maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים לעוגיות טעימות עם פחות מ-100 קלוריות

  החשק למשהו מתוק מתגנב אלינו פעמים רבות במהלך היום ואנחנו נוטים להשקיט אותו עם ממתקים שונים שלרוב מכילים תוספי מזון, כמויות גדולות של סוכר וקלוריות רבות. קשה להתנגד לחשק הזה, אך כדי להשביע אותו ללא אשמה, מומלץ לנסות את 7 המתכונים הפשוטים והטעימים הבאים לעוגיות עם פחות מ-100 קלוריות. הרצון למתוק ידע שובע ואתם תוכלו לאכול עוגיות במינימום קלוריות ומקסימום הנאה.

1. ביסקוטים של שוקולד-נענע 

עוגיות ביסקוטי הן אידאליות לטבילה במשקה חם או כקינוח קטן לאחר הארוחה. הגרסה הבאה לביסקוטים, שמכילה תמצית נענע, מביאה טוויסט מרענן למתכון הקלאסי של העוגיות האהובות האלה, שיתאימו לכל אדם שחובב משהו מתוק לצד הקפה שלו.
 
ערכים תזונתיים ליחידה: 82 קלוריות, 3 גרם שומן (2 גרם שומן רווי), 2 גרם חלבון, 1 גרם סיבים, 8 גרם סוכר, 55 מ"ג נתרן ו-14 גרם פחמימות.

רכיבים (ל-24 עוגיות):

  • 1 כוס קמח
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ⅓ כוס אבקת קקאו 
  • ¼ כפית מלח 
  • ½ כוס דחוסה של סוכר חום 
  • ½ כוס מים
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית נענע 
  • ¾ כוס שבבי שוקולד מריר
מתכונים לעוגיות דלות קלוריות

אופן הכנה:

1. חממו את התנור ל-175 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אלומיניום.

2. בקערה גדולה, ערבבו בעזרת מטרפה קמח, סודה, אבקת קקאו ומלח.

3. בקערה מיקסר נפרדת ערבבו סוכר חום, ביצה ומים במהירות גבוהה במשך 2 דקות. הוסיפו את תמצית הנענע וערבבו היטב.

4. קפלו בעדינות את תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו את שבבי השוקולד וערבבו אותם פנימה.

5. חלקו את הבצק לשלושה חלקים שווים. קמחו קלות הידיים ואת משטח העבודה וגלגלו כל חלק לגליל באורך 15 סנטימטר.

6. הניחו את הגלילים על תבנית האפייה.

7. הכניסו את התבנית לתנור למשך 35-40 דקות, או עד לקבלת גוון חום בהיר ומעט פריך מלמעלה. 

8. הוציאו את התבנית והניחו לביסקוטי להתקרר במשך כ-10 דקות.

9. הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-135 מעלות.

10. חתכו את מקלות הביסקוטי הארוכים לעובי של סנטימטר וחצי ושימו אותם על התבנית כשהם על צדם.

11. הכניסו את העוגיות לתנור למשך 20 דקות נוספות או עד שהם יבשים וקשים למגע. הוציאו מהתנור והגישו.

2. עוגיות קוקוס ללא גלוטן

ניחוח הקוקוס של העוגיות האלה ימלא את הבית ויעלה חיוך על פניכם. לאלו מכם שנמנעים מגלוטן מסיבות שונות, מומלץ לנסות את המתכון המעולה והפשוט הזה לעוגיות שאמנם לא מכילות גלוטן, אך יש להן טעם עשיר. 

ערכים תזונתיים ליחידה: 46 קלוריות, 6 גרם סוכר, 11 מ"ג כולסטרול, 17 מ"ג נתרן.

רכיבים (ל-36 עוגיות):

  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • ½ כוס דבש
  • 2 כוסות קוקוס מגורד
מתכונים לעוגיות דלות קלוריות

אופן הכנה:

1. חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו 2 תבניות בניירות אפיה ושמנו אותם.

2. בקערה בינונית, ערבבו יחד את הביצים הטרופות והדבש. הוסיפו את הקוקוס וערבבו היטב.

3. הניחו כדורים מהבלילה על ניירות האפייה במרחק של 2 ס"מ זה מזה (השתמשו בכף כדי ליצור עוגיות בגודל אחיד).

4. הכניסו את העוגיות לתנור למשך 10 דקות או עד שישחימו בשוליהן.

5. הוציאו את העוגיות מהתנור וצננו על רשת.

3. עוגיות חמאת בוטנים

חמאת בוטנים היא נשנוש טעים בפני עצמו, אך כאשר מאחדים אותה עם סוכר, וניל ורכיבים נוספים, כמו במתכון הבא, מתקבל קינוח נימוח וטעים שקשה לעמוד בפניו.

ערכים תזונתיים ליחידה: 85 קלוריות, 7 גרם סוכר, 65 מ"ג נתרן, 1 גרם חלבון.
 

רכיבים (ל-30 עוגיות):

  • ¾ כוס דחוסה של סוכר חום
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • 5 כפות שמן
  • ¼ כוס חמאת בוטנים לא מלוחה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חלבון מביצה אחת
  • 3 כפות מים
  • ¾1 כוסות קמח
  • ¾ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
מתכונים לעוגיות דלות קלוריות
 

אופן הכנה:

1. חממו תנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו אותו.

2. בקערה בינונית ערבבו סוכר חום, סוכר, שמן וחמאת בוטנים עד שמתקבלת תערובת חלקה. 

3. הוסיפו תמצית וניל, חלבון ביצה ומים. הקציפו עד לקבלת תערובת אוורירית.

4. בקערה בינונית אחרת, שלבו יחד קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח. 

5. ערבבו את הרכיבים היבשים והרטובים יחדיו עד שתיווצר בלילה אחידה.

6. צרו מהבלילה כדורים על נייר האפייה במרחק 2 סנטימטר זה מזה ושטחו אותם בעזרת מזלג.

7. אפו במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מתקשות. 

8. הוציאו את העוגיות מהתנור וצננו אותן על רשת.

4. עוגיות ריבת פטל

עוגיות ריבה תמיד מזכירות לי את בית סבתא ואת ניחוחות המאפים שהיו בו. ריבת הפטל החמצמצה במתכון הבא מאזנת בצורה מושלמת את המתיקות של בצק העוגיות כך, שנוצר קינוח נוסטלגי ומלא טעם.
 

ערכים תזונתיים ליחידה: 57 קלוריות, 5 גרם סוכר, 60 מ"ג נתרן, 10 גרם פחמימות.

מצרכים (לכ-50 עוגיות):

  • ½ כוס תפוחים מיובשים
  • 3 כפות מים חמים
  • 6 כפות חמאה
  • חלבון מביצה אחת
  • 1 כף וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס ממרח/ריבת פטל
מתכונים לעוגיות דלות קלוריות

אופן הכנה:

1. חממו תנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו אותו.

2. במעבד מזון או בבלנדר, עבדו את התפוחים עם המים עד שהתערובת חלקה. הוסיפו חמאה, חלבון ווניל. הפעילו את מעבד המזון עד קבלת תערובת חלקה.

3. הוסיפו לבלילה סוכר, קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח. ערבבו היטב.

4. בעזרת כפית רטובה, צרו מהתערבות עוגיות עגולות והניחו אותן על תבנית האפייה במרחק 2 סנטימטר אחת מהשנייה.

5. לחצו עם האגודל במרכז של כל יחידה כך שייווצר בהן שקע.

6. שימו חצי כפית של ממרח/ריבת הפטל בתוך כל שקע.

7. הכניסו לתנור למשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות משחימות קלות ומרגישות מעט נוקשות למגע.

8. הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להתקרר על משטח צינון.

5. עוגיות שיבולת שועל ודובדבנים

זיווג בין שיבולת שועל לפירות לעולם אינו מאכזב, ולכן מומלץ לנסות את המתכון הבא; שלבו דובדבנים יבשים עם הדגן הבריא וקבלו עוגייה טעימה, מלאת סיבים ובריאה.

ערכים תזונתיים ליחידה: 72 קלוריות, 13 גרם פחמימות, 1 גרם סיבים, 1 גרם חלבון, 77 מ"ג נתרן.

רכיבים (לכ-30 עוגיות):

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס דחוסה של סוכר חום
  • ⅓ כוס סוכר לבן
  • ¼ כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½1 כוסות שיבולת שועל
  • ¾ כוס דובדבנים יבשים
מתכונים לעוגיות דלות קלוריות

אופן הכנה:

1. חממו תנור ל-180 מעלות, רפדו 2 תבניות בנייר אפייה ושמנו אותם.

2. בקערה קטנה, ערבבו יחד קמח, אבקת אפייה, קינמון, אבקת סודה לשתייה ומלח.

3. בקערה גדולה נפרדת ערבבו סוכר חום סוכר, רסק תפוחים, שמן, ביצה ותמצית וניל. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.

4. הכניסו את תערובת הקמח לקערה הגדולה, הוסיפו שיבולת שועל ודובדבנים וערבבו היטב.

5. צרו מהבלילה כדורים על נייר האפייה במרחק 2 סנטימטר זה מזה. 

6. הכניסו את התבניות לתנור למשך 10-12 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב. 

7. הוציאו את העוגיות וצננו היטב לפני האכילה.

6. עוגיות קינואה

לקינואה יש יתרונות רבים כמו כמות גדולה של חלבון וכן תכולה של וויטמינים ומינרלים רבים, ואנחנו רגילים לראות אותה במיני תבשילים אבל היא יכולה לשמש גם כתוסף בריאה למתוקים. בעוגיות הבאות מתחבא קמח קינואה שנותן להן מרקם מיוחד וגם "זריקת" בריאות.

ערכים תזונתיים ליחידה: 100 קלוריות, 2 גרם חלבון, 12 גרם פחמימות, 5 גרם שומן.

רכיבים (ל-24 עוגיות):

  • ½ כוס חמאה
  • ½ כוס סוכר חום
  • ½ כפית תמצית וניל טהור
  • 1 ביצה טרופה
  • ½ כוס קמח לבן
  • ½ כוס קמח קינואה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ כוס שיבולת שועל 
  • ½ כוס תערובת גרנולה ופירות
מתכונים לעוגיות דלות קלוריות

אופן הכנה:

1. הקרימו בקערה גדולה את החמאה והסוכר החום, והוסיפו לתערובת תמצית וניל וביצה.

2. נפו יחד קמח לבן, מלח ואבקת סודה לשתייה וקפלו אותם לתערובת החמאה. 

3. קפלו לקערה הגדולה קמח קינואה, שיבולת שועל ותערובת גרנולה.

4. צרו גליל ארוך מהתערובת שעוביו כ-4 סנטימטר.

5. הקפיאו את הבצק למשך 20 דקות או עד שהוא מוצק. בינתיים חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.

6. הוציאו את הגליל מהמקפיא, חתכו אותו לעוגיות ברוחב 2 סנטימטר והניחו אותן על התבנית.

7. הכניסו את העוגיות לתנור למשך 15 דקות או עד שהן פריכות מבחוץ, אך עדיין רכות מבפנים.

7. עוגיות שוקולד צ'יפס וצימוקים

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות בדרך כלל מלאות בטעם טוב, אך גם בקלוריות רבות. במתכון הבא חלק מהשוקולד הוחלף בצימוקים, שנותנים לעוגיות טעם מיוחד שימנע מכם לפזול לכיוון של עוגיות אחרות מלאות בסוכר.

ערכים תזונתיים ליחידה: 61 קלוריות, 6 גרם סוכר, 47 מ"ג נתרן, 10 גרם פחמימות.

רכיבים:

  • ¾ כוס דחוסה של סוכר חום
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • 6 כפות חמאה, מרוככת
  • ½ כפית תמצית וניל
  • חלבון מביצה אחת
  • 3 כפות מים
  • ½1 כוסות קמח
  • ¾ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס שבבי שוקולד מריר מיניאטורי
  • ½ כוס צימוקים
מתכונים לעוגיות דלות קלוריות

אופן הכנה:

1. חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.

2. בקערה בינונית, הקרימו יחד את הסוכר הלבן, הסוכר החום והחמאה עד שמתקבלת תערובת חלקה. 

3. הוסיפו לקערה תמצית וניל, חלבון ומים, והקציפו עד לקבלת מרקם אוורירי. 

4. ערבבו בקערה נפרדת את אבקת הסודה לשתייה, הקמח והמלח. 

5. קפלו את תערובת הקמח לתוך הרכיבים שבקערה הבינונית. הוסיפו שבבי שוקולד וצימוקים וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.

6. בעזרת כף, צרו מהבלילה כדורים על נייר האפייה במרחק 2 סנטימטר זה מזה. 

7. הכניסו את התבנית לתנור למשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתקשות.

8. הוציאו את העוגיות והניחו להן להתקרר על משטח צינון. 

מקור התמונות: Mike McCunetannazstu_spivack

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: