חמאה, סוכר, ביצים וקמח נתפסים בעיני רבים כמרכיבים שאי אפשר "לברוח" מהם אם רוצים להכין עוגה טעירה ועשירה. האמנם? בעזרת הסרטון והמתכון שלפניכם תוכלו לראות איך מכינים עוגת גזר ואגוזי מלך עם מילוי קרמי ועשיר, שכמעט כל מי שיושב סביב השולחן יוכל לאכול ובהחלט ייהנה מכך. מעבר ליתרונות הרבים שטמונים ברשימת הרכיבים המיוחדת של העוגה הזאת, אתם גם לא צריכים להדליק את התנור לשנייה אחת כדי להכין אותה, ולמעשה כלי המטבח היחידי שאתם צריכים הוא רק מעבד מזון או מכשיר דומה. אם עד עכשיו התיאבון שלכם עוד לא התעורר, זה בטוח יקרה אחרי שתראו כמה קל להכין אותה וכמה יפה היא נראית!
אופן הכנת עוגת גזר:
-
אחרי שתסיימו לגרר את הגזר, מדדו ½2 כוסות והעבירו אותן לקערה.
-
קצצו את אגוזי המלך באמצעות מעבד מזון או כל מכשיר דומה עד לקבלת מרקם גס וגרגרי. הוציאו את גלעיני התמרים והכניסו את הפרי למעבד המזון יחד עם האגוזים.
-
ערבלו עד לקבלת תערובת אחידה ואז הוסיפו אותה לקערה עם הגזר המגורר. הוסיפו גם את שבבי הקוקוס, קינמון, ובשביל תוספת טעם גם קצת זנגביל טחון או אגוז מוסקט - לא חובה.
-
ערבבו היטב באמצעות כף ולאחר מכן התחילו למעוך את התערובת עד שמתקבל מרקם אחיד ויציב. חלקו את התערובת בקערה ל-3 וכעת יש לעבור להכנת המילוי והציפוי לעוגה.
-
לתוך קערה נפרדת העבירו את היוגורט עם קמח הקוקוס והממתיק הנבחר. הוסיפו מהממתיק בזהירות, ערבבו, טעמו והוסיפו עוד במידת הצורך.
-
כל מה שנותר עכשיו זה לבנות את העוגה עצמה, אז קחו כלי הגשה ומרחו עליו שליש מתערובת הגזר. עצבו את הבלילה בצורת עיגול חלק וישר בעזרת כף או כל כלי דומה. מרחו על שכבת הבסיס בערך שליש מתערובת היוגורט.
-
עצבו עיגול נוסף מתערובת הגזר על ניילון נצמד, צלחת או כל כלי דומה. נסו לשמור עליו בגודל ובעובי דומים לשכבת הבסיס הראשונה. בסיום, הניחו אותו על שכבת היוגורט של העוגה.
-
מרחו מתערובת היוגורט גם על שכבת הגזר השנייה ואז חזרו על התהליך בפעם השלישית עם שארית הרכיבים שנותרו בקערות. שאריות מילוי וציפוי ניתן למרוח על דפנות העוגה.
-
לסיום, עצבו את דפנות העוגה עם סכין, קשטו באגוזי מלך, הכניסו למקרר, כסו אם ניתן וקררו את העוגה עד להגשה. בתיאבון!