header

מג'דרה - תבשיל אורז ועדשים

מג'דרה – מאכל ים תיכוני המכיל שילוב של עדשים, בצל ודגן, היוצרים יחד מנה בריאה, מזינה וטעימה שיכולה לשמש כתוספת למנה עיקרית או כמנה בפני עצמה. המג'דרה נחשבת פופולארית בשל היותה צמחונית וטבעונית, בעדשים יש שפע חלבונים, פחמימות, סיבים תזונתיים, מינרלים, ברזל, חומצה פולית... את המג'דרות הראשונות הכינו עם בורגול, ובהמשך ועד היום מאורז, חיטה או עדשים.

אורז, עדשים ובצל

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מג'דרה:

אורז: מומלץ להשתמש באורז פרסי או יסמין. אם בחרתם להחליף את האורז באורז מלא קחו בחשבון שזמן ההכנה שלו יתארך.  

עדשים: עדיף להשתמש בעדשים יבשות ולא קפואות, ההבדל בטעם יהיה עצום, העדשים הקפואות עלולות בזמן הבישול להתרכך במהירות ולהרוס את המנה. השריית העדשים במים מצמצמת את תופעת הלוואי של יצור גזים, משפרת את ספיגת הברזל, הסידן והאבץ, ומקצרת את משך זמן הבישול. אם החלטתם להשרות יותר משעתיים הוסיפו לסיר פחות מים כי העדשים ספגו יותר נוזלים.

בצל: טיגון הבצל יוצר טעמים חדשים נהדרים שמוסיפים מאוד למנה. אפשר להחליף את הבצל בבצל סגול.

תבלינים: נהוג להוסיף כמון, אפשר גם זרעי כוסברה, קינמון, הל, כורכום.

בישול העדשים והאורז: אל תחששו לבשל ביחד את העדשים והאורז באותו הסיר, להפך הבישול של השנים יחד מגבש את הטעמים והופך את המנה לעשירה בטעמים. עדיף להתחיל עם העדשים ורק לאחר כ-20 דקות להוסיף את האורז, אם תבשלו את שניהם ביחד מההתחלה האורז עלול לצאת רך ומתפרק. 

מנוחה: מומלץ לתת לסיר עם האורז והעדשים "לנוח" עם המכסה לפחות כ-20 דקות לפני שמוסיפים פנימה את הבצל, אם תהיו חסרי סבלנות ערבוב מוקדם מידי עלול לגרום לאורז להיות עיסתי.

לשדרוג הטעם: אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, או שום כתוש.

שילוב בסלטים: אפשר לשלב את המג'דרה במגוון סלטים קרים או חמים, כמו: סלט מג'דרה קר עם גבינת פטה, עם סלט ערבי קצוץ.

זמן הכנה: שעה ו30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מג'דרה - תבשיל אורז ועדשים
רכיבים למג'דרה:
עדשים ירוקות - כוס וחצי
אורז פרסי - כוס וחצי (או יסמין)
בצל - 1 גדול (קצוץ)
שמן זית - 3 כפות (או שמן קנולה)
כמון - כפית שטוחה
אגוז מוסקט מגורר - ¾ כפית (לא חובה)
מלח - כפית שטוחה
מים - 3-4 כוסות
אופן הכנת המג'דרה:
  1. שוטפים את העדשים ומשרים אותם בקערה עם מים כשעה.
  2. שוטפים היטב את האורז ומסננים. preperation
  3. מסננים את העדשים מהמים ומבשלים עם 2-3 כוסות מים, על להבה גבוהה.
  4. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מוסיפים: כמון, אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור ומבשלים כ-20 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את האורז, כוס עד שתי כוסות מים, כף שמן, מלח, ומערבבים, מכסים את הסיר מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-30 דקות, עד שכל המים נספגים באורז. מכבים את האש, ומשאירים את הסיר מכוסה כ-20 דקות, ובינתיים מכינים את הבצל.
  6. מחממים מחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית, קוצצים את הבצל לרצועות דקות או קוביות קטנות ומטגנים עד הזהבה.
  7. מוסיפים את הבצל לסיר האורז והעדשים ומערבבים היטב. preperation
טיפ השף:
אפשר להחליף את האורז בחיטה/ בורגול/ קינואה - כמובן שזמן הבישול וכמות המים ישתנו בהתאם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: