maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לארוחות צהריים בפחות מ-15 דקות

כשאנו מדמיינים את ההכנות לארוחת הצהריים, אנו רואים בעיני רוחנו המון סירים, בלאגן ובעיקר זמן יקר שמתבזבז. החדשות הטובות הן שאין צורך להשקיע תמיד זמן רב בכדי להכין ארוחת צהריים טעימה ובריאה, וכשממהרים אין זה אומר שצריך להסתפק רק בכריך. 6 המתכונים הבאים הם קלים ומהירים להכנה ובאמצעותם תוכלו לפנק את המשפחה עם ארוחות צהריים נהדרות וממלאות שלא ידרשו מכם יותר מרבע שעה. 
 
 
 
1. אנצ'ילדה (טורטיית תירס ממולאת בעוף)
 
רעיון נהדר לארוחת צהריים טעימה ולא שגרתית הוא טורטיית תירס ממולאת בעוף היישר מהמטבח המקסיקני, שאין צורך לעמול עבורה. אז הפשילו שרוולים והכינו למשפחתכם ארוחה חמה ומקורית. 
 
מתכונים ב-15 דקות
 
רכיבים (12 מנות)
 
רכיבים לרוטב:
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות קמח ללא גלוטן 
  • ¼ כוס אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • כפית אורגנו מיובש
  • קורט מלח
  • ½1 כוסות ציר עוף
  • ½1 כוסות מים
רכיבים לאנצ'ילדה:
  • 3 כוסות רוטב אנצ'ילדה (אותו תכינו בעצמכם בעזרת ההוראות שבהמשך)
  • 12 טורטיות תירס
  • 2 כוסות עוף מבושל חתוך לקוביות
  • ½ כוס כוסברה
מתכונים ב-15 דקות
 
הוראות הכנה:
 
לרוטב האנצ'ילדה:
  • ערבבו בסיר על חום בינוני את כל התבלינים, הקמח והשמן, בחשו אותם היטב ותנו להם להתבשל במשך 5-3 דקות.
  • בזמן שאתם בוחשים הוסיפו את ציר העוף ואת המים, והמשיכו לבחוש עד שירתחו והרוטב יקבל מרקם סמיך. 
לאנצ'ילדה:
  • במידה והטורטיות שהו במקפיא ואינן גמישות מספיק, עטפו אותן במגבת וחממו במיקרו במשך 30 שניות. 
  • שפכו חצי כוס של רוטב האנצ'ילדה לתבנית אפייה בינונית, עמידה במיקרו.
  • ערבבו את העוף, הכוסברה וכוס אחת של רוטב אנצ'ילדה עד שהם יתמזגו לחלוטין.
  • טבלו כל טורטיה בנפרד בתוך הרוטב אנצ'ילדה הנותר, מלאו 3 כפיות מהתערובת שהכנתם לכל טורטייה וגלגלו אותה. הניחו את כל הטורטיות המגולגלות בתוך תבנית האפייה. 
  • במידה ונשאר מרוטב האנצ'ילדה, שפכו אותו מעל הטורטיות המונחות בתבנית. 
  • חממו את התבנית במיקרו במשך 7-5 דקות או עד שהרוטב יבעבע.
 
 
2. תבשיל בשר ברוטב סלסה
 
את המנה הזו תוכלו להגיש גם בארוחות שישי משפחתיות וגם כארוחת צהריים ביום חול. תבשיל הבשר הטחון ברוטב הסלסה טעים בפשטותו וניתן להגיש אותו על מצע פלפלים, ובכך להפוך את צורת ההגשה למיוחדת. 
 
מתכונים ב-15 דקות
 
רכיבים (4 מנות)
  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • כפית כמון טחון
  • כפית כוסברה טחונה
  • ½ כפית פלפלת (במידה ומעוניינים)
  • ½ כוס רוטב סלסה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
מתכונים ב-15 דקות
 
הוראות הכנה:
  • הניחו סיר בינוני על אש בינונית וערבבו בפנים את הבשר הטחון יחד עם כל התבלינים. כשהבשר יתבשל, הוסיפו את הסלסה ובשלו אותם במשך 5 דקות, עד הרתיחה.
 
אפשרויות הגשה:
  • ישנה אפשרות לאכול את תערובת הבשר כפי שהיא, אך מומלץ להגיש אותה על מצע של פלפל מתוק בכדי ליהנות מטעם מעניין יותר. לשם כך קחו פלפל, חתכו אותו באמצע, רוקנו ממנו את הגרעינים והוסיפו את הבשר.
  • מומלץ להוסיף מעל לבשר אבוקדו, לימון, תירס, בצל אדום וכוסברה.
 
 
3. סלט סטייק ואורז חום 
 
אנשים רבים בוחרים לאכול סלט לארוחת הצהריים ולא תמיד מרגישים שהצליחו לשבוע ממנו, אך סלט סטייק ואורז חום ימלא את בטנכם ויעשיר את גופכם בוויטמינים ובחלבונים. 
 
מתכונים ב-15 דקות
 
רכיבים (4 מנות):
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות גרידת לימון 
  • 5 כפות אורגנו טרי קצוץ
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • ½ קילו נתח קצבים
  • 280 גרם אורז חום לא מבושל
  • 100 גרם עגבניות שרי
  • ¼ כוס זיתים ללא גלעינים 
  • 3 כפות בצל קצוץ
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • שן שום אחת טחונה
מתכונים ב-15 דקות
 
הוראות הכנה:
  • חממו במחבת על חום בינוני-גבוה כף של שמן זית.
  • ערבבו את גרידת הלימון יחד עם האורגנו, המלח והפלפל בתוך קערה קטנה.
  • חתכו את נתח הקצבים ל-4 חתיכות, הוסיפו אותן למחבת ובשלו עד שיגיע למידת עשייה מדיום רר, 4 דקות לערך לכל צד. 
  • בשלו את האורז החום לפי הוראות ההכנה שעל האריזה.
  • הוסיפו לאורז עגבניות שרי, זיתים, בצל, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 2 כפות אורגנו, שום, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור. 
  • לבסוף, חתכו את הבשר לרצועות והוסיפו אותו לסלט האורז. 
 
 
4. המבורגר משעועית שחורה
 
דרך נפלאה ובריאה לספק את רצונם של הילדים להמבורגר היא באמצעות תערובת של מגוון ירקות עם שעועית שחורה, הידועה במרקמה הבשרני והטעים שיוצר קציצה נהדרת. לא רק שכולם יהיו מרוצים מהטעם הנפלא, גם תהליך ההכנה הוא פשוט, מהיר ומשתלם.
 
מתכונים ב-15 דקות
 
רכיבים (4 מנות):
  • פחית שעועית שחורה שטופה מסוננת היטב (450 גרם)
  • ½  בצל קצוץ
  • שן שום טחונה
  • כפית כמון טחון
  • כף שמן זית
  • ¼ כוס בזיליקום
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 150 גרם אפונה וגזר קפואים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • ביצה אחת
  • לחמניות מחיטה מלאה
  • תוספות רצויות כגון: חסה, עגבנייה, חרדל וכדומה.
מתכונים ב-15 דקות
 
הוראות הכנה:
  • הכניסו לתוך מעבד מזון חצי מפחית השעועית, בצל, בזיליקום, שום, כמון, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם סמיך.
  • חממו מחבת על חום בינוני והוסיפו את השמן.
  • העבירו את תערובת ההמבורגר לקערה גדולה והוסיפו את חצי פחית השעועית הנותרת, אפונה וגזר, פירורי לחם וביצה. ערבבו את כל המצרכים יחד והכינו מהעיסה 4 קציצות.
  • הניחו את הקציצות בתוך המחבת ותנו להן להתבשל עד שיקבלו גוון חום, כ-3 דקות לערך. לאחר מכן הפכו את הקציצה וטגנו במשך 3 דקות נוספות.
  • הגישו את ההמבורגר בתוך לחמניות החיטה והוסיפו את התוספות האהובות עליכם.
 
 
5. מרק אבגולמונו
 
כולנו אוהבים לאכול מרקים בימי החורף הקרים ובדרך כלל משקיעים לא מעט זמן בכדי להכין את המרק האהוב עלינו. מרק האבגולמונו הוא למעשה מרק עוף יווני עם אורז ולימון, וטעמו החמצמץ ישאיר לכם טעם נהדר.
 
מתכונים ב-15 דקות
 
רכיבים (4 מנות)
  • ליטר ציר מרק (עדיף מופחת נתרן)
  • כוס אורז לא מבושל
  • 4 ביצים 
  • ½1 כוסות כרעי עוף מחולקות
  • מיץ לימון שלם 
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • פטרוזיליה קצוצה
מתכונים ב-15 דקות
 
הוראות הכנה:
  • חממו במחבת עמוקה על אש בינונית-גבוהה את ציר העוף.
  • הכינו את האורז לפי ההוראות שעל השקית.
  • טרפו את הביצים בקערה בינונית, הוסיפו ½1 כוסות של של ציר העוף החם והמשיכו לטרוף.
  • הנמיכו את האש לקטנה והוסיפו את הביצים הטרופות אל תוך המחבת. ערבבו עד שיתקבל מרקם סמיך (המרק צריך להיות סמיך והביצים מוצקות).
  • הוסיפו את העוף, מיץ הלימון, האורז, המלח והפלפל והעלו את החום לבינוני-גבוה, המשיכו לבשל עד שכל המרק יתחמם, 2 דקות לערך.
  • הגישו את המרק ופזרו מעליו מעט פטרוזיליה קצוצה.
 
 
6. פסטת פטוצ'יני עם רוטב פלפל קאיין  
 
אחת המנות האהובות ביותר בחסות המטבח האיטלקי היא הפסטה, ומעבר להיותה טעימה היא גם פשוטה להכנה. מנת הפסטה פטוצ'יני עם רוטב פלפל קאיין הינה מצוינת לחובבי האוכל החריף, אך ישנה אפשרות לשלוט בכמות החריפות באמצעות הפחתת המינון של פלפל הקאיין. 
 
מתכונים ב-15 דקות
 
רכיבים (4 מנות): 
  • 350 גרם פסטה פטוצ'יני יבשה
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים גס
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ¾ כפית פלפל קאיין (במידה ותרצו פסטה לא חריפה, הורידו מכמות הפלפל או וותרו עליו)
  • כוס שמנת חמוצה
  • ¾ כוס ציר עוף
  • ¾ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • תרסיס שמן
מתכונים ב-15 דקות
 
הוראות הכנה:
  • הרתיחו סיר גדול עם מים חמים ומעט מלח. לאחר הרתיחה הוסיפו את הפסטה ובשלו אותה במשך 8 דקות.
  • הניחו מחבת עמוקה על אש בינונית, רססו אותה במעט שמן וטגנו את הפלפלים, השום ופלפל הקאיין במשך 5-3 דקות.
  • הוסיפו למחבת  את השמנת החמוצה יחד עם ציר העוף והביאו אותם לרתיחה, הורידו לאחר 5 דקות את הרוטב מהאש וערבבו את הגבינה.
  • הוסיפו את הרוטב לפסטה ותבלו עם מעט מלח ופלפל
 
בתיאבון!
 

 

מקור: רומי.נ
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: