header

מתכון לסלט קינואה וטופו

אם אתם שואלים למה כדאי להכין את המתכון לסלט הקינואה המעולה הזה, כדאי שתדעו שלקינואה יש את כל התכונות של מזון על. יש בה את כל חומצות האמינו החיוניות, היא דלה בפחמימות ועשירה בחלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ומינרלים. קינואה מסייעת להגנה על מערכת הלב.

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קינואה וטופו מקור תמונה: huffingtonpost
רכיבים לסלט קינואה:
מים - 2 כוסות
מלח - ¾ כפית (כמות מחולקת)
קינואה - 1 כוס (שטופה היטב)
מיץ לימון - ¼ כוס
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 2 (קצוצות)
פלפל שחור - ¼ כפית
טופו - 220-450 גר' (אפוי, חתוך לקוביות)
פלפל צהוב - 1 (חתוך לקוביות)
עגבניות שרי - 1 כוס (חצויות)
מלפפון - 1 (חתוך לקוביות)
פטרוזיליה - ½ כוס (טרייה, קצוצה)
נענע - ½ כוס (טרייה, קצוצה)
אופן הכנת הסלט קינואה:
  1. הרתיחו מים עם ½ כפית מלח בסיר בינוני.
  2. הוסיפו את הקינואה והביאו לרתיחה.
  3. כסו את הסיר ובשלו עד שהמים יספגו (15-20 דקות).
  4. הניחו לקינואה להתקרר כ-10 דקות.
  5. בינתיים, ערבבו מיץ לימון, שמן, שום, מלח, ¼ כפית מלח ופלפל בקערה גדולה.
  6. הוסיפו את הקינואה המקוררת, הטופו, הפלפל, העגבניות, המלפפון, הפטרוזיליה והנענע וערבבו.
מקור: רונית שפר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.