maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 משקאות בריאים וטעימים שתוכלו להכין מתבלינים

כמעט ואי אפשר לדמיין בישולים במטבח ללא שימוש בתבלינים. לא רק שהם מוסיפים טעם נהדר למזון, יש בכל אחד מהם גם אוסף של יתרונות בריאותיים שחבל לוותר עליהם, ולכן מומלץ לצרוך מהם כמה שיותר. מעבר לשימושים השונים שניתן לעשות באמצעות תבלינים בבישולים תוכלו לצרוך אותם גם במשקאות חמים או קרים שיעזרו לגופכם לספוג את יתרונותיהם הבריאותיים בדרך מהירה ויעילה. לפניכם 7 מתכונים למשקאות שתוכלו להכין מתבלינים, שכל אחד מהם יספק לכם יתרון אחר, אז רק בחרו את המשקה שקוסם לכם ביותר והתחילו לערבב את המרכיבים!

מתכון למשקה חלב וכורכום

התערובת הזו תסייע לכם לישון טוב יותר משאי פעם ישנתם. כמו כן, לא רבים יודעים זאת אך ברפואה המסורתית משתמשים בשורש הכורכום לייצור תרופות רבות, ביניהן לטיפול בצרבת, בעיות בכבד ודלקת מפרקים, כך שהמשקה הבא עשוי לסייע גם במקרה שאתם סובלים מבעיות אלו.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: healthyaeon
רכיבים ל"חלב זהב":
חלב קוקוס - 2 כוסות
כורכום - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית (עוזר לספוג את הכורכום בגוף ביעילות רבה יותר)
שורש ג'ינג'ר - ½2 ס''מ (פרוס)
דבש - לפי הטעם
אופן הכנת ה"חלב זהב":
  1. שימו את כל המצרכים מלבד הדבש בסיר קטן או פינג'ן וערבבו אותם עד שישתלבו יחדיו.
  2. חממו את הסיר על אש בינונית עד שהנוזל יתחיל לבעבע.
  3. הנמיכו מעט את עצמת האש ובשלו על סף רתיחה במשך כ-5 דקות, על מנת שהטעמים ישתלבו היטב.
  4. סננו את חתיכות שורש הג'ינג'ר, הוסיפו דבש, ערבבו היטב והגישו חם.

מתכון לחליטת זרעי שומר

למשקה הזה יש טעם שמזכיר מעט את חטיף הליקריש (שוש) שמרענן את הנשימה, או את הארק האלכוהולי. בין שאתם נמנים על חובבי הטעם ובין שלא, אחרי מספר ימים תתרגלו אליו ולאחר כמה חודשים כבר לא תרצו להפסיק לשתות אותו כי תגלו שירדתם במשקל בזכותו.

זמן הכנה: 2 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: pinterest
רכיבים לחליטת שומר:
זרעי שומר - 2 כפות
מים - 1 ליטר
אופן הכנת החליטת שומר:
  1. הביאו ליטר מים לרתיחה בסיר, תוכלו גם לשפוך מים רותחים ישר מהקומקום.
  2. כשהמים מתחילים לבעבע, הכניסו לסיר את זרעי השומר וכבו את האש מיד.
  3. כסו את הסיר עם מכסה ותנו למים להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר.
  4. כשהמים מתקררים לחלוטין, מי זרעי השומר שלכם מוכנים. כל מה שעליכם לעשות זה להעביר אותם לכלי שניתן לסגור בצורה אטומה ולשתות אותם לאורך היום.
  5. תוכלו להכין כמות גדולה יותר ולאחסן אותה במקרר אם אין לכם זמן להכין משקה חדש בכל יום, פשוט הכפילו את כמות המצרכים.

מתכון ללימונדת בזיליקום

הבזיליקום ידוע ביכולתו למנוע מחלות שונות וריח רע בחלל הפה, והוא משמש כתוספת נפלאה למשקה לימונדה צונן וטעים. תוכלו לגרגר מעט את המשקה כדי לשפר את תפקודו כמרענן ומנקה, והוא מומלץ במיוחד כמשקה בוקר שיעזור לכם להתעורר על רגל ימין.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: seriouseats
רכיבים ללימונדת בזיליקום:
מיץ לימונים - 1 כוס (סחוט)
כוס דבש - ½ כוס
עלי בזיליקום - 2 כוסות (+ כמה עלים נוספים לקישוט)
מלח - קמצוץ
מים קרים - 3 כוסות
קרח - לצינון
אופן הכנת הלימונדת בזיליקום:
  1. ערבבו את מיץ הלימון יחד עם הדבש, עלי הבזיליקום והמלח בבלנדר על מהירות גבוהה עד לקבלת נוזל חלק, דקה לערך.
  2. סננו את המשקה לתוך קנקן.
  3. הוסיפו למשקה את המים הקרים וערבבו היטב.
  4. הוסיפו קרח, פזרו מעט עלי בזיליקום לקישוט והגישו.

מתכון לתה קינמון, שום וג'ינג'ר

כשאנחנו נהיים חולים ומצוננים, קל מאוד לגשת לארון התרופות, לשלוף טבליה, לבלוע ולהרגיש טוב יותר תוך חצי שעה, אך האם זה שווה את העובדה שאנחנו מכניסים לגופנו כימיקלים שאינם טבעיים? בזכות המשקה הבא תוכלו לזכות באותה התוצאה בדיוק, אלא שהפעם בדרך טבעית ואפילו טעימה, שבה משתמשים ברפואה המסורתית.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: thevietvegan
רכיבים לתה קינמון שום:
שורש ג'ינג'ר - 5 ס"מ (פרוס דק)
קינמון טחון - 1 כפית (או 3 מקלות קינמון)
שיני שום - 3-6 (פרוסים דק)
מים - 2 כוסות
מיץ לימון - מ- 2 לימונים (אחד לכל כוס)
דבש - 2 כפות גדושות (אחת לכל כוס)
אופן הכנת התה קינמון שום:
  1. הרתיחו בסיר את המים, הג'ינג'ר, הקינמון והשום במשך כ-15 דקות.
  2. קחו 2 כוסות וערבבו בכל אחת את מיץ הלימון והדבש, עד שהדבש יתמוסס.
  3. סננו את הג'ינג'ר והשום מהמים, מזגו את הנוזלים לכוסות ושתו בהנאה – אתם תרגישו טוב יותר במהרה.

מתכון לצ'אי קינמון וכורכום

רובנו נוהגים להשתמש במשחות וקרמים שאמורים לעזור לנו לשמור על עור בריא ומבריק, אך ודאי תשמחו לשמוע שהפתרון היעיל והבריא יותר נמצא במטבח שלכם, ושעליכם רק להכין אותו בעצמכם תוך מספר דקות ולשתות אותו בהנאה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: tinhbotngheso1
רכיבים לצ'אי קינמון:
מקל קינמון - 1 (באורך של כ-5 ס"מ)
מים - 1 כוס
שורש כורכום - כ- 100 גר' (לא מקולף)
חלב שקדים - 8 כוסות
דבש - 8 כפיות (או סילאן)
אופן הכנת הצ'אי קינמון:
  1. קחו מחבת בישול עמוקה והכניסו לתוכה כוס מים אחת יחד עם ההל והקינמון. את מקל הקינמון מומלץ לשבור לשניים ואם התקשיתם במציאת תרמילי הל שלמים בחנויות, בכל תרמיל ישנם כ-15 עד 20 זרעים כך שכל כמות זרעים שנעה בערך בין 90 ל-120 תוכל לשמש כתחליף.
  2. הביאו את המים במחבת לרתיחה על חום גבוה ואז הנמיכו את העוצמה והמשיכו לבשל על גבול הרתיחה למשך 20 דקות.
  3. אחרי שהבישול נגמר והתערובות התקררה קלות, העבירו את הנוזל והתבלינים מהמחבת לבלנדר יחד עם שורש הכורכום וטחנו בפולסים קצרים עד שהכורכום קצוץ ללא גושים והתערובת אחידה.
  4. המתינו עד שהתערובת קרה וסננו אותה דרך מסננת דקה מאוד או בד חיתול לתוך צנצנת זכוכית. סחטו היטב את התבלינים המוצקים כדי לטפטף כמה שיותר נוזל לתוך הצנצנת. כשסיימתם, ניתן לזרוק את המוצקים היבשים.
  5. עבור כל מנה של צ'אי יש לקחת כוס חלב שקדים, להוסיף כפית של תמצית התבלינים מצנצנת הזכוכית שלכם וכפית אחת של הממתיק שבחרתם. ערבבו היטב ושתו את המשקה חם או קר על פי העדפתכם. את תמצית התבלינים ניתן לשמור במקרר למשך זמן של שבוע – שבועיים.

מתכון למשקה שקדים, וניל וקינמון

המשקה הזה מזכיר מן שילוב לא צפוי בין סיידר תפוחים לשוקו חם, אפילו שהוא לא מכיל תפוחים או אבקת קקאו, והוא מומלץ במיוחד למי שחווה בעיות בתהליכי העיכול. מומלץ להשתמש בחלב שקדים ולא בחלב וניל על מנת לזכות בתחושה הטובה ביותר שהוא יכול לספק לקיבה, ואם אתם רוצים ללכת צעד אחד קדימה תוכלו להוסיף לו גם ג'ינג'ר וציפורן, אולם זה תלוי בבלוטות הטעם שלכם.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: meggsalad
רכיבים לחלב שקדים ווניל:
חלב שקדים - 1 כוס (לא ממותק בטעם וניל)
דבש - ½ כף
קינמון - ½ כפית
תמצית וניל - ½ כפית (או אבקת וניל)
אגוז מוסקט - ¼ כפית
ג'ינג'ר טחון - קמצוץ (רשות)
ציפורן - קמצוץ (טחון, רשות)
אופן הכנת החלב שקדים ווניל:
  1. מזגו לסיר קטן או פינג'ן את חלב השקדים וחממו אותו על להבה בינונית.
  2. הוסיפו את הדבש ושאר התבלינים וערבבו היטב.
  3. המשיכו לחמם על להבה בינונית וערבבו מדי פעם, עד שהחלב יתחיל לבעבע.
  4. מזגו את המשקה לכוס ושתו אותו בעודו חם.

מתכון לשייק כוסברה

לכוסברה יש יכולות אנטיבקטריאליות, שיתכן כי בגללם השתמשו בה יותר במקומות עם אקלים חם, שכן היא עזרה לשמור על טריות המזון לפני המצאת המקרר. בנוסף, היא עוזרת לשפר את מראה העור והשיער ומפחיתה את הסיכון לחלות במחלות לב וסוכרת, כך שאין סיבה שתרצו לוותר על הפינוק הנפלא הזה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: elanaspantry
רכיבים לשייק כוסברה:
כוסברה - צרור
ג'ינג'ר - 2 אצבעות דקות
מיץ לימון - מ-1 לימון
מיץ ליים - מ- 1 ליים
אופן הכנת השייק כוסברה:
  1. העבירו את הכוסברה דרך מסחטה.
  2. העבירו במסחטה את הג'ינג'ר ולאחר מכן את המלפפון.
  3. הוסיפו את מיץ הלימון והליים והגישו.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: