maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים למרקי עדות שיחממו לכם את החורף

  כשהגשם יורד בחוץ ורעמים מחרישים את האוזניים, אין דבר מנחם שמסב עונג רב יותר מאשר צלוחית מרק חם עם טעם מוכר ואהוב. אתם בטח זוכרים בעצמכם את המרק שסבתא שלכם הייתה מכינה, אשר לו ציפיתם במשך כל השנה, עד לעונה הגשומה, כדי להיזכר בטעמו העשיר והנהדר. 6 המתכונים הבאים למרקים הם כאלה שעוברים כבר במשך שנים רבות מדור לדור, וכל תרבות ומשפחה הצליחה להוסיף למנה את הטוויסט המיוחד שלה. בין שאתם משתייכים לעדות שמהם הם באים ובין שלא, אתם חייבים לנסות לפחות אחד מהם כבר בחורף הזה כדי להבין מה זה מרק מנחם ועשיר אמתי, בדיוק כמו זה שסבתא הייתה מכינה לנו בילדות.
 
מתכון למרק דושפרה בוכרי מהבלוג "שביתה איטלקית"

המרק הזה הוא הגרסה הבוכרית למרק עם קרפלך, אולם לפי עמרי מדובר במנה שתגרום לכם לאכול ממנה שתיים-שלוש צלחות, מה שהופך אותה לארוחה שלמה וטעימה שלא צריך לידה אפילו תוספת אחת. אם אתם חוששים מהכנת הכיסונים עצמם, תוכלו לראות בהמשך סרטון שעמרי ממליץ עליו כמדריך לאחת מהדרכים להכנתם.

למתכונים נוספים מהבלוג "שביתה איטלקית"

מתכון למרק דושפרה בוכרי מהבלוג "שביתה איטלקית" מקור תמונה: shvitaitalkit
רכיבים למרק:
גזר - 3 (חתוכים לעיגולים בעובי בינוני)
תפוחי אדמה - 4 (חתוכים לקוביות בינוניות)
גרגירי חומוס - ½1 כוסות (רכים, אפשר גם מקופסת שימורים)
עגבניות - 3 (טריות מרוסקות או חתוכות לקוביות גדולות)
שורש סלרי - 1 (חתוך)
בשר טחון - ½ קילו
כנפי עוף - 3-4 יחידות (או גרונות עוף)
בצל - 2 בינוניים (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
דושפרה - 1 קג' (כיסונים- מתכון בהמשך)
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לדושפרה- כיסונים:
קמח - 4 כוסות
ביצים - 2 יחידות (בינוניות)
מלח - מעט
מים - כוס + כף
בשר טחון - ½ קילו
בצל - 1 בינוני (מגורר בפומפייה גסה)
פירורי לחם - 2 כפות
שמן - 1 כף
מים - 1 כף
מלח - לפי הטעם
כמון - מעט
פטרוזיליה - מעט (קצוצה)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון למרק חרירה מרוקאי מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

לדברי יפה, אם הצלחת להכין מרק חרירה כמו שצריך, זה סימן לכך שאתה מרוקאי אמתי! לכל אחד יש מתכון משלו למרק החרירה, ויש האומרים שקיימות לו מאות גרסאות במרוקו שמשתנות בין אזור לאזור. הגרסה הזו היא אותה הגרסה שיפה הייתה אוכלת בילדותה, ולטענתה היא הטעימה ביותר שאכלה עד היום.

למתכונים נוספים מהבלוג של "יפצ'וק מבשלת ואופה"

מתכון למרק חרירה מרוקאי מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה" מקור תמונה: yafchuk
רכיבים למרק חרירה:
בשר בקר - ½ קילו ( מס' 8 חתוך לקוביות)
חומוס - ½ - 1 כוס (שהושרה מראש, אפשר מקופסת שימורים)
עדשים חומות - 1 כוס (שטופות)
עגבניות - 3 בינוניות (חתוכות לקוביות)
בצלים - 2 בינוניים (קצוצים)
שמן - 2 כפות
כרפס - 2 גבעולים (קצוץ גס)
כורכום - ¼ כפית
קמח - ¼ כוס
כוסברה - 1 כוס (קצוצה)
כמון - ½ כפית
פלפל אנגלי - 2 גרגרים
פלפל שחור - ¼ כפית (גרוס)
מלח - 1 כפית
לימון - ½ כוס (סחוט טרי)
מתכון נהדר למרק שצ'מאדי גאורגי

המתכון הזה עובר במשפחתה של רחל כבר במשך דורות רבים, ואמה ליאנה הדגימה לה כיצד מכינים אותו מאז שהייתה ילדה קטנה. הטעם הייחודי של התבלינים, שמשתלבים בצורה מדהימה עם הבשר, מאפיין את המרק הנפלא והעשיר הזה שישביע כל אחד בחורף הקרב.

רכיבים למרק שצ'מאדי:
בשר שמן - 1 קג' (עם עצמות, למשל בשר לאוסובוקו)
בצל - 1 גדול (קצוץ דק)
שורש פטרוזיליה - 1 שלם (קלוף)
אורז - 1 כוס (עגול)
עגבניות - 3 בינוניות (טחונות, ניתן להמיר ב- 3 כפות רכז עגבניות)
רכז רימונים - 2 כפות
פלפל אדום - ½ פלפל (או ירוק, חריף וכתוש)
חמלי סונלי - 1 כף (תערובת תבלינים גאורגית)
תבלין כוסברה - ½ כפית (טחון, מגרגירי כוסברה)
כוסברה - ¼ כוס (טרייה קצוצה)
מלח - לפי הטעם
גרון הודו - 1 קג' (או בשר בקר)
סלרי - ¼ כוס (עלים וגבעולים, טריים וקצוצים)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון למרק קובה עם דלעת של איריס לוי

לאיריס יש שורשים עירקיים בעבר הרחוק של משפחתה, אולם היא מעולם לא טעמה בבית סבתה מרק קובה, ובכל זאת היה לה דחף להכין את המנה המוכרת והאהובה בעצמה. איריס נוהגת להכין כמות כפולה של קובות ושומרת אותן במקפיא בתוך שקית אטומה עד לרגע הנכון שבו המרק בסיר כבר מבעבע.

למתכוני קובה נוספים.  

למתכונים נוספים מהאתר "קולינריה עילית במיטבה"

 

מתכון למרק קובה עם דלעת של איריס לוי מקור תמונה: איריס לוי
רכיבים למילוי הבשר:
בשר טחון - 300 גר'
בצל - 1 (קצוץ דק)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בהרט - לפי הטעם
רכיבים לבצק :
סולת - ½2-2 כוסות
שמן - 1 כף
מלח - ¼ כפית
מים - ½1 כוסות
רכיבים למרק:
שמן זית - 2 כפות
בצל גדול - 1 (קצוץ)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים)
דלעת - 2 כוסות (חתוכה לקוביות, כ - 450 גר')
עגבניות - 2 (מקולפות וקצוצות)
רסק עגבניות - 3 כפות
מיץ לימון - ⅓ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
סוכר - 1 כפית
פפריקה - 1 כף
מים - 6 כוסות
מתכון למרק האש פרסי מהבלוג "אפייה ביתית"

המרק הסמיך הזה, שאפשר אפילו לקרוא לו סוג של נזיד, הוא מעדן חמוץ מתוק אמתי שעושה עבודה נפלאה בחימום הגוף בתקופת החורף. סיגל טעמה אותו לראשונה במסעדה פרסית, ומאז היא התאהבה בו! אתם מוזמנים לנסות אותו בעצמכם בעזרת המתכון שהרכיבה.

למתכונים נוספים מהבלוג "אפייה ביתית"

מתכון למרק האש פרסי מהבלוג "אפייה ביתית" מקור תמונה: sigalbremer
רכיבים למרק האש :
סלק - 4 גדולים
בצל - 1 גדול
אורז יסמין - 1 כוס (כוס חד פעמי)
כרפס - 1 יח' (כולל עלים לבנים וירוקים)
נענע - ¼ חבילה
פטרוזיליה - 1 חב'
כוסברה - ½ חבילה
לימון - 2 בינוניים
רוטב תמירינדי - 2 כפות (מרוכז)
מלח - 1 כף
סוכר - 2 כפות
רכיבים לקציצות:
לחם לבן - 1 פרוסה
בצל - 1 גדול (מגורד)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
בהרט לקציצות - ¼ כפית
מתכון למרק בורשט מהבלוג "Vegan high tech mom"

לפי מורן, המרק הזה גמיש מאוד מבחינת המרכיבים. אם אין לכם כרובית תוכלו לוותר עליה, ניתן גם להוסיף פלפל אם רוצים ואף להתנסות בעשבי תיבול שונים. אין מתכון לא נכון להכנת בורשט טעים ומנחם.

למתכונים נוספים מהבלוג "Vegan High Tech Mom"

 

 
 
רכיבים למרק בורשט:
סלק - 3 בינוניים (או 2 גדולים, קלוף ומגורר )
גזר - 2 (ארוכים, מקולפים ומגוררים)
כרוב - ¼ כרוב (קצוץ דק)
בצל - 2 גדולים (קצוץ דק)
רסק עגבניות - 1 (קופסה קטנה)
שיני שום - 4 (כתושות או חתוכות)
כרובית - ½ כרובית (מופרדת לפרחים)
עלי רוזמרין - חופן (או מרווה)
כורכום - 1 כפית
פפריקה - 1 כפית
סוכר - 1 כף
עלי דפנה - 2 עלים
מיץ לימון - מחצי לימון
שמן זית - 5 כפות
מלח - לפי הטעם
מים - לפי הצורך
פלפל שחור - לפי טעם
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: