header

מתכון קל לרוטב סלרי ועלי דפנה

הרוטב האדום העז והנהדר הזה יכול לשמש אתכם במגוון מאכלים, כגון; אורז, פירה, קציצות, צ'יפס וצלי, והוא בהחלט יותיר אתכם מרוצים ועם טעם נהדר.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון קל לרוטב סלרי ועלי דפנה
רכיבים לרוטב סלרי:
סלרי - 2 (מקלות קצוצים גס)
שמן זית - מעט (לטיגון)
עלי דפנה - 2 (קצוצים גס)
טימין - 1 (גבעול קצוץ גס)
סוכר חום - 1 כף
קמח רגיל - 2 כפות
ממרח מרמייט - 1 כפית
רסק עגבניות - 1 כפית
ציר ירקות - 1 ליטר
אופן הכנת הרוטב סלרי:
  1. קלפו את הבצל, הסלרי והגזר וקצצו אותם גס.
  2. הניחו מחבת גדולה ועמוקה (אפשר גם סיר) על להבה בינונית, הוסיפו מעט שמן זית והכניסו לתוכה בצל, סלרי, גזר, עלי דפנה וטימין. טגנו אותם במשך 15 דקות, או עד שיזהיבו. לאחר מכן הוסיפו סוכר ובשלו במשך 5 דקות נוספות. כעת, הוסיפו קמח, מרמייט, רסק עגבניות וחומץ. צקו מעל את ציר הירקות והביאו לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש והמשיכו לבשל במשך 10 דקות, או עד שהנוזלים יתאדו מעט.
  4. העבירו בזהירות את הרוטב לתוך סיר אחר דרך מסננת והגישו. תוכלו לאחסן את הרוטב בכלי אטום ולהשתמש בו למשך עד 4 ימים.
מקור: טליה ח.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.