maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לצ'יפס תפוחי אדמה פריכים

כמעט ואין אדם שלא אוהב צ'יפס, אך לא כולנו יודעים כיצד להכין את החטיף האהוב בצורתו הפריכה, כמו במסעדות. במתכון הבא תקבלו מספר טיפים נהדרים להכנת הצ'יפס המושלם שיאפשרו לכם להכין גרסה פריכה של המקלות הזהובים שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניהם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לצ'יפס תפוחי אדמה פריכים מקור תמונה: huffingtonpost
רכיבים לצ'יפס:
תפוחי אדמה - 5 (אדומים ובינוניים)
שמן - ½-1 ליטר (לטיגון)
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הצ'יפס:
  1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו את צידיהם ליצירת מלבן.
  2. פרסו כל מלבן לפרוסות בעובי בינוני וכל פרוסה למקלות שווים בגודלם.
  3. הכניסו את מקלות תפוחי האדמה לקערה עם קוביות קרח ומים קרים. העבירו את הקערה לכ-4 שעות למקרר. preperation מקור תמונה: thespruce
  4. הוציאו את מקלות תפוחי האדמה מהמים וייבשו אותן היטב במגבת נקייה (לא מגבת נייר). preperation מקור תמונה: thespruce
  5. חממו סיר עם שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית-גבוהה בעומק 5 ס"מ לפחות. אם אתם משתמשים במכשיר צ'יפסר, כוונו את הטמפרטורה ל-120 מעלות. המתינו דקה ובדקו האם השמן חם דיו (כאשר הצ'יפס שוקע ומתחילות להיווצר סביבו בועיות שמן עדינות).
  6. הכניסו לשמן (בזהירות) חופן מקלות צ'יפס וטגנו תוך ערבוב במשך 8-12 דקות. כדי לבדוק אם הצ'יפס מוכן, הוציאו מקל אחד מהשמן, דקרו במזלג ואם הוא עובר בקלות - החטיף מוכן. preperation מקור תמונה: thespruce
  7. הוציאו את הצ'יפס המוכן לקערה או תבנית ללא נייר סופג והניחו לו להצטנן מעט. preperation מקור תמונה: thespruce
  8. הכניסו יחידה אחת של צ'יפס (חופן) לבדיקה כמו בהתחלה (הפעם הבעבוע צריך להיות חזק יותר מההתחלה והצ'יפס אמור לצוף תוך מספר שניות). preperation מקור תמונה: thespruce
  9. טגנו את מקלות הצ'יפס בכל פעם בכמויות קטנות כל פעם עד לקבלת גוון בהיר עד שזוף. הוציאו מהשמן, זרו מלח לפי הטעם והגישו חם.
טיפ השף:
ניתן לחתוך את הצ'יפס גם לעיגולים או חצאי עיגול, קוביות או כל צורה העולה על דעתכם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: