maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

3 מתכונים לסלטים טעימים ומשביעים!

מזונות על - כל הבריאות בצלחת


סלט ירקות לא חייב להיות משעמם ותפל. עם מגוון הירקות והפירות שעומד לרשותנו, זה פשע שלא למדנו עד היום להכין סלט מפנק, מענג ומפתיע!
קבלו 3 מתכונים שלא ישאירו אתכם אדישים...

 

סלט קישואים ותפוחים ברוטב חרדל ומייפל

סלט בריאות

מספר מנות: 8-10
זמן בישול: 30 דקות

  • 1 קישוא קטן, קצוץ וקלוף
  • 3 תפוחי סמית ירוקים, קצוצים
  • 1/2 כף שמן זית
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 10 עלי חסה ועלי בייבי קצוצים
  • 1/4 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/2 כוס זרעי דלעת
  • 3/4 כוס ריבועי גבינת פטה

להכנת רוטב חרדל ומייפל:

  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 2/3 כוס סירופ מייפל
  • 1/3 כוס חומץ תפוחים
  • 1 כוס שמן קנולה
  • מלח ופלפל לפי הטעם


מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

בקערה בינונית מערבבים את הדלעת והתפוחים הקצוצים.

מוסיפים לקערה: שמן זית, סירופ מייפל, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.

מניחים את התערובת על תבנית אפיה ומכניסים לתנור.

קולים את הדלעת והתפוחים במשך 25-30 דקות או עד שהם נהיים רכים.

הופכים מפעם לפעם.

מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.

להכנת רוטב חרדל-מייפל:

ערבבו שום, חרדל, מייפל, חומץ תפוחים, מלח ופלפל בבלנדר עד לתערובת אחידה.

עם הפעלת המכשיר, מזגו פנימה את השמן באיטיות.

הכמות מספיקה להכנת 2 כוסות רוטב. כמובן שלא צריך להשתמש בכל הכמות לסלט, ניתן לאחסן את הרוטב במקרר עד שבועיים.

בקערה גדולה, מניחים את עלי החסה והבייבי הקצוצים, מוסיפים את הדלעת והתפוחים הקלויים, מפזרים מעל חמוציות, זרעי דלעת וגבינת פטה.

מוזגים קצת מרוטב החרדל-מייפל ומערבבים היטב.

מגישים מיד! בתיאבון!

 

סלט קינואה עם בטטות קלויות, כרוב, בצל אדום וחמוציות

סלט בריאות

כמות מנות: 6
זמן בישול: 30 דקות

  • 2 בטטות גדולות, קלופות וקצוצות
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 עלי כרוב קצוצים
  • 5 כפות חומץ בלסמי (בהדרגה)
  • 1 כוס קינואה שחורה, מבושלת
  • 2 כוסות מים
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

בקערה בינונית מערבבים פרוסות בטטה ופרוסות בצל סגול.

מטפטפים מעל: שמן זית, מלח ופלפל.

מערבבים יחד ומפזרים על תבנית האפייה.

קולים בתנור במשך 30 דקות או עד שהבטטות מתרככות.

מערבבים מספר פעמים, תוך כדי הקלייה.

בקערה בינונית, מפזרים את עלי הכרוב ומטפטפים מעל 2 כפות חומץ בלסמי.

מתבלים במלח ופלפל ומניחים על תבנית האפייה.

אחרי 15 דקות בתנור, מוסיפים את הכרוב לתבנית האפייה.

אפו במשך 15 דקות נוספות או עד שעלי הכרוב נהיים כמושים ומתחילים לקבל פריכות.

בזמן שהירקות בתנור, מכינים את הקינואה.

בעזרת מסננת, שוטפים את הקינואה השחורה תחת מים קרים.

מכניסים לסיר בינוני: קינואה, מים ומלח ומביאים לרתיחה על אש בינונית.

ממשיכים לבשל עוד 5 דקות.

מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהמים נספגים.

מסירים את הקינואה מהאש ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר.

כאשר הירקות מוכנים, מוציאים אותם מהתנור ומניחים גם להם להתקרר על השיש.

בקערה גדולה, מוסיפים את הקינואה, הבטטות, הכרוב והבצל האדום.

מוסיפים לסלט את 3 הכפות הנותרות של החומץ הבלסמי.

מפזרים מעל את החמוציות. מערבבים היטב.

מתבלים במלח ופלפל (אם יש צורך).

מגישים מיד! בתיאבון!

 

סלט טורטליני עם ירקות קלויים

סלט

כמות מנות: 8
זמן בישול: 30 דקות

 

  • 1 חציל קטן, קצוץ
  • 1 קישוא קטן, קצוץ
  • 1 דלעת צהובה קטנה, קצוצה
  • 1 פלפל אדום קצוץ, ללא זרעים
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חבילת טורטליני, מבושלים לפי האריזה
  • 3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים וטריים
  • 1 ו-1/4 כוסות רוטב בלסמי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

על תבנית אפיה, מניחים: חצילים, קישואים, פלפל אדום, דלעת צהובה, בצל ושום.

מטפטפים מעט שמן זית, מלח ופלפל, מכניסים לתנור וצולים במשך 30-35 דקות.

מערבבים מפעם לפעם את הירקות.

כשהירקות מתרככים, מוציאים את הירקות מהתנור ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.

בקערה גדולה, מערבבים את הטורטליני המוכנים והירקות הקלויים.

מפזרים מעל גבינת פרמזן ועלי בזיליקום.

מוסיפים רוטב בלסמי, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים בעדינות. 

מגישים קר. בתיאבון!

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: