header

מתכון לאפונה וגזר ברוטב עגבניות

אפונה עם גזר ברוטב עגבניות הוא אחד המאכלים הכי מוכרים שיש, וכמעט ואין ילדים או מבוגרים שלא אוהבים את תוספת הירקות הטעימה הזו לצד מנת האורז שלהם. המתכון שלפניכם כל כך קל להכנה שאפילו ילדים בעצמם (רק בנוכחות מבוגר כמובן) יכולים להכין אותו.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאפונה וגזר ברוטב עגבניות מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים לאפונה וגזר:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
רסק עגבניות - 12 כפות
סוכר - ½ כפית
אפונה וגזר - 2 כוסות (קפואים או מקופסת שימורים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קטשופ - 1 כף
מים - 1 כוס
אופן הכנת האפונה וגזר:
  1. חממו את השמן בסיר על חום בינוני.
  2. טגנו את הבצל עד שיהיה שקוף, למשך 3-5 דקות, הוסיפו פנימה את רסק העגבניות והסוכר, וערבבו כ-2 דקות.
  3. הוסיפו לסיר את לקט הירקות, המלח, הפלפל שחור והקטשופ וערבבו.
  4. צקו בעדינות את המים לתוך התבשיל, ערבבו היטב, הנמיכו את החום לחום נמוך ובשלו כ-10-15 דקות. הסירו מהאש והגישו לצד אורז לבן או אורז מלא.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: