maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

פתיתים עם ירקות ברוטב פפריקה וחומץ

מה צריך כדי להרכיב מנת תוספת מנצחת ומלאת טעמים, שיכולה לכבוש את הלב של כל בני הבית, בוגרים וילדים כאחד? לא יותר מדי, כמו שתגלו מיד. יש לנו כאן מתכון נהדר עבורכם לפתיתים משודרגים ברוטב פפריקה וחומץ, יחד עם שלל ירקות, עלים ירוקים וגבינות – וכל אלו פשוט הופכים אותה לחגיגה נהדרת בפה שתרצו להכין ממנה עוד ועוד.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
פתיתים עם ירקות ברוטב פפריקה וחומץ מקור תמונה: food network
רכיבים לרוטב פפריקה:
שמן זית - ⅓ כוס
פפריקה מעושנת - ½1 כפיות
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
רכיבים לפתיתים וירקות:
שמן זית - 1 כפות
פתיתים - ⅓1 כוסות
עלי תרד בייבי - 2 כוסות (קצוצים גס)
עגבניות שרי - 2 כוסות (חצויות)
גבינת פטה - 1 כוס (מפוררת גס או חתוכה לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ)
פלפלים אדומים מתוקים - 1 כוס (חתוכים גס)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
אופן הכנת הרוטב פפריקה:
  1. בקערה קטנה, ערבבו את השמן, החומץ, הפפריקה, הפלפל והמלח עד לקבלת תערובת חלקה.
אופן הכנת הפתיתים וירקות:
  1. בסיר גדול, חממו את השמן על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו פנימה את הפתיתים, ובשלו תוך כדי ערבוב, 4-5 דקות, עד שהפתיתים מזהיבים.
  2. הוסיפו 2 כוסות מים, תבלו במלח ופלפל לפי טעמכם, והביאו את הסיר לרתיחה.
  3. הורידו את עוצמת הלהבה לבינונית-נמוכה, כסו את הסיר והמשיכו בבישול עד שהפתיתים מתרככים והנוזלים נספגים בהם, כ-9-10 דקות.
  4. הורידו את הפתיתים מהאש והניחו בצד להצטננות קלה.
  5. בקערה גדולה, ערבבו ביחד את עלי הבייבי התרד, העגבניות, גבינת הפטה, הפלפלים, הפטרוזיליה, שבבי השקדים ועלי המנטה.
  6. הוסיפו לקערה את הפתיתים ואת הרוטב וערבבו עד שכל הרכיבים מכוסים ברוטב.
  7. העבירו לקערת הגשה גדולה והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר