maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפודינג בננה בשכבות עם עוגיות וקצפת

מתכון הקינוח הזה, שמקורו בדרום ארצות הברית, הוא למעשה טרייפל בננה עשיר, בתוספת עוגיות וניל אווריריות הסופגות את הפודינג הטעים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפודינג בננה בשכבות עם עוגיות וקצפת
רכיבים לפודינג בננה:
בננות - 6 (גדולות וטריות)
עוגיות וניל - 50 יחידות (מומלץ להשתמש בעוגיות קלילות ואווריריות)
שמנת מתוקה - 2 כוסות (להקצפה)
חלב - 2 כוסות
קורנפלור - 2 כפות + 2 כפיות
זרעי וניל - מ-1 תרמיל
תמצית וניל - 1 כפית
סוכר - ½ כוס
אגוז מוסקט - ½ כפית (מגורד)
מלח - קמצוץ
אופן הכנת הפודינג בננה:
  1. הכינו קערה גדולה עם קרח והניחו אותה בצד.
  2. ערבבו בקערה נוספת את הקורנפלור, 2 כפות הסוכר והמלח. הקציפו בקערה נוספת את הביצים, עד שהן מגיעות למרקם חלק וצבע בהיר. טרפו בהדרגה את תערובת הקורנפלור לתוך הביצים.
  3. העבירו את שארית הסוכר לקערית, ועסו לתוכו את זרעי הוניל. לאחר שהזרעים התערבבו בסוכר, מזגו למחבת קטנה את החלב והוסיפו לו את הסוכר עם הוניל. חממו על להבה בינונית עד גבוהה עד לרתיחה עדינה, והמשיכו לבשל עד שכל הסוכר נמס.
  4. מזגו באיטיות את החלב לתוך הביצים, תוך כדי הקצפה. החזירו את תערובת הביצים והחלב למחבת והביאו לרתיחה. הקציפו פנימה את תמצית הוניל, והניחו את המחבת בקערת הקרח שהכנתם מוקדם יותר, והקציפו מדי פעם, עד להתקררות.
  5. הקציפו את השמנת עד ליצירת גבעות רכות, וטרפו ½ כוס מהקצפת המוקצפת לתוך הפודינג שבמחבת. לאחר מכן, קפלו בעדינות ½ כוס נוספת של קצפת לתוך הפודינג.
  6. קצצו 2 בננות באופן גס, ומעכו אותן עם מזלג או ממחה. קפלו את הבננות המעוכות לתוך הפודינג. לאחר מכן, קפלו פנימה ½ כוס נוספת מהקצפת. כסו את הפודינג ואת הקצפת הנותרת, והכניסו את שניהם למקרר.
  7. פוררו את עוגיות הוניל בשקית ניילון. שמרו בצד את האבקה הדקה של העוגיות, לקישוט המנה, וערבבו לתוך העוגיות המפוררות את אגוז המוסקט. פרסו דק את שאר הבננות.
  8. חלקו את פירורי העוגיות ל-8 כוסות דקורטיביות, הוסיפו 2 כפות פודינג, שכבת בננות ושכבה נוספת של קצפת. פזרו מעל הקצפת מעט מאבקת העוגיות ששמרתם בצד, כסו וצננו לפחות שעתיים לפני ההגשה.
מקור: נורית יובל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: