print header

6 מתכונים נהדרים למנות עדשים קלאסיות ומיוחדות

 בכל חורף יש לי דחף לבשל עם עדשים, כי כבר מילדות הרכיב הזה נקשר אצלי בראש לעונה הקרה בזכות מרק העדשים של אמא, העוף עם העדשים של אבא וכדומה. אין לי ספק בכך שגם אתם אכלתם מנות שונות עם עדשים לאורך השנים, אך משום מה המרכיב הזה מקבל את מרכז הבמה, או לייתר דיוק השולחן, רק לעיתים רחוקות. היום אנחנו נשנה את המצב הזה, ונציג בפניכם 6 מנות קלאסיות ומפתיעות עם עדשים, שכוללות מרק, מתאבן קלאסי משודרג ואפילו המבורגר צמחוני!

מתכון לסלט עדשים, סלרי ותמרים

פריכות של סלרי, עדשים שמספקות מנה בריאה של חלבון ורכות, מתיקות של תמרים וקראנץ' של שקדים עשירים בסידן ושמנים בריאים - בסלט המפתיע הזה יש משהו בשביל כולם! הוא אמנם בהחלט לא שגרתי, לפחות ככה זה היה בבית שלי, אך אחרי שהכנתי אותו מספר פעמים הוא הפך ל"אורח" רצוי מאוד על כל שולחן ואחת מהמנות הראשונות שנגמרות בכל ארוחה. נסו אותו בעצמכם ותוכלו להוסיף שדרוג טעים ובריא לכל מנה עיקרית שתכינו. 

מתכון לסלט עדשים, סלרי ותמרים מקור תמונה: feastingathome.com
רכיבים למתכון לסלט עדשים, סלרי ותמרים:
עדשים מבושלות - ½1 כוסות (¾ כוס לפני הבישול)
גבעולי סלרי - 6-8 (חתוכים דק באלכסון, שמרו את העלים)
תמרי מג'הול - 8 (קצוצים היטב)
בצל ירוק - 3 גבעולים (חתוכים דק באלכסון)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (לא חובה)
שמן זית - ¼ כוס
מיץ לימון - 3 כפות
דבש - 2-3 כפות (ניתן להמיר במייפל)
כמון - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לנזיד עדשים בנוסח ארגנטינאי

נזידים מסוגים שונים הם כמו סלטים חמים ועשירים שמשלימים ארוחות או מהווים ארוחה שלמה בפני עצמה הודות לשלל רכיבים בריאים שממלאים את הצלחת וגם את הבטן. במתכון הבא תלמדו כיצד להכין נזיד עדשים בנוסח ארגנטינאי עשיר שיחמם לכם ימים חורפיים ויאפשר לכם ליהנות ממנת ירקות ועדשים עשירה לצד הארוחה או לצד לחם פשוט.

מתכון לנזיד עדשים בנוסח ארגנטינאי מקור תמונה: foodal.com
רכיבים לנזיד עדשים:
מים - ½5 כוסות
אבקת מרק ירקות - 1 כף (גדושה)
עגבניות - 3 (בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות)
בצל - 1 (גדול, חתוך לקוביות)
גזר - 1 (חתוך לפרוסות)
תפוח עץ - 1 (בינוני, קלוף וחתוך לקוביות)
אפונה קפואה - ½ כוס
שמן זית - 1 כף
פפריקה מתוקה - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לעדשים מרוקאיות מתובלות

המטבח המרוקאי ידוע בזכות עושר הטעמים והתבלינים הרב שניתן למצוא בו, אשר באים לידי ביטוי בצורה מעולה ומעוררת תיאבון במתכון העדשים הבא. בעזרתו ניתן להכין מנה נהדרת של עדשים מתובלות ברוטב עגבניות, פלפל, בצל ושום עם עוד הרבה מרכיבים נהדרים וטעמים עזים. את המנה המוכנה תענוג לאכול לצד עוף או אורז חם, אבל בהחלט יכול להיות שאתם תחסלו אותה מהצלחת בדיוק כפי שהיא!

מתכון לעדשים מרוקאיות מתובלות מקור תמונה: minimalistbaker.com
רכיבים למתכון לעדשים בסגנון מרוקאי:
עדשים ירוקות - 1 כוס (לא מבושלות, שטופות היטב)
בצל - ½ (קצוץ)
פלפל אדום מתוק - 1 (קצוץ גס)
סירופ מייפל - ½1 כפות
מלח - ½ כפית
כמון - 1 כפית
כוסברה קצוצה - ½ כפית (ועוד לקישוט)
ג'ינג'ר - ½ כפית
כורכום - ½ כפית
מיץ לימון - ½1 כפות
פטרוזיליה קצוצה - ¾ כוס (ניתן להמיר חצי מהכמות לכוסברה ולשלב)
מתכון למג'דרה סורית

את מנת המג'דרה כולנו מכירים – אורז עם עדשים ובצל מטוגן. זוהי מנה שקל מאוד להכין וניתן למצוא אותה בעדות רבות, אך היא מגיעה במקור מיהודי סוריה ומצרים, שם נהגו לאכול אותה פעמיים בשבוע – ביום חמישי כשהיא חמה וביום ראשון בצהריים כשהיא קרה. לחצו כאן  למתכוני אורז נוספים מעדות שונות.

למתכונים נוספים מהאתר ''טעימאוד''

מתכון למג'דרה סורית מקור תמונה: taimeod
רכיבים למתכון למג'דרה:
אורז - 3 כוסות
עדשים ירוקות - 1 כוס (קפואות ומבושלות)
מלח - לפי הטעם
כורכום - 1 כף
מים רותחים - 5 כוסות
שמן קנולה - לטיגון הבצל והאורז
מתכון להמבורגר עדשים וטחינה עם כרוב אדום

מעטים האנשים שלא אוהבים להתענג על קציצת המבורגר עסיסית, אבל לצמחונים ולטבעונים שבינינו ההרגשה נדירה. אז גם בשביל אותם אנשים וגם לחובבי הבשר קיימת חלופה טעימה ומזינה לא פחות – המבורגר עדשים וטחינה. אתם מוזמנים להכיר את המתכון הפשוט להכנה למנה חלומית ומיוחדת שטעמה הממכר יגרום לכם לשכוח את טעם הבשר ולהתענג על הקציצה הבריאה והמזינה הזו.

מתכון להמבורגר עדשים וטחינה עם כרוב אדום מקור תמונה: cookinglight
רכיבים להמבורגר עדשים וטחינה:
כרוב אדום - 2 כוסות (קצוץ דק)
מלח - ¾ כפית (מחולקת)
זרעי שומשום - 1 כפית
שמן זית - 4 כפיות (מחולקות)
בצל - ½ כוס (קצוץ דק)
כמון - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
עדשים - 230 גרם (מבושלות)
גזר - ½ כוס (מגורד)
כוסברה - ¼ כוס (טרייה, קצוצה)
יוגורט - 3 כפות (דל שומן)
מיץ לימון - 2 כפיות (סחוט טרי)
שן שום - ½ (כתושה)
מים - 2 כפיות
מתכון לביצים ממולאות בעדשים

זה לא משנה אם אתם קוראים לו "ביצים ממולאות", "ביצי שטן" או כל כינוי דומה, המתאבן הבא כנראה מוכר לכולכם, אבל לא בגרסה משודרגת כמו זאת! מקור השדרוג הוא בתוספת של עדשים אשר מעניקים למנה טעם עמוק ועשיר יותר, וגם מבטלים את הצורך להשתמש במיונז שמוסיף לה שומנים מיותרים. אמנם עדיין לא מדובר במנת בריאות, אבל אין ספק שהיא מעניקה לגוף שלכם הרבה יותר מגרסאות אחרות, והטעם פשוט נהדר!

מתכון לביצים ממולאות בעדשים מקור תמונה: primaverakitchen.com
רכיבים למתכון לביצים ממולאות בעדשים:
עדשים אדומות - ½ כוס (מבושלות)
חלמונים - 6 (מהביצים הקשות)
שמן זית - ½1 כפות
חרדל - 1 כף (צהוב או דיז'ון)
מיץ לימון - מחצי לימון
מלח - לפי הטעם
אבקת שום - ¼ כפית (לא חובה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.