maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים עשירים וטעימים במיוחד מהמטבח התוניסאי

 המטבח הים תיכוני, על כל גווניו וטעמיו, הנפיק לנו כמה מהמתכונים האהובים ביותר בישראל הודות לעירוב של העדות שקיים במדינתנו הקטנה. אחד מהמטבחים הנודעים ביותר בישראל הוא המטבח התוניסאי שמשתמש בתבלינים מיוחדים ובשילובי מזון שקשה לעמוד בפניהם בערבי שישי וגם בימות השבוע. כדי שגם אתם תוכלו ליהנות ממטעמים מסורתיים הישר מהמטבח התוניסאי, ליקטנו עבורכם 5 מתכונים שיעזרו לכם לעשות זאת. ממפרום עשיר ועד עוגיות סולת נפלאות – אלו המתכונים התוניסאים שאתם חייבים להכיר.
 
מתכונים מהמטבח התוניסאי: שולחן עם אוכל תוניסאי
 

המטבח התוניסאי המסורתי

המטבח התוניסאי המסורתי מושפע מזה הקיים באזור הים התיכון, והחריפות הנודעת שלו מגיעה מעמים שונים ששלטו בתוניס, כמו הרומאים, הוונדלים, הביזנטים ועוד. במתכונים מסורתיים מתוניס יש שימוש נרחב באריסה החריפה, שקשה להתעלם מטעמה בתבשילים השונים. תבלינים אהובים נוספים, מלבד הפלפל, כוללים זרעי כמון, פפריקה מעושנת, שום, זרעי כוסברה ועוד, שמעשירים את המנות האהובות מהמטבח הזה. מנות נודעות מהמטבח התוניסאי כוללות קוסקוס, מפרום, מגוון סלטים מבושלים ומטעמים אחרים, שתוכלו ללמוד איך להכין את חלקם בעזרת המתכונים שלפניכם.
 
מתכונים מהמטבח התוניסאי: שקים עם תבלינים
 
מתכון לחלב שקדים תוניסאי - רוזטה

את משקה הרוזטה בעל הגוון החלבי מכינים מרכז שקדים, וטעמו המתוק המעודן משתלב נהדר בכל ארוחה ועם כל מנה. מומלץ לנסות את המתכון שלפניכם כדי להכין משקה מתוק וצונן לימי הקיץ החמים שימתיק לכם כל יום.

מתכון לחלב שקדים תוניסאי - רוזטה מקור תמונה: Vivianna_love
רכיבים לרוזטה:
סוכר - 1 כוס
שקדים - 1 כוס (מולבנים, טחונים)
מים - 2 כוסות
מי זהר - ¼ כפית
 
מתכון לסלט טונה חריף

כולנו מכירים את הסנדוויץ' הטוניסאי האהוב שמכיל רכיבים שלא ניתן לראות בכריכים אחרים. עם המתכון שלפניכם תוכלו להכין סלט המבוסס על הכריך האהוב, ולאכול אותו כפי שהוא או בליווי של בגט טרי וחם.

מתכון לסלט טונה חריף מקור תמונה: Amy Ross
רכיבים לסלט טונה:
תפוחי אדמה - 2 (מבושלים, חתוכים לקוביות גדולות)
ביצים - 4 (גדולות, חתוכות לחתיכות גדולות)
טונה - 400 גר' (מקופסת שימורים)
פטרוזיליה - ½ כוס (טרייה, קצוצה)
לימון כבוש - ¼ כוס (קצוץ)
אריסה - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מיץ לימון - ¾ כוס (סחוט טרי)
שמן זית - ¾ כוס
מתכון לקציצות בשר עטופות בתפוח אדמה - מפרום

תפוחי אדמה ממולאים בבשר מתובל היטב בתוך רוטב עגבניות – קשה לחשוב על מנות רבות שמתחרות במפרום תוניסאי עשיר שכזה. לצד לחם טרי או חלה מתקתקה או על מצע של קוסקוס ביתי, את מתכון המפרום שלפניכם תרצו להכין שוב ושוב לאחר שתטעמו אותו בפעם הראשונה.

מתכון לקציצות בשר עטופות בתפוח אדמה - מפרום מקור תמונה: Kenno McDonnell
רכיבים למעטפת תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה - 5 (גדולים, קלופים)
קמח - 1 כוס
רכיבים למילוי בשר:
בשר בקר - 450 גר' (טחון)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
בצל - ½ (גדול, קצוץ)
פירורי לחם - ⅓ כוס
קינמון - ¼ כפית
כמון - ¼ כפית
פפריקה - 2 כפות
בהרט - ¼ כפית
שמן - 2 כפות (לטיגון)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לרוטב:
שמן צמחי - 1 כף
שיני שום - 2 (קצוצות)
פפריקה - 2 כפות
רסק עגבניות - 4 כפות (גדושות)
מים - 2 כוסות
עגבניות - 3 (קצוצות)
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
 
מתכון למרק דגים פיקנטי

המתכון שלפניכם ילמד אתכם איך להכין קדירת דגים טעימה במיוחד עם ירקות ורוטב שמשתלבים נפלא עם קוסקוס. גם ילדיכם יאהבו את הנזיד הזה, שמעדן את טעמו של הדג שיש בו ויוצר מנה שתהפוך לחביבת הקהל בקלות.

רכיבים למרק דגים:
שמן - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 4 (חתוכות לפרוסות דקות)
רסק עגבניות - 3 כפות
תפוחי אדמה - 2 (קלופים וחתוכים לקוביות בעובי ½2 ס"מ)
גזרים - 3 (קלופים, חתוכים לחתיכות באורך ½2 ס"מ)
לפת - 1 (קלופה, חתוכה לקוביות בעובי ½2 ס"מ)
קישואים - 2 (חתוכים לחתיכות באורך ½2 ס"מ)
בקלה - 600 גר' (פילה, או דג לבן אחר, חתוך לחתיכות באורך 4 ס"מ)
כמון - ½1 כפיות
צ'ילי - ¼ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - 1 כפית
פטרוזיליה - 3 כפות (טרייה, קצוצה)
מתכון לעוגיות סולת עם תמרים - מקרוד

עוגיות הסולת עם מילוי התמרים שלפניכם משתלבות מצוין עם כוס תה חם או רוזטה צוננת. המתכון של המקרוד בהחלט לא מתאים לאלו שנמצאים בדיאטה, אלא אם כן תרצו לשבור אותה לדקות ספורות עם קינוח ממולא וטבול בסירופ דבש דביק וטעים.

מתכון לעוגיות סולת עם תמרים - מקרוד מקור תמונה: Moumou82
רכיבים לבצק:
סולת - ½3 כוסות
קמח - ½ כוס
חמאה - 200 גר' (מרוככת)
סודה לשתייה - ½ כפית
מים - ¾ כוס (חמים)
מי זהר - 4 כפות
מלח - קמצוץ
רכיבים למלית תמרים:
מחית תמרים - 225 גר'
קינמון - ¼ כפית
ציפורן - ¼ כפית
חמאה - 30 גר' (מרוככת)
מי זהר - 3 כפות
רכיבים לסירופ והרכבת המקרוד:
דבש - ½ כוס
מי זהר - 2 כפות
מיץ לימון - מ-1 לימון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: