maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים ביתיים ופשוטים לממתקים מוכרים ואהובים

 פעמים רבות אנו עומדים מול מדף המתוקים בחנות ושמים בעגלת הקניות שלנו את הממתקים האהובים עלינו ועל בני משפחתנו, למרות התחושה שמקננת בתוכנו ואומרת לנו "עדיף לבחור באפשרות בריאה יותר". הפיתוי הוא גדול מאוד, אך אם תסתכלו ברשימת הרכיבים על גביי האריזה תגלו שהממתקים האלו מכילים הרבה יותר מרכיבים לא בריאים מאשר כמות סוכר גבוהה, כמו למשל חומרים משמרים ושומן טראנס. אם אתם רוצים להרגיע את החשק שלכם למשהו מתוק, מוכר ואהוב נסו את 5 המתכונים הבאים לממתקים קלאסיים, ללא שימוש ברכיבים הלא רצויים שיש בגרסאות התעשייתיות שלהם ובשבריר מהמחיר.
מתכונים לממתקים
 

1. סוכריות גומי ביתיות

זה אולי יפתיע חלק מכם אך ניתן להכין גרסה בריאה של הממתק האהוב הזה ללא צבעי מאכל וללא סוכר מעובד! גם אתם וגם ילדיכם תיהנו מסוכריות צבעוניות וטעימות שעשויות מפרי טבעי. כל מתכון מתאים לתבנית סיליקון אחת של דובונים (ניתן להשתמש בתבנית סיליקון בכל צורה אהובה אחרת) ויש להכין כל טעם בנפרד.
 

סוכריות גומי בטעם תפוז

רכיבים:
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 2 כפות דבש 
  • 3 כפות ג'לטין ללא תוספת טעם

 

סוכריות גומי בטעם תות

רכיבים:
  • ⅔ כוס מחית תותים (ניתן להשתמש בתותים קפואים. יש להפשיר אותם לחלוטין)
  • ⅓ כוס מים 
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 2 כפות דבש 
  • 3 כפות ג'לטין ללא תוספת טעם
 

סוכריות גומי בטעם אוכמניות

רכיבים:
  • ½ כוס מחית אוכמניות (ניתן להשתמש באוכמניות קפואות. יש להפשיר אותן לחלוטין)
  • ½ כוס מים 
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 3 כפות דבש 
  • 3 כפות ג'לטין ללא תוספת טעם 
מתכונים לממתקים
 

הוראות הכנה

1. ערבבו את כל החומרים מלבד הג'לטין בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה בעזרת מטרפה.

2. מזגו את הג'לטין בהדרגה לתוך הסיר תוך בחישה מתמדת של התערובת. (הימנעו משפיכת הג'לטין לתוך הסיר בבת אחת מכיוון שזה יגרום ליצירת גושים שיפגעו באחידות במרקם).

3. המשיכו לחמם את התערובת על אש בינונית-נמוכה עד שכל המרכיבים מתמזגים היטב ועד שהג'לטין נמס לחלוטין. (ניתן לדעת שהג'לטין נמס לפי השינוי במרקם: המרקם הראשוני של התערובת הוא מגורען וכאשר הג'לטין יימס לחלוטין, היא תהפוך למזוגגת וחלקה).

4. הניחו תבנית סיליקון על נייר אפייה וצקו את התערובת לתוך התבנית. הכניסו את התבנית למקפיא למשך 20-30 דקות.

5. הוציאו את התבניות מהמקפיא וחלצו את הסוכריות. ניתן לשמור את הסוכריות בקופסא סגורה למשך מספר שבועות.

טיפ קטן: אם אין לכם תבנית סיליקון בבית, תוכלו להשתמש בתבנית רגילה, לצפות אותה בשמן קוקוס ולמזוג את התערובת לתוכה. לאחר חצי שעה, הוציאו את התבנית מהמקפיא וחתכו את הסוכריות לגודל שתרצו.

2. סוכריות תרנגול על מקל

הסוכרייה הקלאסית והאהובה הזו נוצרה לראשונה ברוסיה ושמה המקורי הוא "פטושוק". טעמה של הסוכרייה הוא מתוק ומזכיר קרמל כמו שהיו מכינים בעבר, וכעת תוכלו להכין אותה גם בבית במאמץ מזערי.
 

רכיבים (לתבנית סיליקון אחת עם צורות של תרנגולים, או כל צורה אהובה אחרת):

  • 1 כוס סוכר
  • ⅓ כוס סירופ סוכר (המיסו כוס סוכר ב-¼ כוס מים רותחים עד שהסוכר נמס לחלוטין. השתמשו ב-⅓ מהכמות הזאת במתכון לסוכריות ואת השאר שמרו לשימוש עתידי)
  • ½ כוס מים
  • 2-3 טיפות צבע מאכל אדום
  •  כפית מלח לימון (לא חובה)
  • 8-10 מקלות פלסטיק (תלוי בגודל הצורות בתבנית)
מתכונים לממתקים

הוראות הכנה

1. הניחו את תבנית הסיליקון על גביי משטח שטוח ורססו אותה בשמן. 

2. ערבבו סוכר, מים וסירופ סוכר בסיר קטן. בשלו את התערובת ובדקו בעזרת מדחום שהיא מגיעה לטמפרטורה של 150 מעלות.

3. הורידו את התערובת מהאש וצננו אותה מעט. 

4. הוסיפו צבע מאכל ומלח לימון וערבבו עד שהם יתמזגו לחלוטין עם התערובת. 

5. העבירו את תכולת הסיר לתוך התבנית והניחו לסוכריות להצטנן. 

6. כאשר הסוכריות יתקשו, הוציאו אותן מהתבנית ושמרו אותן בקופסה, או עטפו כל סוכרייה בנפרד בתוך נייר צלופן או נייר עטיפה לכריכים.

טיפ קטן: אם אין לכם מדחום מיוחד לממתקים, מלאו כוס במים והכניסו לתוכה טיפה מהתערובת שנמצאת ברתיחה. עשו את הבדיקה הזו מספר פעמים עד שהטיפה שתכניסו למים תהיה סימטרית; זה סימן שהתערובת הגיעה ל-150 מעלות וניתן להוריד אותה מהאש ולהמשיך בהכנה.

3. לדר

הלדר עשוי ממחית מיובשת של פירות ולכן הוא מעולה כחטיף בריא וכתחליף לממתק המסוכר שקונים בקיוסק. רצועות הפרי הנהדרות האלה לא רק ירגיעו את החשק שלכם למתוק, אלא גם יפתיעו אתכם במגוון הטעמים שאפשר להכין. החל מפטל ווניל דרך מנגו וצ'ילי ועד תפוחים, שומר וקינמון, יש טעם של לדר עבור כל אחד. לחצו כאן ותוכלו לגלות איך ניתן להכין את הממתק הנפלא הזה.
מתכונים לממתקים

4. מרמלדה

אין כמו טעם של מרמלדה צבעונית, רכה ומסוכרת כדי להעלות חיוך על הפנים. הממתק הנוסטלגי הזה ניתן להכנה מהפירות האהובים עליכם והוא מעולה לאירוח או לצד כוס התה.

רכיבים (המתכון מתאים לתבנית בגודל 30X20):

  • 250-300 גר' פירות לפי בחירתכם 
  • 200 גר' סוכר
  • 1.6 גרם גר' אבקת אגר אגר (ניתן להשיג בחנויות למוצרי אפייה) 
  • ½ כף מיץ לימון
  • 100  גרם סוכר (לציפוי)
מתכונים לממתקים

אופן ההכנה

1. טחנו את הפרי בבלנדר מוט.

2. ערבבו את המים ואת האגר אגר בסיר.

3. הוסיפו את הסוכר והביאו את התערבות לרתיחה עד שהסוכר יימס.

4.  הנמיכו את עצמת האש ותנו לתערובת להתבשל במשך כשעה וחצי. ערבבו מדי פעם.

5. כבו את האש והורידו את הסיר מהתנור. 

6. הוסיפו את מחית הפרי וערבבו ביסודיות.

7. הוסיפו את מיץ הלימון ובחנו את הטעם. אם התערובת מתוקה מדי, הוסיפו עוד כמה טיפות של מיץ לימון.

8. העבירו את התערובת לתבנית משומנת והכניסו אותה לקירור (כשעה וחצי).

9. הוציאו את התבנית וחתכו את המרמלדה לקוביות לפי הגדול שתרצו.

טיפ קטן: כדי לוודא שהמרמלדה סמיכה דיה ומוכנה לעבור לקירור, הכניסו כף עץ לתערובת והעבירו אצבע במרכז הכף. אם נוצר פס נקי במקום בו העברתם אצבע, המרמלדה סמיכה דיה ומוכנה לעבור לקירור.

5. טופי

כמעט שאין אדם שלא אוהב את טעמו הקרמלי ואת מרקמו הנימוח של הטופי. בעבר היו משתמשים במכונות שמשכו את הטופי במשך שעות ארוכות, אך כיום תוכלו לקצר תהליכים ולהכין סוכריות טופי ביתיות שלא דורשות שעות של הכנה.

רכיבים (המתכון מתאים לתבנית עוגה בגודל של 30X20 ס"מ):

  • ¼ כוס חמאה
  • פחית של חלב מרוכז ממותק
  • ¼ כוס סירופ סוכר (המיסו כוס סוכר ב-¼ כוס מים רותחים עד שהסוכר נמס לחלוטין. השתמשו ב-¼ מהכמות הזאת במתכון לטופי ואת השאר שמרו לשימוש עתידי)
  • ¼1 כוסות דחוסות של סוכר חום
מתכונים לממתקים

הוראות הכנה:

1. רפדו את תבנית העוגה בנייר אפייה ושמנו אותה בכל צדדיה.

2שימו את החמאה בסיר גדול וכבד והמיסו אותה.

3. כשהחמאה נמסה, הוסיפו את יתר הרכיבים.

4. הביאו את התערובת לרתיחה על אש בינונית–גבוהה תוך בחישה מתמדת (אל תפסיקו לבחוש, שכן התערובת נדבקת לסיר בקלות).

5. כשמרקם התערובת אחיד, מיזגו אותה לתוך התבנית במהירות.

6. לאחר שהתערובת תתמצק בתוך התבנית, הוציאו אותה על ידי משיכת נייר האפייה וחתכו קוביות טופי בגודל שתרצו.

טיפ קטן: אם ברצונכם לקבל טופי שהוא רך יותר במרקמו, עקבו אחד ההוראות שלמעלה אך בשלו את התערובת פחות זמן.

מקור התמונות: Stratford490 , Ana Ulin , Illustratedjc , Elisa Azzali

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: