header

מתכון לסלט עלי חוביזה בסגנון ים תיכוני

בכל שנה בתקופת הסתיו צומח פרא מעין שיח נמוך עם עלים ירוקים וניצנים שמזכירים פיצה חתוכה בגוון ירוק - זוהי החוביזה. הצמח הזה ידוע ביתרונותיו הבריאותיים וביכולת שלו לסייע במיגור מחלות, ואתם מוזמנים להכיר את מתכון סלט החוביזה הבא שבעזרתו גם תיהנו מטעמו המיוחד של הצמח וגם תשפרו את בריאותכם.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט עלי חוביזה בסגנון ים תיכוני מקור תמונה: turkishyummies
רכיבים לסלט חוביזה:
עלי חוביזה - כ-½4 כוסות (שטופים - 250 גרם)
יוגורט - 200 גרם
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - ½ כפית
לימון - ¼ (סחוט טרי)
צ'ילי - ½ כפית (שבבים)
שמן זית - 1-2 כפות
אופן הכנת הסלט חוביזה:
  1. שטפו את עלי החוביזה היטב כדי להסיר מהם אבק ולכלוך.
  2. הרתיחו ליטר מים בסיר וכאשר הם מבעבעים, הוסיפו להם את עלי החוביזה לבישול של כ-5 דקות.
  3. בתום הבישול שטפו את עלי החוביזה מתחת לזרם מים קרים מהברז.
  4. לאחר מכן, קצצו גס את עלי החוביזה והניחו בכלי הגשה.
  5. הוסיפו את המלח וצקו את מיץ הלימון ושמן הזית תוך ערבוב כל הרכיבים יחד.
  6. בקערה נפרדת ערבבו יוגורט עם שיני שום כתושות ולאחר מכן צקו את הרוטב שנוצר על עלי החוביזה, הוסיפו צ'ילי והגישו .
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר