maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים ביתיים ופשוטים לממתקים מוכרים ואהובים

 פעמים רבות אנו עומדים מול מדף המתוקים בחנות ושמים בעגלת הקניות שלנו את הממתקים האהובים עלינו ועל בני משפחתנו, למרות התחושה שמקננת בתוכנו ואומרת לנו "עדיף לבחור באפשרות בריאה יותר". הפיתוי הוא גדול מאוד, אך אם תסתכלו ברשימת הרכיבים על גביי האריזה תגלו שהממתקים האלו מכילים הרבה יותר מרכיבים לא בריאים מאשר כמות סוכר גבוהה, כמו למשל חומרים משמרים ושומן טראנס. אם אתם רוצים להרגיע את החשק שלכם למשהו מתוק, מוכר ואהוב נסו את 5 המתכונים הבאים לממתקים קלאסיים, ללא שימוש ברכיבים הלא רצויים שיש בגרסאות התעשייתיות שלהם ובשבריר מהמחיר.

מתכון לסוכריות גומי

זה אולי יפתיע חלק מכם אך ניתן להכין גרסה בריאה של הממתק האהוב הזה ללא צבעי מאכל וללא סוכר מעובד! גם אתם וגם ילדיכם תיהנו מסוכריות צבעוניות וטעימות שעשויות מפרי טבעי. כל מתכון מתאים לתבנית סיליקון אחת של דובונים (ניתן להשתמש בתבנית סיליקון בכל צורה אהובה אחרת) ויש להכין כל טעם בנפרד.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסוכריות גומי בטעם תפוז:
מיץ תפוזים - 1 כוס (סחוט טרי)
דבש - 2 כפות
ג'לטין - 3 כפות (ללא תוספת טעם)
רכיבים לסוכריות גומי בטעם תות:
מחית תותים - ⅔ כוס (ניתן להשתמש בתותים קפואים. יש להפשיר אותם לחלוטין לפני השימוש)
מים - ⅓ כוס
דבש - 2 כפות
ג'לטין - 3 כפות (ללא תוספת טעם)
רכיבים לסוכריות גומי בטעם אוכמניות:
מחית אוכמניות - ½ כוס (ניתן להשתמש באוכמניות קפואות. יש להפשיר אותן לחלוטין)
מים - ½ כוס
דבש - 3 כפות
ג'לטין - 3 כפות (ללא תוספת טעם)
אופן הכנת הסוכריות גומי בטעם תפוז:
  1. ערבבו את כל החומרים מלבד הג'לטין בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה בעזרת מטרפה.
  2. מזגו את הג'לטין בהדרגה לתוך הסיר תוך בחישה מתמדת של התערובת. (הימנעו משפיכת הג'לטין לתוך הסיר בבת אחת מכיוון שזה יגרום ליצירת גושים שיפגעו באחידות במרקם).
  3. המשיכו לחמם את התערובת על אש בינונית-נמוכה עד שכל המרכיבים מתמזגים היטב ועד שהג'לטין נמס לחלוטין. (ניתן לדעת שהג'לטין נמס לפי השינוי במרקם: המרקם הראשוני של התערובת הוא מגורען וכאשר הג'לטין יימס לחלוטין, היא תהפוך למזוגגת וחלקה).
  4. הניחו תבנית סיליקון על נייר אפייה וצקו את התערובת לתוך התבנית. הכניסו את התבנית למקפיא למשך 20-30 דקות.
  5. הוציאו את התבניות מהמקפיא וחלצו את הסוכריות. ניתן לשמור את הסוכריות בקופסא סגורה למשך מספר שבועות.
אופן הכנת הסוכריות גומי בטעם תות:
  1. אופן ההכנה זהה לאופן הכנת סוכריות התפוז.
אופן הכנת הסוכריות גומי בטעם אוכמניות:
  1. אופן ההכנה זהה לאופן הכנת סוכריות התפוז.
טיפ השף:
אם אין לכם תבנית סיליקון בבית, תוכלו להשתמש בתבנית רגילה, לצפות אותה בשמן קוקוס ולמזוג את התערובת לתוכה. לאחר חצי שעה, הוציאו את התבנית מהמקפיא וחתכו את הסוכריות לגודל שתרצו.

מתכון לסוכריית תרנגול על מקל

הסוכרייה הקלאסית והאהובה הזו נוצרה לראשונה ברוסיה ושמה המקורי הוא "פטושוק". טעמה של הסוכרייה הוא מתוק ומזכיר קרמל כמו שהיו מכינים בעבר, וכעת תוכלו להכין אותה גם בבית במאמץ מזערי.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: Ana Ulin
רכיבים לסוכריית תרנגול:
סוכר - 1 כוס
סירופ סוכר - ⅓ כוס (המיסו כוס סוכר ב-¼ כוס מים רותחים עד שהסוכר נמס לחלוטין. השתמשו ב-⅓ מהכמות הזאת במתכון לסוכריות ואת השאר שמרו לשימוש עתידי)
מים - ½ כוס
צבע מאכל אדום - 2-3 טיפות
מלח לימון - ⅛ כפית (לא חובה)
מקלות פלסטיק - 8-10 (תלוי בגודל הצורות בתבנית)
אופן הכנת הסוכריית תרנגול:
  1. הניחו את תבנית הסיליקון על גביי משטח שטוח ורססו אותה בשמן.
  2. ערבבו סוכר, מים וסירופ סוכר בסיר קטן. בשלו את התערובת ובדקו בעזרת מדחום שהיא מגיעה לטמפרטורה של 150 מעלות.
  3. הורידו את התערובת מהאש וצננו אותה מעט.
  4. הוסיפו צבע מאכל ומלח לימון וערבבו עד שהם יתמזגו לחלוטין עם התערובת.
  5. העבירו את תכולת הסיר לתוך התבנית והניחו לסוכריות להצטנן.
  6. כאשר הסוכריות יתקשו, הוציאו אותן מהתבנית ושמרו אותן בקופסה, או עטפו כל סוכרייה בנפרד בתוך נייר צלופן או נייר עטיפה לכריכים.
טיפ השף:
אם אין לכם מדחום מיוחד לממתקים, מלאו כוס במים והכניסו לתוכה טיפה מהתערובת שנמצאת ברתיחה. עשו את הבדיקה הזו מספר פעמים עד שהטיפה שתכניסו למים תהיה סימטרית; זה סימן שהתערובת הגיעה ל-150 מעלות וניתן להוריד אותה מהאש ולהמשיך בהכנה.

מתכון ללדר מפירות טבעיים

הלדר עשוי ממחית מיובשת של פירות ולכן הוא מעולה כחטיף בריא וכתחליף לממתק המסוכר שקונים בקיוסק. רצועות הפרי הנהדרות האלה לא רק ירגיעו את החשק שלכם למתוק, אלא גם יפתיעו אתכם במגוון הטעמים שאפשר להכין. החל מפטל ווניל דרך מנגו וצ'ילי ועד תפוחים, שומר וקינמון, יש טעם של לדר עבור כל אחד. לחצו כאן ותוכלו לגלות איך ניתןן  להכין את הממתק הנפלא הזה.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים ללדר פטל:
פטל - 450 גר'
סוכר - ¼ כוס
אופן הכנת הלדר פטל:
  1. חממו תנור לחום של 75 מעלות.
  2. רסקו את הפטל במעבד מזון ליצירת מחית אחידה.
  3. חצו את שני תרמילי הוניל והוסיפו את תוכנם למעבד המזון.
  4. הוסיפו לתערובת גם את הסוכר.
  5. הכינו תבנית אפייה ונייר אפייה בתוכה. מזגו אל נייר האפייה את מחית הפטל. preperation
  6. השתמשו במרית כדי ליישר את המחית על כל שטח התבנית.
  7. אפו את המחית בתנור במשך 3 שעות.
  8. בתום האפייה, קצות הלדר יהיו מעט פריכים. אתם יכולים לחתוך אותם או להשאיר אותם, תלוי בכם.
  9. חתכו את הלדר לרצועות, כולל נייר האפייה, גלגלו אותן וקשרו בחוט. preperation

מתכון למרמלדה ביתית

אין כמו טעם של מרמלדה צבעונית, רכה ומסוכרת כדי להעלות חיוך על הפנים. הממתק הנוסטלגי הזה ניתן להכנה מהפירות האהובים עליכם והוא מעולה לאירוח או לצד כוס התה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 80
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Illustratedjc
רכיבים למרמלדה:
פירות - 250-300 גר' (לפי בחירתכם)
סוכר - 200 גר'
אבקת אגר אגר - 1.6 גר' (או אבקת ג'לטין, ניתן להשיג אגר אגר בחנויות למוצרי אפייה)
מיץ לימון - ½ כף
סוכר - 100 גר' (לציפוי)
אופן הכנת המרמלדה:
  1. המתכון מתאים לתבנית בגודל 30X20.
  2. טחנו את הפרי בבלנדר מוט.
  3. ערבבו את המים ואת האגר אגר בסיר.
  4. הוסיפו את הסוכר והביאו את התערבות לרתיחה עד שהסוכר יימס.
  5. הנמיכו את עצמת האש ותנו לתערובת להתבשל במשך כשעה וחצי. ערבבו מדי פעם.
  6. כבו את האש והורידו את הסיר מהתנור.
  7. הוסיפו את מחית הפרי וערבבו ביסודיות.
  8. הוסיפו את מיץ הלימון ובחנו את הטעם. אם התערובת מתוקה מדי, הוסיפו עוד כמה טיפות של מיץ לימון.
  9. העבירו את התערובת לתבנית משומנת והכניסו אותה לקירור (כשעה וחצי).
  10. הוציאו את התבנית וחתכו את המרמלדה לקוביות לפי הגדול שתרצו.
טיפ השף:
כדי לוודא שהמרמלדה סמיכה דיה ומוכנה לעבור לקירור, הכניסו כף עץ לתערובת והעבירו אצבע במרכז הכף. אם נוצר פס נקי במקום בו העברתם אצבע, המרמלדה סמיכה דיה ומוכנה לעבור לקירור.

מתכון לסוכריות טופי קרמל

כמעט שאין אדם שלא אוהב את טעמו הקרמלי ואת מרקמו הנימוח של הטופי. בעבר היו משתמשים במכונות שמשכו את הטופי במשך שעות ארוכות, אך כיום תוכלו לקצר תהליכים ולהכין סוכריות טופי ביתיות שלא דורשות שעות של הכנה.

זמן הכנה: 8 דקות
כמות סועדים: 50
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Stratford490
רכיבים לסוכריית טופי:
חמאה - ¼ כוס
סירופ סוכר - ¼ כוס (המיסו כוס סוכר ב-¼ כוס מים רותחים עד שהסוכר נמס לחלוטין. השתמשו ב-¼ מהכמות הזאת במתכון לטופי ואת השאר שמרו לשימוש עתידי)
סוכר חום - ¼1 כוסות
אופן הכנת הסוכריית טופי:
  1. רפדו את תבנית העוגה בנייר אפייה ושמנו אותה בכל צדדיה.
  2. שימו את החמאה בסיר גדול וכבד והמיסו אותה.
  3. כשהחמאה נמסה, הוסיפו את יתר הרכיבים.
  4. הביאו את התערובת לרתיחה על אש בינונית–גבוהה תוך בחישה מתמדת (אל תפסיקו לבחוש, שכן התערובת נדבקת לסיר בקלות).
  5. כשמרקם התערובת אחיד, מיזגו אותה לתוך התבנית במהירות.
  6. לאחר שהתערובת תתמצק בתוך התבנית, הוציאו אותה על ידי משיכת נייר האפייה וחתכו קוביות טופי בגודל שתרצו.
טיפ השף:
אם ברצונכם לקבל טופי שהוא רך יותר במרקמו, עקבו אחד ההוראות שלמעלה אך בשלו את התערובת פחות זמן.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: