maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללדר תפוחים, שומר וקינמון

את המתכון לממתק לדר התפוחים תוכלו להכין לראש השנה, ט"ו בשבט או סתם בתור חטיף טעים לילדים או בשבילכם, טעמיהם הייחודיים של השומר והקינמון הופכים את הממתק לדר לחוויה מעולם אחר.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללדר תפוחים, שומר וקינמון
רכיבים ללדר:
תפוחי עץ - 450 גר' (מזן גרני סמית' ירוק)
שומר - 2 (פקעות)
סוכר - ¼ כוס
מיץ לימון - מ-1 לימון
קינמון - 1 כפית
אופן הכנת הלדר:
  1. חממו תנור לחום של 75° מעלות.
  2. חתכו את השומר והתפוחים לקוביות, העבירו לכלי וכסו במים.
  3. הוסיפו לכלי עם המים מיץ מ-½ לימון, כדי למנוע מהפירות להשחיר.
  4. העבירו את התפוחים והשומר למחבת, יחד עם מיץ הלימון מה-½ הנותר וטגנו עד לריכוך.
  5. רסקו את התפוחים והשומר במעבד מזון ליצירת מחית. הוסיפו למעבד את הסוכר והקינמון.
  6. הכינו תבנית עם נייר אפייה והעבירו אליה את המחית. ישרו את המחית בתבנית כך שתהיה בגובה אחיד.
  7. אפו את המחית במשך 3 שעות בתנור.
  8. חתכו את הלדר לרצועות, עם נייר האפייה, גלגלו וקשרו בחוט. preperation
מקור: אורית נבו
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: