maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים ביתיים ופשוטים לממתקים מוכרים ואהובים

 פעמים רבות אנו עומדים מול מדף המתוקים בחנות ושמים בעגלת הקניות שלנו את הממתקים האהובים עלינו ועל בני משפחתנו, למרות התחושה שמקננת בתוכנו ואומרת לנו "עדיף לבחור באפשרות בריאה יותר". הפיתוי הוא גדול מאוד, אך אם תסתכלו ברשימת הרכיבים על גביי האריזה תגלו שהממתקים האלו מכילים הרבה יותר מרכיבים לא בריאים מאשר כמות סוכר גבוהה, כמו למשל חומרים משמרים ושומן טראנס. אם אתם רוצים להרגיע את החשק שלכם למשהו מתוק, מוכר ואהוב נסו את 5 המתכונים הבאים לממתקים קלאסיים, ללא שימוש ברכיבים הלא רצויים שיש בגרסאות התעשייתיות שלהם ובשבריר מהמחיר.
מתכון לסוכריות גומי

זה אולי יפתיע חלק מכם אך ניתן להכין גרסה בריאה של הממתק האהוב הזה ללא צבעי מאכל וללא סוכר מעובד! גם אתם וגם ילדיכם תיהנו מסוכריות צבעוניות וטעימות שעשויות מפרי טבעי. כל מתכון מתאים לתבנית סיליקון אחת של דובונים (ניתן להשתמש בתבנית סיליקון בכל צורה אהובה אחרת) ויש להכין כל טעם בנפרד.

רכיבים לסוכריות גומי בטעם תפוז:
מיץ תפוזים - 1 כוס (סחוט טרי)
דבש - 2 כפות
ג'לטין - 3 כפות (ללא תוספת טעם)
רכיבים לסוכריות גומי בטעם תות:
מחית תותים - ⅔ כוס (ניתן להשתמש בתותים קפואים. יש להפשיר אותם לחלוטין לפני השימוש)
מים - ⅓ כוס
דבש - 2 כפות
ג'לטין - 3 כפות (ללא תוספת טעם)
רכיבים לסוכריות גומי בטעם אוכמניות:
מחית אוכמניות - ½ כוס (ניתן להשתמש באוכמניות קפואות. יש להפשיר אותן לחלוטין)
מים - ½ כוס
דבש - 3 כפות
ג'לטין - 3 כפות (ללא תוספת טעם)
מתכון לסוכריית תרנגול על מקל

הסוכרייה הקלאסית והאהובה הזו נוצרה לראשונה ברוסיה ושמה המקורי הוא "פטושוק". טעמה של הסוכרייה הוא מתוק ומזכיר קרמל כמו שהיו מכינים בעבר, וכעת תוכלו להכין אותה גם בבית במאמץ מזערי.

מתכון לסוכריית תרנגול על מקל מקור תמונה: Ana Ulin
רכיבים לסוכריית תרנגול:
סוכר - 1 כוס
סירופ סוכר - ⅓ כוס (המיסו כוס סוכר ב-¼ כוס מים רותחים עד שהסוכר נמס לחלוטין. השתמשו ב-⅓ מהכמות הזאת במתכון לסוכריות ואת השאר שמרו לשימוש עתידי)
מים - ½ כוס
צבע מאכל אדום - 2-3 טיפות
מלח לימון - ⅛ כפית (לא חובה)
מקלות פלסטיק - 8-10 (תלוי בגודל הצורות בתבנית)
מתכון ללדר מפירות טבעיים

הלדר עשוי ממחית מיובשת של פירות ולכן הוא מעולה כחטיף בריא וכתחליף לממתק המסוכר שקונים בקיוסק. רצועות הפרי הנהדרות האלה לא רק ירגיעו את החשק שלכם למתוק, אלא גם יפתיעו אתכם במגוון הטעמים שאפשר להכין. החל מפטל ווניל דרך מנגו וצ'ילי ועד תפוחים, שומר וקינמון, יש טעם של לדר עבור כל אחד.

רכיבים ללדר פטל:
פטל - 450 גר'
סוכר - ¼ כוס
מתכון למרמלדה ביתית

אין כמו טעם של מרמלדה צבעונית, רכה ומסוכרת כדי להעלות חיוך על הפנים. הממתק הנוסטלגי הזה ניתן להכנה מהפירות האהובים עליכם והוא מעולה לאירוח או לצד כוס התה.

מתכון למרמלדה ביתית מקור תמונה: Illustratedjc
רכיבים למרמלדה:
פירות - 250-300 גר' (לפי בחירתכם)
סוכר - 200 גר'
אבקת אגר אגר - 1.6 גר' (או אבקת ג'לטין, ניתן להשיג אגר אגר בחנויות למוצרי אפייה)
מיץ לימון - ½ כף
סוכר - 100 גר' (לציפוי)
מתכון לסוכריות טופי קרמל

כמעט שאין אדם שלא אוהב את טעמו הקרמלי ואת מרקמו הנימוח של הטופי. בעבר היו משתמשים במכונות שמשכו את הטופי במשך שעות ארוכות, אך כיום תוכלו לקצר תהליכים ולהכין סוכריות טופי ביתיות שלא דורשות שעות של הכנה.

מתכון לסוכריות טופי קרמל מקור תמונה: Stratford490
רכיבים לסוכריית טופי:
חמאה - ¼ כוס
סירופ סוכר - ¼ כוס (המיסו כוס סוכר ב-¼ כוס מים רותחים עד שהסוכר נמס לחלוטין. השתמשו ב-¼ מהכמות הזאת במתכון לטופי ואת השאר שמרו לשימוש עתידי)
סוכר חום - ¼1 כוסות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: