maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

לדר מתוק וטעים כמו של פעם

כשבא משהו מתוק - קינוחים וגלידות

כשהיינו ילדים הממתקים היו הרבה יותר טעימים, וזאת עובדה! אחת הדוגמאות לממתקים של פעם שכולנו אוהבים הוא הלדר, רצועות פרי מתוקות שסיפקו לנו הנאה בלי סוף. מסתבר שאפשר להכין את הממתק הנוסטלגי גם בבית, בקלות ובמגוון טעמים מפתיעים!

 
לדר

 

לדר וניל ופטל
לדר בעל טעם מתוק ומדהים שתוכלו לחלוק עם הילדים.

לדר

 
מצרכים
  • 450 גר' פטל
  • 2 תרמילי וניל
  • 1/4 כוס סוכר
הכנה
  • חממו תנור לחום של 75 מעלות.
  • רסקו את הפטל במעבד מזון ליצירת מחית אחידה.
  • חצו את שני תרמילי הוניל והוסיפו את תוכנם למעבד המזון.
  • הוסיפו לתערובת גם את הסוכר.
  • הכינו תבנית אפייה ונייר אפייה בתוכה. מזגו אל נייר האפייה את מחית הפטל. 
לדר

 

  • השתמשו במרית כדי ליישר את המחית על כל שטח התבנית.
  • אפו את המחית בתנור במשך 3 שעות.
  • בתום האפייה, קצות הלדר יהיו מעט פריכים. אתם יכולים לחתוך אותם או להשאיר אותם, תלוי בכם.
  • חתכו את הלדר לרצועות, כולל נייר האפייה, גלגלו אותן וקשרו בחוט.
לדר

 

לדר מנגו צ'ילי
הממתק המפתיע הזה אמנם נשמע קצת חריף, אבל הוא מתוק וטעים ממש כמו סוכריה.

לדר

 

מצרכים
  • 1 ק"ג מנגו
  • מיץ מליים אחד
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי
הכנה
  • חממו תנור לחום של 75 מעלות.
  • חתכו את המנגו ורסקו אותו במעבד מזון ליצירת מחית.
  • הוסיפו למחית את מיץ הליים, הסוכר, המלח ואבקת הצ'ילי. המשיכו לערבל.
  • הכינו תבנית עם נייר אפייה והעבירו אליה את המחית. ישרו את המחית בתבנית כך שתהיה בגובה אחיד.
  • אפו את המחית במשך 3 שעות בתנור.
  • חתכו את הלדר לרצועות, עם נייר האפייה, גלגלו וקשרו בחוט.
לדר

לדר תפוחים, שומר וקינמון
טעמיהם הייחודיים של השומר והקינמון הופכים את הממתק הזה לחוויה מעולם אחר.

לדר

 

מצרכים
  • 450 גר' תפוח גרני סמית' ירוק
  • 2 פקעות שומר
  • 1/4 כוס סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית קינמון
הכנה
  • חממו תנור לחום של 75 מעלות.
  • חתכו את השומר והתפוחים לקוביות, העבירו לכלי וכסו במים.
  • הוסיפו לכלי עם המים מיץ מחצי לימון, כדי למנוע מהפירות להשחיר.
  • העבירו את התפוחים והשומר למחבת, יחד עם המיץ מחצי הלימון השני וטגנו עד לריכוך.
  • רסקו את התפוחים והשומר במעבד מזון ליצירת מחית. הוסיפו למעבד את הסוכר והקינמון.
  • הכינו תבנית עם נייר אפייה והעבירו אליה את המחית. ישרו את המחית בתבנית כך שתהיה בגובה אחיד.
  • אפו את המחית במשך 3 שעות בתנור.
  • חתכו את הלדר לרצועות, עם נייר האפייה, גלגלו וקשרו בחוט.
לדר

 

מקור: אורית נבו
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: