maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 תחליפי חלב טבעיים שתוכלו להכין בבית

 יותר ויותר ישראלים בוחרים לוותר על חלב פרה ומעדיפים לצרוך תחליפי חלב טבעיים ובריאים. בשעה שרובם הגדול עושים זאת בשל מניעים ערכיים או בריאותיים, יש כאלה שפשוט נהנים משדרוג מרענן לכוס הקפה שלהם. השינוי בהרגלי צריכת החלב יכול אמנם לספק יתרונות רבים, אך הוא עלול לעלות לנו לא מעט כסף, שכן הפער בין מחירי החלב הרגיל לתחליפי החלב השונים יכול להגיע לעשרות שקלים בחודש ואף יותר. 

מתכון לחלב שקדים ללא סוכר

חלב שקדים הוא אחד מתחליפי החלב הפופולאריים ביותר שיש היום בישראל. הוא עשיר בוויטמינים ומינרלים, מכיל כמות גדולה של סידן ונחשב לחלב קל ונוח לעיכול, ולכן הוא מומלץ לילדים קטנים ואנשים מבוגרים כאחד. בנוסף, תהליך ההכנה שלו פשוט להפליא ודורש מעט מאוד מרכיבים.   

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לחלב שקדים:
שקדים - 200 גר' ( טריים שלא עברו קלייה)
מים - 800 מ''ל
אופן הכנת החלב שקדים:
  1. הניחו את השקדים בקערה להשריה עם מים פושרים למשך הלילה. preperation מקור תמונה: superlife
  2. העבירו את השקדים לבלנדר ושפכו את מי ההשריה לכיור.
  3. הוסיפו 800 מ"ל מים לשקדים שבבלנדר וסגרו היטב את המכסה.
  4. טחנו את השקדים בקפידה והפסיקו את פעולת הבלנדר שתקבלו מרקם חלק.
  5. שפכו את חלב השקדים לקערה דרך בד גאזה לצורך סינון הגושים. אם נותרה לכם עיסת שקדים בבד, נסו לסחוט ממנה את שאריות הנוזלים.
  6. העבירו את הנוזל שנמצא בקערה לבקבוק זכוכית באמצעות משפך.
  7. ניתן לשמור למשך יומיים-שלושה במקרר.

מתכון לחלב סויה עשיר ודל שומן

חלב הסויה עשיר בחלבונים, עתיר בסידן, דל שומן ואינו מכיל כולסטרול. יש שמעדיפים אותו על פני חלב רגיל בקפה בשל טעמו המיוחד, והוא פשוט מאוד להכנה ביתית. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 20
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: asianskinny
רכיבים לחלב סויה:
פולי סויה - 160 גר'
מים - 2 ליטר
אופן הכנת החלב סויה:
  1. השרו את פולי הסויה בקערה עם מים פושרים למשך לילה שלם.
  2. רוקנו את הקערה ממי ההשריה ושטפו את הפולים היטב.
  3. העבירו את הפולים לבלנדר והוסיפו להם 2 ליטר מים. שימו לב שמפלס המים מכסה באופן מוחלט את פולי הסויה. preperation מקור תמונה: youtube
  4. הפעילו את הבלנדר למשך מספר דקות והפסיקו את פעולתו כאשר הפולים נטחנים לחלוטין. המרקם הרצוי הוא עיסה חלקה ורכה.
  5. שפכו את הנוזל שבבלנדר לקערה דרך בד גאזה לסינון הגושים. סחטו את העיסה שנותרה בבד והוציאו ממנה את טיפות החלב האחרונות.
  6. הרתיחו את חלב הסויה בסיר על אש בינונית למשך 20 דקות.
  7. הכניסו את החלב למקרר.
  8. ניתן לשמור עד שבוע ימים במקרר.

מתכון לחלב אורז - חלב ללא לקטוז

משקה חלב האורז מיוצר לרוב מאורז חום, והוא מקבל את טעמו המתוק כתוצאה מהתפרקות של פחמימות לגלוקוז. הוא נחשב למשקה קל לעיכול ומתאים במיוחד לאנשים שסובלים מבעיות במערכת העיכול, אבל רופאים רבים ממליצים שלא לתת לילדים לשתות את חלב האורז התעשייתי. לחלב האורז מוסיפים פעמים רבות ממתיקים שונים ועושים בו שימוש לצורך הכנת משקאות מתוקים וקינוחים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: turningground
רכיבים לחלב אורז:
אורז מלא - 1 כוס
מים - 4 כוסות
אופן הכנת החלב אורז:
  1. טגנו את האורז על מחבת עם מעט שמן למשך 4 דקות.
  2. העבירו את האורז המטוגן לצנצנת ומלאו אותה ב-4 כוסות מים.
  3. סגרו את מכסה הצנצנת והמתינו 10 שעות, עד תום תהליך ההשריה.
  4. העבירו את תכולת הצנצנת לבלנדר והפעילו אותו למשך שתי דקות.
  5. העבירו את הנוזל לקערה דרך בד גאזה לסינון הגושים. preperation מקור תמונה: helynskitchen
  6. ניתן לשמור למשך יומיים-שלושה במקרר.

מתכון לחלב קוקוס במתיקות טבעית

חלב הקוקוס הוא נוזל שנוצר כתוצאה מסחיטת שכבת הבשר הלבנה של פרי עץ הקוקוס. ניתן למצוא אותו בקינוחים רבים, והוא נפוץ עוד יותר במתכונים שמקורם במטבח האסיאתי. בדומה לתחליפי החלב האחרים, תהליך ההכנה שלו פשוט ואינו דורש אמצעים מיוחדים. כמו כן, חלב הקוקוס עשיר בוויטמינים וגדוש במגוון רחב של מינרלים: מגנזיום, ברזל, סלניום ועוד. אף על פי שהוא אינו עשיר בסידן, חלב הקוקוס בכל זאת תורם לחיזוק העצמות בזכות שאר המינרלים והחומרים החיוניים שבו. 

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: southbeachprimal
רכיבים לחלב קוקוס:
פתיתי קוקוס - 2 כוסות
מים חמים - 3-4 כוסות
אופן הכנת החלב קוקוס:
  1. הכניסו את הקוקוס הטחון לבלנדר, הוסיפו 4-3 כוסות של מים רותחים (בהתאם למידת הסמיכות הרצויה) והפעילו אותו למשך 30 שניות.
  2. העבירו את חלב הקוקוס לקערה דרך בד גאזה לסינון גושים. preperation מקור תמונה: southbeachprimal
  3. ניתן לשמור למשך יומיים-שלושה במקרר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: