maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשעועית מש מונבטת ומטוגנת

טיגון הוא אחת הדרכים הבסיסיות להכין את שעועית המש. התבלינים הנוספים מוציאים את כל הטעמים החבויים בשעועית המופלאה ויוצרים יחד תבשיל מצויין כתוספת, או אפילו כמנה בפני עצמה. מתכון שעועית המש המונבטת והמטוגנת שלפניכם היא אחת המנות המופלאות שתטעמו.
 
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לשעועית מש מונבטת ומטוגנת
רכיבים לתבשיל שעועית:
שעועית מש - ¼1 כוסות
עגבניות - 2 (חתוכות לקוביות)
שיני שום - 5 (קצוצות)
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
שמן זית - 1 כף
ג'ינג'ר - 1 כף (טרי, קצוץ)
חרדל - ½1 כפיות (זרעים שחורים)
כורכום - ½ כפית
פלפל אדום - ¼ כפית (חריף, קצוץ)
מים - ¼ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התבשיל שעועית:
  1. הנביטו את שעועית המש 24 שעות לפני ההכנה.
  2. חממו את שמן הזית במחבת עמוקה מעל אש בינונית עד גבוהה.
  3. כאשר השמן חם, הוסיפו את זרעי החרדל. כאשר זרעי החרדל פוקעים, הנמיכו את האש לבינונית והוסיפו את השום, הג'ינג'ר, הכורכום והפלפל. טגנו במשך דקה או שתיים, עד שהשום מתחיל להשחים.
  4. הוסיפו למחבת את השעועית המונבטת, העגבניות, המלח והמים. כסו את המחבת וטגנו כ-20 דקות. אם כל המים התאדו מהמחבת, הוסיפו עוד מעט מים.
  5. לפני ההגשה, תבלו במיץ הלימון ובמעט פלפל שחור.
  6. מומלץ להגיש כתוספת לאורז או עם יוגורט קר.
מקור: שרה ליבר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: