print header

מתכונים מפתיעים למרקים קרים במיוחד לימי הקיץ

 מדי קיץ החום שתוקף את המדינה שלנו גורם לרבים לאכול יותר ויותר אוכל קר שעוזר לצנן ולרענן את הגוף, כמו גלידות, אבטיח קר, לפתנים וסלטים שונים. היום אנחנו נעזור לכם לשדרג את המגוון הזה בעזרת 5 מתכונים נפלאים, שמוכיחים שלא צריך לוותר על אכילת מרקים רק משום שהחורף עבר. בעזרת שימוש בפירות העונה ושילובי רכיבים נהדרים שאולי לא הכרתם עד היום, המתכונים האלה יפתחו לפניכם עולם חדש של טעמים ומרקים קרים שתרצו ליהנות מהם בכל קיץ מחדש!

מתכון קייצי מרענן למרק אבטיח קר

לא מסוגלים לעבור קיץ בלי לאכול אבטיח, אבל נמאס לכם לאכול אותו כפי שהוא? יש לנו בשבילכם רעיון שובר שגרה שיפתיע את בלוטות הטעם שלכם, מרק אבטיח! כששומעים על המנה הזאת בפעם הראשונה זה טבעי להגיב בחשש, אך תאמינו לנו שמדובר בפינוק צונן ומרענן שקל להכין וכיף לאכול. אז גשו לירקן ובקש ממנו את האבטיח הכי מתוק שלו, כי בקיץ הזה אתם עומדים לגלות דרך חדשה לאכול את הפרי האהוב הזה.

מתכון קייצי מרענן למרק אבטיח קר מקור תמונה: mypureplants.com
רכיבים למרק אבטיח קר:
אבטיח - 5 כוסות (קוביות, ללא זרעים וקליפה)
גמבה - ½ כוס (קצוצה)
מלפפון - 1 (בינוני, קצוץ)
עגבנייה - 1 (בינונית, קצוץ)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
בזיליקום - 5-6 עלים
נענע - 5-6 עלים
ליים - ½ (סחוט)
ג'ינג'ר מגורר - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל - לפי הטעם
מתכון למרק סלמורחו קר

סלמורחו (Salmorejo) הוא מרק עגבניות קר מדרום ספרד, שנהוג להגדיר כגרסה עדינה ומעודנת יותר לגספצ'ו קלאסי. עגבניות הן ללא ספק הכוכבות של המנה העשירה הזאת, שמקבלת חיזוק טעמים נפלא משמן זית מעושן שאמנם לא ניתן למצוא בכל מכולת, אך בהחלט כדאי להשקיע ולחפש אותו טוב טוב. אם תעשו זאת וגם תשתמשו בלחם ג'בטה איכותי, תיהנו ממרק קר נפלא שיהפוך את ימי הקיץ החמים להרבה יותר נעימים וטעימים.

מתכון למרק סלמורחו קר מקור תמונה: foodandwine.com
רכיבים למרק סלמורחו קר:
עגבניות - כ-900 גרם (חצויות)
ג'בטה - 4 פרוסות (בלי ה"קשה" וחתוכות לקוביות, ניתן להשתמש בלחם איטלקי דומה)
שום כתוש - ¼ כפית
שמן זית - ¼ כוס (ועוד קצת לקישוט, רצוי להשתמש בשמן זית מעושן)
מלח - לפי הטעם
ענבים ירוקים - 5-6 (ללא גרעינים)
שקדים קלויים - כף (קצוצים, לקישוט)
מתכון למרק יוגורט קר עם מלפפונים - טרטור

בימי הקיץ החמים, נהוג באזור הבלקן להגיש מנת מרק קר נפלאה בשם טרטור, שמבוססת בדרך כלל על יוגורט, מלפפונים, שום ועשבי תיבול. גם כאן בישראל יש לא מעט אנשים שנהנים מהקרירות והטעם של המרק הזה כאשר הטמפרטורות עולות, בעיקר בקרב משפחות שהגיעו לארץ מבולגריה. בעזרת המתכון להכנת הטרטור הקלאסי שלפניכם תוכלו גם אתם ליהנות מהחוויה הזאת, ולשדרג את תפריט הקיץ שלכם במנה מנצחת ממטבח עם טעמים נהדרים.

מתכון למרק יוגורט קר עם מלפפונים - טרטור מקור תמונה: food52.com
רכיבים למרק יוגורט ומלפפון:
מלח - כפית
אגוזי מלך - כוס (מחולקת)
לחם כפרי מקמח מלא - 2 פרוסות (טבולות במים וסחוטות בעדינות)
שמן זית - ¼ כוס (מחולקת)
יוגורט מחלב מלא - 2 כוסות (ללא תוספות)
מלפפון - 4 (קטנים-בינוניים, מגוררים)
מיץ לימון - 2 כפות
שמיר - צרור קטן (ניתן להחליף בנענע)
מתכון למרק יוגורט קר עם שיבולת שועל, קיווי ואננס

מתכון זה כולל 2 פירות טרופיים בעלי יתרונות בריאותיים נהדרים: האננס והקיווי. כל אחד מהם עשיר בוויטמין C, הניחן בתכונות המסייעות להגן על הגוף מפני סרטן ועוזר לגוף להיטען באנרגיה המספיקה לכל היום. לאחר ההכנה תוכלו להשאיר את המנה במקרר עד 3 ימים, כך שניתן להכין מספר מנות בבת אחת וליהנות מהן לאורך השבוע.

מתכון למרק יוגורט קר עם שיבולת שועל, קיווי ואננס מקור תמונה: dessertnowdinnerlater
רכיבים למרק יוגורט:
זרעי צ'יה - 2 כפות
חלב שקדים - ⅓1 כוסות
קיווי - 2 (קלוף וחתוך לקוביות)
אננס - ½ כוס (חתוך לקוביות)
מתכון למרק אפרסקים קר עם גבינת עיזים

יש לנו רק דבר רע אחד להגיד על המרק הקיצי הזה, והוא שלוקח יותר מדי זמן להכין אותו עד שניתן ליהנות מטעמו הנהדר... מדובר על מנה מפתיעה שמשלבת טעמי פירות קיץ אהובים, בראשם האפרסק, עם חומץ בלסמי עשיר וגבינת עיזים שנעטפת במתקתקות נהדרת. כדי ליהנות מהמרק הקר הנהדר הזה לא צריך לעבוד קשה והמתכון קל לביצוע, פשוט יש צורך בהמתנה של לילה כדי לתת לטעמי הפירות להתחזק. החדשות הטובות הן שבסופו של דבר תקבלו מנה נהדרת לארוחות ערב קיציות עם משפחה או חברים, שאנשים ידבר עליה במשך הרבה מאוד זמן!

מתכון למרק אפרסקים קר עם גבינת עיזים מקור תמונה: foodandwine.com
רכיבים למרק אפרסק וגבינת עיזים:
אפרסק - 3 כוסות (כ-4 אפרסקים, קלופים וחתוכים)
מלפפון - ¼ כוס (קצוץ לקוביות קטנות ועוד כמה רצועות לקישוט)
פלפל צהוב - ¼ כוס (קצוץ לקוביות קטנות ועוד כמה רצועות לקישוט)
משמש מיובש - ¼ כוס (קצוץ)
דבש - 2 כפות
גבינת עיזים - 3 כפות (מפוררת ועוד קצת לקישוט)
שמן זית - 2 כפות
שן שום - 1 (גדולה)
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - לפי הטעם
בזיליקום - לפי הטעם (לקישוט, לא חובה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו