maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לאוזני המן פריכות במיוחד

פורים הוא אחד החגים האהובים בשנה, בו יש שלל מסיבות, תחפושות ומשלוחי מנות עמוסים באוזני המן. אם השנה מתחשק לכם לשדרג את משלוחי המנות שלכם באוזני המן שאפיתם בעצמכם, למה שלא תעשו זאת עם אחד מהמתכונים הטובים והמוצלחים ביותר שיש? הרכות המפנקת של הבצק הפריך שנמס בפה יחד עם המילוי המתוק והנהדר, יגרום לכל מי שיטעם לשבח אתכם ולבקש את המתכון. שיהיה לכם חג פורים שמח!

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאוזני המן פריכות במיוחד מקור תמונה: Yoninah
רכיבים לאוזני-המן:
סוכר - 300 גרם
ביצה - 1
חמאה - 600 גרם (רכה)
קמח - 900 גרם
תמצית וניל - ¾ כפית
מלית פרג - כ-300 גרם (מתכון למלית פרג, או קנוי)
אופן הכנת האוזני-המן:
  1. ערבבו את החמאה והסוכר יחד בקערה עד שהסוכר נבלע בחמאה.
  2. הוסיפו את הביצה, החלמון ואת תמצית הווניל תוך ערבוב איטי.
  3. הוסיפו את הקמח בבת אחת וערבבו עד לקבלת בצק אחיד, רך וגמיש.
  4. הכניסו את הבצק למקרר למשך כ-30 דקות על מנת שיתמצק מעט.
  5. לאחר 30 דקות, הוציאו את הבצק, קמחו מעט את משטח העבודה ורדדו את הבצק לעלה בעובי של כ-½ ס"מ.
  6. בעזרת קורצן עגול או כוס עם דפנות דקות, קרצו עיגולים בבצק.
  7. הניחו כפית אחת ממלית הפרג בכל מרכז עיגול וצרו משולש באופן הבא: הרימו את דופן הבצק הקרוב לגופכם בעזרת שני האגודלים כלפי מעלה, לאחר מכן עם אצבע יד ימין הרימו את דופן הבצק הקרוב אליה. עם אצבע יד שמאל הרימו את דופן הבצק הקרוב אליה והדקו את שלושת הדפנות יחדיו. preperation
  8. לאחר שסיימתם להכין את כל אוזני ההמן, הניחו על תבנית אפייה ואפו במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב בהיר.
  9. בזקו אבקת סוכר מעל אוזני ההמן והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר