maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגיות קינואה מופחתות קלוריות

לקינואה יש יתרונות רבים כמו כמות גדולה של חלבון וכן תכולה של וויטמינים ומינרלים רבים, ואנחנו רגילים לראות אותה במיני תבשילים אבל היא יכולה לשמש גם כתוסף בריאה למתוקים. בעוגיות הבאות מתחבא קמח קינואה שנותן להן מרקם מיוחד וגם "זריקת" בריאות.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות קינואה מופחתות קלוריות
רכיבים לכ- 24 עוגיות קינואה:
חמאה - ½ כוס (120 גר')
סוכר חום - ½ כוס
ביצה בינונית - 1 (טרופה)
קמח לבן - ½ כוס
קמח קינואה - ½ כוס
מלח - ¼ כפית
שיבולת שועל - ½ כוס
אופן הכנת הכ- 24 עוגיות קינואה:
  1. הקרימו בקערה גדולה את החמאה והסוכר החום, והוסיפו לתערובת תמצית וניל וביצה.
  2. נפו יחד קמח לבן, מלח ואבקת סודה לשתייה וקפלו אותם לתערובת החמאה.
  3. קפלו לקערה הגדולה קמח קינואה, שיבולת שועל ותערובת גרנולה.
  4. צרו גליל ארוך מהתערובת שעוביו כ-4 סנטימטר.
  5. הקפיאו את הבצק למשך 20 דקות או עד שהוא מוצק. בינתיים חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.
  6. הוציאו את הגליל מהמקפיא, חתכו אותו לעוגיות ברוחב 2 סנטימטר והניחו אותן על התבנית.
  7. הכניסו את העוגיות לתנור למשך 15 דקות או עד שהן פריכות מבחוץ, אך עדיין רכות מבפנים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר