header

סלט סלק אדום מבושל

הסלק הוא צמח בעל גוון סגלגל שמעשיר מגוון מאכלים בצבעו המרהיב, מסייע בצביעת גווני פסטות ובצקים ולעיתים אפילו משמש לצביעת בדים ושיער. לסלק יתרונות בריאותיים רבים: הוא עשיר במינרלים, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, נחושת ונוגדי חימצון, וגם לעלי הסלק יש יתרונות בריאותיים חשובים: הם מכילים חומצה פולית, ויטמיניםA, B ו-C וסיבים תזונתיים. סלט הסלק במתכון הבא, בנוסף להיותו בריא, טעים ומזין, משתלב נהדר עם כל מנה, ומכניס רעננות וצבע לשולחן.

מתכון לסלט סלק: סלק מבושל

כמה טיפים על הסלק לפני שנלמד איך מכינים סלט סלק מבושל:

הסלק: מומלץ לבחור סלקים שלמים, ללא חתכים או פגמים. מומלץ להשתמש בסלקים חיים לאחר בישול, אפשר לקצר תהליכים, לקצר את זמן הבישול ולהשתמש בסלקים מבושלים בוואקום שניתן למצוא ברשתות השיווק, אך פחות מומלץ, כי ההבדל בטעם יהיה מורגש.

הכנת הסלק: את הסלק אפשר לרכך ולהכין בשתי דרכים:

  • הדרך הראשונה היא כמו במתכון הבא - בישול עם הקליפה בסיר עם מים רותחים. תהליך הבישול במים מרכך ומפחית מעט את עוצמת הטעם.
  • הדרך השנייה היא אפייה בתנור: עוטפים את הסלקים בנייר כסף, מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ואופים כשעה וחצי-שעתיים, עד ריכוך. תהליך האפייה מעצים את הטעם, ונייר הכסף הסגור גורם למיצים שיוצאים מהסלק לרכך אותו ולהעניק לו טעמים עסיסיים וחזקים. במתכון הבא החלטתי לבחור בדרך הראשונה כדי לנצל את התנור לאפיית מאכלים נוספים. 

קילוף: את קילוף הסלק מומלץ לעשות תחת מים זורמים, כך הקליפה יורדת בקלות.

חיתוך: כדי להימנע מהכתמת קרש החיתוך אפשר לצפות את הקרש עם ניילון נצמד ולחתוך עליו. להוציא את צבע הסלק מקרש העץ יהיה קשה מאוד (כנ"ל לגבי בגדים, ולעיתים ציפורני הידיים). עדיף לחתוך על גבי משטח פלסטיק או זכוכית. אפשר לחתוך לקוביות קטנות, לרסק בעזרת פומפייה על החלק הגס או לחתוך לרצועות, לבחירתכם.

סלק מיותר: אם בישלתם כמות גדולה מידי של סלק, פרסו אותו דק בעזרת סכין חדה או מנדולינה והכינה קרפצ'יו סלק משגע.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
סלט סלק אדום מבושל
רכיבים לסלט סלק:
סלק - 5
פטרוזיליה - חופן עלים (קצוצים ללא הגבעולים)
שמן זית - 2 כפות
מיץ לימון - 1 לימון
חומץ - ½ כפית (לא חובה)
כמון - ⅓ כפית
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
אופן הכנת סלט סלק:
  1. מבשלים כשעתיים את הסלקים עם הקליפה בסיר עם מים רותחים עד ריכוך, מסננים מהמים ומצננים.
  2. מקלפים את הסלקים וחותכים לקוביות או פלחים.
  3. מעבירים את הסלקים לקערה ומוסיפים את שאר המצרכים: פטרוזיליה, שמן זית, לימון, חומץ, כמון, מלח, פלפל, ומערבבים היטב.
  4. מכניסים למקרר לפחות לשעה, להתמזגות והתעצמות הטעם. מגישים קר. preperation
טיפ השף:
לשדרוג הטעם אפשר להוסיף אגוזים קצוצים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.