header

מתכון לעדשים מרוקאיות מתובלות

המטבח המרוקאי ידוע בזכות עושר הטעמים והתבלינים הרב שניתן למצוא בו, אשר באים לידי ביטוי בצורה מעולה ומעוררת תיאבון במתכון העדשים הבא. בעזרתו ניתן להכין מנה נהדרת של עדשים מתובלות ברוטב עגבניות, פלפל, בצל ושום עם עוד הרבה מרכיבים נהדרים וטעמים עזים. את המנה המוכנה תענוג לאכול לצד עוף או אורז חם, אבל בהחלט יכול להיות שאתם תחסלו אותה מהצלחת בדיוק כפי שהיא!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לעדשים מרוקאיות מתובלות מקור תמונה: minimalistbaker.com
רכיבים למתכון לעדשים בסגנון מרוקאי:
עדשים ירוקות - 1 כוס (לא מבושלות, שטופות היטב)
בצל - ½ (קצוץ)
פלפל אדום מתוק - 1 (קצוץ גס)
סירופ מייפל - ½1 כפות
מלח - ½ כפית
כמון - 1 כפית
כוסברה קצוצה - ½ כפית (ועוד לקישוט)
ג'ינג'ר - ½ כפית
כורכום - ½ כפית
מיץ לימון - ½1 כפות
פטרוזיליה קצוצה - ¾ כוס (ניתן להמיר חצי מהכמות לכוסברה ולשלב)
אופן הכנת המתכון לעדשים בסגנון מרוקאי:
  1. הרתיחו 2 כוסות מים בסיר בינוני והוסיפו את העדשים. הביאו לרתיחה נוספת ואז הנמיכו את עוצמת האש לחלשה והמשיכו לבשל את העדשים עד שהן מתרככות - כ-20 דקות.
  2. הכניסו למעבד מזון שום, בצל, פלפל אדום קצוץ, רוטב עגבניות מרוכז, סירופ מייפל, מלח, פפריקה, כמון, ½ כפית כוסברה קצוצה, ג'ינג'ר, כורכום, פלפל חריף ומיץ לימון. הפעילו את מעבד המזון על פולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. תקנו ואזנו טעמים בתערובת לפי הצורך: עוד עגבניות לטעם עמוק יותר, תוספת תבלינים לטעם חזק יותר, תוספת פלפל אדום לחריפות, לימון לחמיצות וכן הלאה.
  4. אחרי שהעדשים מוכנות, הוציאו אותן מהסיר, נקזו נוזלים ויבשו אותן היטב.
  5. העבירו את העדשים לכלי גדול יחד עם תערובת התיבול ממעבד המזון ו-¾ כוס של עלי פטרוזיליה או פטרוזיליה וכוסברה.
  6. ערבבו היטב והגישו חמים כמנה בפני עצמה או לצד אורז, סלטים וכדומה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: