maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לאורז לבן קל ומהיר להכנה

הכנת אורז היא סוג של אומנות, במיוחד כשמדובר במטבח הפרסי שמתהדר, ובצדק, שהאורז שלו יוצא "אחד-אחד". למרות האהבה לאורז פרסי, הכנתו אורכת זמן רב שלא תמיד יש לנו. למרבה השמחה, יש את מתכון האורז שלפניכם שהוא מתכון בסיסי, פשוט וקל להכנה שבעזרתו תוכלו להכין אורז לבן טעים ונהדר. הדבר החשוב שצריך לזכור הוא היחסים בין האורז למים (צפו בטיפ השף) - בואו נתחיל!

 
זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאורז לבן קל ומהיר להכנה מקור תמונה: pinterest
רכיבים לאורז הלבן:
אורז לבן - 2 כוסות (עדיפות לזן יסמין או בסמטי)
מים - 3 כוסות (רותחים)
שמן קנולה - 5 כפות (או שמן סויה)
מלח - ½1 כפיות
אופן הכנת האורז הלבן:
  1. הרתיחו בקומקום חשמלי/סיר כ-1 ליטר מים.
  2. הניחו סיר רחב עם דופן גבוה על אש גבוהה וצקו את השמן פנימה.
  3. כשהשמן מתחמם, הכניסו את האורז פנימה, ערבבו ופזרו מלח (ניתן להפחית או להוסיף לפי הטעם).
  4. ערבבו עוד כ-2-3 דקות בלי לעצור כדי שהאורז לא יישרף וצקו את המים הרותחים לסיר בזהירות.
  5. ערבבו שוב, הניחו את מכסה הסיר והורידו את גובה הלהבה לנמוך ביותר.
  6. בשלו את האורז בלי לפתוח את מכסה הסיר 15 דקות.
  7. לאחר 15 דקות, כבו את הלהבה והשאירו את הסיר סגור במשך 5 דקות נוספות. פיתחו את הסיר, ערבבו אותו מעט בעדינות עם מזלג והגישו חם.
טיפ השף:
יחס בין אורז למים: על כל 1 כוס אורז ½1 כוסות מים רותחים.
* כדי לשמור על יחס נכון בין אורז למים, השתמשו באותה כוס מדידה עבור שני הרכיבים הללו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: