maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 קינוחים מעוררי תאבון ללא אפייה

כשבא משהו מתוק - קינוחים וגלידות

אין מי שלא יסכים עם הטענה כי כל ארוחה טובה צריכה קינוח מפנק בסופה, אבל מה לעשות שלא תמיד יש לנו זמן או כוח לאפות עוגה, ולפעמים האורחים בכלל מגיעים בהפתעה... מזל שיש את 6 הקינוחים הבאים, שכדי להכין אותם אפילו לא תזדקקו לתנור.

 

קרם לימונים מעודן בפטל

זהו קינוח קליל ופשוט להכנה, אך עם זאת הוא מוקפד, נאה ומשאיר רושם חיובי על כל מי שטועם אותו. פתרון מושלם לארוחה חגיגית.
 
מרכיבים
  • 2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 5 כפות מיץ לימונים סחוט טרי
הכנה
  • חממו את השמנת עם הסוכר בסיר קטן וערבבו עד להמסת הסוכר. המשיכו להרתיח במשך 5 דקות, אך שימו לב ואל תתנו לשמנת לרתוח יתר על המידה.
  • הסירו מהאש, וערבבו פנימה את מיץ הלימון, הניחו לקרם להתקרר במשך 15 דקות לפחות. המפגש בין מיץ הלימון לשמנת הוא שיוצר את המרקם המיוחד של הקרם.
  • העבירו את התערובת ל-4 כלים דקורטיביים, והניחו במקרר למשך שעתיים לפחות, או עד להגעה למרקם יציב.
  • הגישו עם פטל טרי, לאיזון מושלם בין מתיקות לחמצמצות המעודנת.
קינוחים ללא אפייה

 

 

בראוניז עשירים ומלאים בכל טוב

עוגיות הבראוניז האמריקאיות קנו להן שם בכל העולם, ועכשיו תוכלו גם אתם להכין גרסה מיוחדת של המתכון הקלאסי עם שברי פתי בר ואגוזים.
 
מרכיבים
  • 120 גר' שוקולד לאפייה (מטבעות)
  • כוס פירורי פתי בר
  • 3/4 כוס חלב מרוכז וממותק
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 כף אגוזי לוז, קלויים וקצוצים
  • 1/2 כפית מלח
הכנה
  • הכינו תבנית מרובעת באורך 20 ס"מ עם נייר אפייה, כאשר קצוות הנייר גולשות מעבר לגבולות התבנית. שמנו בקלילות עם חמאה או ספריי שמן.
  • ערבבו בקערה את שברי הפתי בר, האגוזים, הקקאו והמלח. 
  • המיסו את השוקולד וחממו את החלב המרוכז, כדי להפוך אותו לנוזלי יותר. הוסיפו את החלב והשוקולד לתערובת וערבבו היטב.
  • העבירו את תערובת השוקולד לתבנית, כסו אותה בניילון נצמד, ולחצו היטב לתוך התבנית.
  • קררו למשך שעה, עד להשגת מרקם מוצק. חתכו את הבראוניז לריבועים, והרימו אותם בעזרת קצוות נייר האפייה. 
קינוחים ללא אפייה

 

 

סורבה תות קליל

אין כמו סורבה פירות עדין וטעים כדי לסיים ארוחה טובה, וסורבה התות הוא אחד מהטובים שבהם. מתכון פשוט וקל שתמיד כיף להכין.
 
מרכיבים
  • 500 גר' תותים בשלים
  • 1/2 כוס ועוד 2 כפות שימורי תות טבעיים
  • 2 כפיות מיץ מלימון טרי
  • 1/3 כוס מים
  • קמצוץ מלח
הכנה
  • ערבלו בבלנדר את התותים, יחד עם 1/2 כוס שימורי התות, והמלח. המשיכו לערבל עד להגעה למרקם חלק.
  • הוסיפו את מיץ הלימון והמים, והפעילו בפולסים קצרים לערבוב. טעמו ותקנו על ידי הוספת שימורים, או מיץ לימון.
  • העבירו את התערובת לתבנית רדודה, כסו והקפיאו במשך 3-4 שעות, עד להתקשות.
  • שברו את התערובת הקפואה לחתיכות, וערבלו אותן בבלנדר עד שאין יותר חתיכות קפואות. 
  • שמרו על הסורבה במקפיא, והניחו לו להתחמם במקרר במשך 15 דקות לפני ההגשה.
קינוחים ללא אפייה

 

 

אפרסקים חלוטים ביין ובזיליקום

זהו אחד הקינוחים הפשוטים אך המספקים ביותר. מקורו של קינוח זה הוא בצרפת, אך גרסה זו משנה מעט את המתכון ומוסיפה לו טוויסט ים תיכוני.
 
מרכיבים
  • 6 אפרסקים בינוניים, חצויים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • כוס יין לבן
  • 1-2 חופנים של עלי בזיליקום טריים
הכנה
  • המיסו את הסוכר בסיר מים קרים, הניחו את הסיר מעל ללהבה בינונית והביאו את מי הסוכר לרתיחה. הרתיחו למשך 5 דקות, והנמיכו את הלהבה, כך שהסירופ יבעבע קלות.
  • הוסיפו חצי מעלי הבזיליקום לסיר הסירופ. לאחר מכן, הכניסו את האפרסקים לסיר, כך שצידם החתוך כלפי מטה. בשלו את האפרסקים במשך 4 דקות, הפכו אותם והמשיכו לבשל 4 דקות נוספות, עד להתרככות.
  • העבירו את האפרסקים לצלחת, ולאחר שהתקררו, הסירו בעדינות את הקליפה מהפרי.
  • הוסיפו את שארית עלי הבזיליקום, פרט ל-6 עלים, לסיר הסירופ והביאו אותו לרתיחה נוספת, עד לצמצום של מחצית הנוזלים. הניחו לסירופ להתקרר בטמפרטורת החדר.
  • ניתן לכסות את האפרסקים בניילון נצמד ולשמור אותם במקרר עד להגשה. להגשה, סדרו שני חצי אפרסק על צלחת, מזגו מעליהם מעט סירופ וקשטו עם עלה בזיליקום טרי.
קינוחים ללא אפייה

פרוזן יוגורט עם גרניטת תפוזי דם ונענע

זהו קינוח מעניין במיוחד, שכן הפרוזן יוגורט עשוי מגבינת פטה יוונית, והגרניטה, שבדרך כלל מבוססת על קפה, מבוססת הפעם על השילוב המעניין של תפוזי דם ונענע טרייה.
 
מרכיבים
  • 1/2 כוס גבינת פטה רכה
  • 250 גר' יוגורט לבן
  • כף דבש
  • 2 תפוזי דם גדולים
  • חופן עלי נענע טריים
הכנה
  • ערבבו את הגבינה ו-150 גר' מהיוגורט בקערה, בעזרת מיקסר או בלנדר ידניים, עד להגעה למרקם חלק. ערבבו פנימה את שארית היוגורט, כסו והכניסו למקפיא ל-3 שעות, או עד לקפיאה.
  • רוקנו את תוכן התפוזים לקערה, גרדו את קליפת התפוז והוסיפו את הגרידה לקערה, יחד עם עלי הנענע. הפעילו את המערבל עד להשגת מרקם אחיד, סננו דרך מסננת צפופה ושמרו את המיץ.
  • העבירו את המיץ לתבנית רדודה והכניסו אותו למקפיא למשך 3 שעות. גרפו את המיץ עם מזלג מדי חצי שעה, בכל פעם שהשכבה העליונה קופאת, כדי ליצור מרקם דמוי ברד.
  • העבירו 2 כפות מהיוגורט הקפוא לקערית נאה, כסו בגרניטה וקשטו בעלי נענע או ענף רוזמרין.
קינוחים ללא אפייה

 

 

פודינג בננה בשכבות

קינוח זה, שמקורו בדרום ארצות הברית, הוא למעשה טרייפל בננה עשיר, בתוספת עוגיות וניל אווריריות הסופגות את הפודינג הטעים.
 
מרכיבים
  • 6 בננות גדולות וטריות
  • 50 עוגיות וניל (מומלץ להשתמש בעוגיות קלילות ואווריריות)
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כפות, ועוד 2 כפיות קורנפלור
  • זרעים מתרמיל וניל אחד
  • כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט, מגורד
  • קמצוץ מלח
הכנה
  • הכינו קערה גדולה עם קרח והניחו אותה בצד.
  •  ערבבו בקערה נוספת את הקורנפלור, 2 כפות הסוכר והמלח. הקציפו בקערה נוספת את הביצים, עד שהן מגיעות למרקם חלק וצבע בהיר. טרפו בהדרגה את תערובת הקורנפלור לתוך הביצים.
  • העבירו את שארית הסוכר לקערית, ועסו לתוכו את זרעי הוניל. לאחר שהזרעים התערבבו בסוכר, מזגו למחבת קטנה את החלב והוסיפו לו את הסוכר עם הוניל. חממו על להבה בינונית עד גבוהה עד לרתיחה עדינה, והמשיכו לבשל עד שכל הסוכר נמס.
  • מזגו באיטיות את החלב לתוך הביצים, תוך כדי הקצפה. החזירו את תערובת הביצים והחלב למחבת והביאו לרתיחה. הקציפו פנימה את תמצית הוניל, והניחו את המחבת בקערת הקרח שהכנתם מוקדם יותר, והקציפו מדי פעם, עד להתקררות.
  • הקציפו את השמנת עד ליצירת גבעות רכות, וטרפו חצי כוס מהקצפת המוקצפת לתוך הפודינג שבמחבת. לאחר מכן, קפלו בעדינות חצי כוס נוספת של קצפת לתוך הפודינג.
  • קצצו 2 בננות באופן גס, ומעכו אותן עם מזלג או ממחה. קפלו את הבננות המעוכות לתוך הפודינג. לאחר מכן, קפלו פנימה חצי כוס נוספת מהקצפת. כסו את הפודינג ואת הקצפת הנותרת, והכניסו את שניהם למקרר.
  • פוררו את עוגיות הוניל בשקית ניילון. שמרו בצד את האבקה הדקה של העוגיות, לקישוט המנה, וערבבו לתוך העוגיות המפוררות את אגוז המוסקט. פרסו דק את שאר הבננות.
  • חלקו את פירורי העוגיות ל-8 כוסות דקורטיביות, הוסיפו 2 כפות פודינג, שכבת בננות ושכבה נוספת של קצפת. פזרו מעל הקצפת מעט מאבקת העוגיות ששמרתם בצד, כסו וצננו לפחות שעתיים לפני ההגשה.
קינוחים ללא אפייה

 

מקור: נורית יובל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: