maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגיות ריבת פטל מבצק פריך

עוגיות ריבה תמיד מזכירות לי את בית סבתא ואת ניחוחות המאפים שהיו בו. ריבת הפטל החמצמצה במתכון הבא מאזנת בצורה מושלמת את המתיקות של בצק העוגיות כך, שנוצר קינוח נוסטלגי ומלא טעם.
 

ערכים תזונתיים ליחידה: 57 קלוריות, 5 גרם סוכר, 60 מ"ג נתרן, 10 גרם פחמימות.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות ריבת פטל מבצק פריך
רכיבים לכ- 50 עוגיות:
מים חמים - 3 כפות
חמאה - 6 כפות
וניל - 1 כף
סוכר - 1 כוס
קמח לבן - 3 כוסות
מלח - ½ כפית
ריבת פטל - ½ כוס (או כל ממרח לבחירתכם)
אופן הכנת הכ- 50 עוגיות:
  1. חממו תנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו אותו.
  2. במעבד מזון או בבלנדר, עבדו את התפוחים עם המים עד שהתערובת חלקה. הוסיפו חמאה, חלבון ווניל. הפעילו את מעבד המזון עד קבלת תערובת חלקה.
  3. הוסיפו לבלילה סוכר, קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח. ערבבו היטב.
  4. בעזרת כפית רטובה, צרו מהתערבות עוגיות עגולות והניחו אותן על תבנית האפייה במרחק 2 סנטימטר אחת מהשנייה.
  5. לחצו עם האגודל במרכז של כל יחידה כך שייווצר בהן שקע.
  6. שימו חצי כפית של ממרח/ריבת הפטל בתוך כל שקע.
  7. הכניסו לתנור למשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות משחימות קלות ומרגישות מעט נוקשות למגע.
  8. הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להתקרר על משטח צינון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: