maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לארוחות צהריים בפחות מ-15 דקות

 כשאנו מדמיינים את ההכנות לארוחת הצהריים, אנו רואים בעיני רוחנו המון סירים, בלאגן ובעיקר זמן יקר שמתבזבז. החדשות הטובות הן שאין צורך להשקיע תמיד זמן רב בכדי להכין ארוחת צהריים טעימה ובריאה, וכשממהרים אין זה אומר שצריך להסתפק רק בכריך. 6 המתכונים הבאים הם קלים ומהירים להכנה ובאמצעותם תוכלו לפנק את המשפחה עם ארוחות צהריים נהדרות וממלאות שלא ידרשו מכם יותר מרבע שעה. 
מתכון קל לטורטיית תירס ממולאת בעוף - אנצ'ילדה

רעיון נהדר לארוחת צהריים טעימה ולא שגרתית הוא טורטיית תירס ממולאת בעוף היישר מהמטבח המקסיקני, שאין צורך לעמול עבורה. אז הפשילו שרוולים והכינו למשפחתכם ארוחה חמה ומקורית. 

רכיבים לרוטב:
שמן - 3 כפות
אבקת צ'ילי - ¼ כוס
כמון - 2 כפיות (טחון)
אבקת שום - 2 כפיות
אבקת בצל - 2 כפיות
אורגנו - 1 כפית (מיובש)
מלח - קורט
מים - ½1 כוסות
רכיבים לאנצ'ילדה:
רוטב אנצ'ילדה - 3 כוסות (המתכון המצורף)
עוף - 2 כוסות (מבושל וחתוך לקוביות)
כוסברה - ½ כוס
מתכון לתבשיל בשר ברוטב סלסה

את המנה הזו תוכלו להגיש גם בארוחות שישי משפחתיות וגם כארוחת צהריים ביום חול. תבשיל הבשר הטחון ברוטב הסלסה טעים בפשטותו וניתן להגיש אותו על מצע פלפלים, ובכך להפוך את צורת ההגשה למיוחדת.

 

רכיבים לתבשיל בשר:
בשר בקר - ½ קג' (טחון)
כמון - 1 כפית (טחון)
כוסברה - 1 כפית (טחונה)
פלפלת - ½ כפית (במידה ומעוניינים)
רוטב סלסה - ½ כוס
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
מתכון לסלט סטייק ואורז חום
אנשים רבים בוחרים לאכול סלט לארוחת הצהריים ולא תמיד מרגישים שהצליחו לשבוע ממנו, אך סלט סטייק ואורז חום ימלא את בטנכם ויעשיר את גופכם בוויטמינים ובחלבונים. 
רכיבים לסלט סטייק:
שמן זית - 3 כפות
אורגנו - 5 כפות (טרי קצוץ)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
נתח קצבים - ½ קג'
אורז חום - 280 גר' (לא מבושל)
עגבניות שרי - 100 גר'
זיתים - ¼ כוס (מגולענים)
בצל - 3 כפות (קצוץ)
מיץ לימון - 2 כפות
שמן זית - 2 כפות
שן שום - 1 (כתושה)
מתכון להמבורגר משעועית שחורה

דרך נפלאה ובריאה לספק את רצונם של הילדים להמבורגר היא באמצעות תערובת של מגוון ירקות עם שעועית שחורה, הידועה במרקמה הבשרני והטעים שיוצר קציצה נהדרת. לא רק שכולם יהיו מרוצים מהטעם הנפלא, גם תהליך ההכנה הוא פשוט, מהיר ומשתלם.

רכיבים להמבורגר:
שעועית שחורה - 450 גר' (שטופה מסוננת היטב. 1 פחית )
בצל - ½ (קצוץ)
שן שום - 1 (טחונה)
כמון - 1 כפית (טחון)
שמן זית - 1 כף
בזיליקום - ¼ כוס
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אפונה וגזר - 150 גר' (קפואים)
פירורי לחם - 2 כפות
ביצה - 1
לחמניות - 4 (מחיטה מלאה)
חסה - 4 (עלים טריים)
עגבנייה - 1 (פרוסה לפרוסות)
חרדל - לפי הטעם
מתכון למרק עוף יווני - אבגולמונו

כולנו אוהבים לאכול מרקים בימי החורף הקרים ובדרך כלל משקיעים לא מעט זמן בכדי להכין את המרק האהוב עלינו. מרק האבגולמונו הוא למעשה מרק עוף יווני עם אורז ולימון, וטעמו החמצמץ ישאיר לכם טעם נהדר.

רכיבים למרק עוף:
אורז - 1 כוס (לא מבושל)
כרעי עוף - ½1 כוסות (מחולקות)
מיץ לימון - מ-1 לימון
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
פטרוזיליה - צרור (קצוצה)
מתכון לפסטת פטוצ'יני עם רוטב פלפל קאיין

אחת המנות האהובות ביותר בחסות המטבח האיטלקי היא הפסטה, ומעבר להיותה טעימה היא גם פשוטה להכנה. מנת הפסטה פטוצ'יני עם רוטב פלפל קאיין הינה מצוינת לחובבי האוכל החריף, אך ישנה אפשרות לשלוט בכמות החריפות באמצעות הפחתת המינון של פלפל הקאיין. 

רכיבים לפסטה פטוצ'יני :
פטוצ'יני - 350 גר' (יבשה)
פלפלים אדומים - 2 (חתוכים גס)
שיני שום - 3 (קצוצות)
פלפל קאיין - ¾ כפית (אם אתם לא מעוניינים רוטב חריף, הפחיתו מכמות הפלפל או וותרו עליו)
שמנת חמוצה - 1 כוס
גבינת פרמז'ן - ¾ כוס (מגורדת)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
בתיאבון!
מקור: רומי.נ
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: