maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט קישואים ותפוחים ברוטב חרדל ומייפל

סלט פשוט הוא אמנם טעים, אך לא תמיד מגוון מבחינת רכיבים ורטבים. עם המתכון הבא לסלט קישואים עם תפוחי עץ וחמוציות ברוטב מייפל-חרדל, התוספת הזו כבר לא תעמוד בצד אלא תהפוך לכוכבת הארוחה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קישואים ותפוחים ברוטב חרדל ומייפל
רכיבים לסלט קישואים ותפוחים:
קישוא - 1 (קטן, קצוץ וקלוף)
תפוחים - 3 (סמית ירוקים, קצוצים)
שמן זית - ½ כף
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית (טחון)
חסה - 10 (עלים טריים, קצוצים)
עלי בייבי - חופן (עלים טריים, קצוצים)
זרעי דלעת - ½ כוס
גבינת פטה - ¾ כוס (קוביות)
רכיבים לרוטב חרדל ומייפל:
שיני שום - 4 (קצוצות)
סירופ מייפל - ⅔ כוס
חומץ תפוחים - ⅓ כוס
שמן קנולה - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט קישואים ותפוחים:
  1. חממו תנור ל-200° מעלות.
  2. בקערה בינונית ערבבו את הדלעת והתפוחים הקצוצים.
  3. הוסיפו לקערה שמן זית, סירופ מייפל, מלח ופלפל לפי הטעם, וערבבו.
  4. הניחו את התערובת על תבנית אפיה והכניסו לתנור.
  5. קלו את הדלעת והתפוחים במשך 25-30 דקות או עד לריכוכם המלא. ערבבו את התערובת מפעם לפעם.
  6. הוציאו מהתנור וצננו לטמפרטורת החדר. בינתיים, הכינו את הרוטב.
  7. בקערה גדולה, הניחו את עלי החסה והבייבי הקצוצים, הוסיפו את הדלעת והתפוחים הקלויים, פזרו מעל חמוציות, זרעי דלעת וגבינת פטה.
  8. זלפו קצת מרוטב החרדל-מייפל וערבבו היטב.
אופן הכנת הרוטב חרדל ומייפל:
  1. ערבבו שום, חרדל, מייפל, חומץ תפוחים, מלח ופלפל בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. עם הפעלת המכשיר, מזגו פנימה את השמן באיטיות.
  3. הכמות מספיקה להכנת 2 כוסות רוטב. כמובן שלא צריך להשתמש בכל הכמות לסלט, אלא ניתן לאחסן אותו במקרר עד שבועיים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: