרעננת של פירות הדר.

מצרכים (חומרים לספל אחד):

  • 4 כפות קמח לבן
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 2 כפות סוכר
  • 4 כפות חלב קוקוס
  • 1 כפית פתיתי קוקוס
  • 1/4 כפית גרדת ליים

אופן ההכנה:

  • ערבבו היטב את כל החומרים, פרט לגרדת הליים ופתיתי הקוקוס, בקערה קטנה עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
  • הוסיפו את גרידת הליים ופתיתי הקוקוס וערבבו קלות.
  • שפכו לספל שתייה חמה וחממו במיקרוגל בחום גבוה למשך כדקה. החלק העליון של העוגה אמור להיות יבש בתום החימום.
  • הוציאו, פזרו מעט גרידת ליים והגישו.
מתכונים לקינוחים במיקרוגל

 

4. טראפלס שוקולד (מתאים לרגישים לגלוטן)

תופתעו לגלות עד כמה פשוט וקל להכין את כדורי הטראפלס המנחמים האלה לפי המתכון הקצרצר שלפניכם.  

מצרכים (חומרים ל-10 כדורי טראפלס):

  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר או רגיל
  • 3 כפות חלב (אפשר גם להשתמש בחלב קוקוס)
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  • ערבבו את השוקולד צ'יפס, החלב והמלח בקערה וחממו במיקרוגל למשך 50 שניות בחום גבוה.
  • הניחו לקערה להצטנן כדקה וחממו שוב למשך 10 שניות עד אשר השוקולד מומס. אם הוא לא הומס מספיק, חזרו על אותה הפעולה (חימום הקערה ל-10 שניות בלבד והפסקת צינון). אל תחממו יותר מ-10 שניות מכיוון ששוקולד נוטה להישרף מהר.
  • לאחר שהתערובת נמסה, ערבבו שוב, הניחו לה להצטנן והכניסו למקפיא למשך ארבעים דקות או עד אשר השוקולד קשה מספיק בכדי ליצור ממנו כדורים קטנים.
  • להכנת הכדורים השתמשו בכף להוצאת תערובת השוקולד וצרו עם הידיים כדור קטן.
  • לפני ההגשה, גלגלו את את כדורי הטראפל באבקת קקאו. 
מתכונים לקינוחים במיקרוגל
 

 

5. עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים

בתום ההכנה שלהן, עוגיות השוקולד וחמאת הבוטנים האלו ייראו לכם כמו חטיפי שוקולד מובחרים שלא תוכלו לעמוד בפניהן.

מצרכים (חומרים ל-12-15 עוגיות):

  • 450 גרם שוקולד חלב / חצי מריר
  • 2 כפות חמאה בטמפרטות החדר
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

  • בקערה קטנה חממו חצי מכמות השוקולד במיקרוגל למשך 30-60 שניות, עד שהשוקולד מתחיל להיות מומס.
  • השתמשו במזלג לערבוב השוקולד עד שתקבלו מרקם חלק ללא גושים.
  • אם עדיין יש בתערובת גושי שוקולד, חממו שוב ל-10 שניות.
  • שפכו שתי כפיות שוקולד אל תוך מגשי נייר קטנים למאפין כך שתתקבל שכבה אחידה של שוקולד על כל מגש שכזה. בתום שלב זה הכניסו את המגשים למקפיא למשך 15 דקות. בינתיים התחילו בהכנת קרם חמאת הבוטנים.
  • בקערה קטנה ערבבו את חמאת הבוטנים, החמאה הרגילה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
  • הוציאו את מגשי הנייר עם השוקולד מהמקפיא ולכל מגש הוסיפו מעט מקרם חמאת הבוטנים.
  • הכניסו שוב לקירור למשך 15 דקות.
  • חזרו על אותה הפעולה עם הכמות הנותרת של השוקולד: המיסו במיקרוגל, הוסיפו אל מגשי הנייר מהשוקולד והקפיאו שוב ל-15 דקות.
  • הוציאו והגישו.  
מתכונים לקינוחים במיקרוגל
 

תמונה ראשית: ספר המתכונים שלי

מקור: איילת ת.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: