header

מתכון לגזרים צבעוניים קלויים בתנור עם מייפל

לא הרבה יודעים, אבל הגזר קיים לא רק בצבע הכתום, ואפשר למצוא אותו גם בגווני סגול, אדום ולבן/שמנת. הגזרים מהווים מקור מצוין לאשלגן, ויטמינים מקבוצתA,B,C,K , סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, הם מחזקים את הדם והטחול, מסייעים לירידה במשקל וברמת הכולסטרול, ומשפרים את בריאות העיניים.

המתכון הבא קל הכנה ומהיר, ובסופו מתקבלים גזרים צלויים מרהיבים בעלי פריכות עדינה זיגוג המייפל והחמאה המומסת מעל מעניקים להם טעם מיוחד, בנוסף למראה המרשים.

מתכון לגזרים צבעוניים קלויים בתנור עם מייפל: גזרים צבעוניים

כמה טיפים לפני שנלמד להכין גזרים צבעוניים קלויים בתנור עם מייפל:

גזרים: את המתכון מומלץ להכין עם גזרים צבעוניים, אך אפשר להכין גם עם גזרים כתומים. הגזרים הצבעוניים בדרך כלל דקים לעומת הכתומים, ואם הם עבים רצוי לחתוך אותם לחצי או אפילו לרבעים. השתדלו לשמור על חיתוך בעובי אחיד כדי שזמן הצלייה יהיה אחיד. רצוי לקלף את הגזרים, אך אם החלטתם שלא אל תשכחו לרווח ולשפשף אותם היטב.

שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית ולא בשמן צמחי – יהיה הבדל עצום בטעם.

חמאה: ניתן לוותר על החמאה, ולהפוך את המתכון לפרווה/טבעוני. החמאה מוסיפה פריכות וטעם מיוחד.

סירופ מייפל: מומלץ לבחור בסירופ איכותי. אפשר להחליף את הסירופ בסילאן או בדבש. ניגוד הטעמים בין החמאה, המלח וסירופ המייפל יוצרים שילוב מתוק-מלוח עם טעם נהדר.

להעשרת הטעם: אפשר להוסיף תבלינים כמו: כמון, אבקת שום/שום כתוש, טימין או פפריקה מעושנת.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לגזרים צבעוניים קלויים בתנור עם מייפל
רכיבים לגזרים קלויים בתנור:
גזרים צבעוניים - 8 גזרים (קלופים)
שמן זית - 2 כפות
חמאה - 100 גרם (מומסת)
סירופ מייפל - 3-4 כפות
מלח - 1 כפית
טימין - צרור (לפיזור מעל)
אופן הכנת גזרים קלויים בתנור:
  1. קולפים את הגזרים; אם הם עבים חוצים ל-2 חלקים ויותר, ואם הם דקים משאירים אותם שלמים כמו שהם.
  2. מערבבים בקערה שמן זית, מלח ופלפל, ומורחים בתערובת את הגזרים היטב.
  3. מסדרים את הגזרים בתבנית עם נייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים למשך 15-20 דקות, עד שהגזרים כמעט מתרככים. preperation
  4. מוציאים בזהירות מהתנור את הגזרים. מערבבים בקערית קטנה סירופ מייפל וחמאה מומסת ומזלפים על הגזרים. מחזירים לתנור וצולים עוד 8-10 דקות, עד להתקרמלות.
  5. מוציאים מהתנור, מסדרים על גבי צלחת הגשה, מפזרים מעל טימין (לא חובה) ומגישים. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף בצל סגול פרוס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: