header

מתכון לריזוטו בסיסי

הריזוטו הוא מנת אורז משודרגת המגיעה מהמטבח האיטלקי. האורז מבושל בתוך ציר או נוזל עד ספיחת הנוזלים וקבלת מרקם קרמי עשיר. מתכון הריזוטו הראשון תועד בשנת 1890 והכיל אורז מטוגן בחמאה ונקניקיות, ומאז עברה המנה וריאציות רבות, כשאפשר להכין את הריזוטו חלבי, פרווה או טבעוני. המתכון הבא הוא מתכון קל הכנה ומהיר לריזוטו בסיסי, ותוכלו לשדרג אותו ולשלב בו מגוון תוספות כדי להפוך אותו למיוחד לעשיר בטעמים עוד יותר, ולהגיש אותו כמנה עיקרית או כתוספת לצד מנה עיקרית טעימה.

מתכון לריזוטו: ריזוטו

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים ריזוטו:

סיר: רצוי להכין את הריזוטו בסיר בעל ידית אחיזה, או מחבת עמוקה כדי שיהיה קל ונוח לערבב. בנוסף גם רצוי שתהיה לאותו סיר תחתית עבה שתדע לפזר בצורה טובה ואחידה את החום ולא תגרום למנה להישרף.

האורז: את האורז מומלץ לא לשטוף לפני הבישול. פעולת השטיפה מוציאה ממנו את העמילנים החיוניים למרקם הקרמי של המנה. מומלץ לבחור באורז ריזוטו (ארבוריו/קרנרולי) או עגול, כשאפשר בהחלט להכין את המנה גם עם אורז רגיל, אך קחו בחשבון שהיא תהיה פחות עסיסית כמו שריזוטו אמיתי צריך להיות. חשוב שהאורז יהיה חם מאוד לפני שלב הוספת הנוזלים.

חמאה: את החמאה המומסת אפשר להחליף בשמן זית או בשמן קוקוס, זאת אם תרצו להפוך את המתכון לפרווה או לטבעוני. חשוב לוודא שגרגירי האורז יצופו היטב.

מים או ציר: אפשר לצקת מים רותחים או לשדרג את המנה עם ציר עוף, ירקות, בקר או דגים.

יין: היין מוסיף חומציות למנה ומאזן את הטעמים והמרקם, וישנם מתכונים בהם ניתן להשתמש בחומץ מצומצם במקום ביין. מומלץ להשתמש ביין לבן, שכן היין הלבן משתלב בהרמוניה עם המנה, והאדום לעומתו בעל טעם דומיננטי ומשתלט גם על צבע המנה ומתאים יותר למנות מסוג זה בשילוב בשרים.

גבינת פרמז'ן: הגבינה מעניקה לריזוטו מרקם קרמי כפול, אך ניתן לוותר עליה.

להעשרה המנה: אפשר להוסיף בצל קצוץ, שום כתוש, כרישה, עירית, בטטות, פטריות, דגים, פירות ים, בשר ועוד...

שאריות: משאריות ריזוטו אפשר להכין כדורי ארנצ'יני נפלאים.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לריזוטו בסיסי
רכיבים לריזוטו:
אורז ריזוטו - ½1 כוסות (אורז מסוג קרנרולי או ארבוריו)
יין לבן יבש - ½ כוס
מים חמים - 3 כוסות (או ציר ירקות)
חמאה קרה - 50 גרם (חתוכה לקוביות)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
אורגנו טרי - ½ כוס עלים
אופן הכנת הריזוטו:
  1. בסיר רחב ושטוח מחממים חצי מכמות החמאה (25 גרם) על להבת אש נמוכה, ומערבבים בעזרת כף עץ, עד שהחמאה נמסה.
  2. מוסיפים את האורז, מערבבים ומכסים אותו בחמאה, ומטגנים במשך 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את כוס היין, ולאחר שהיין נספג באורז ומתאדה ממשיכים בהדרגה להוסיף את המים או את ציר הירקות תוך כדי בחישה, בכל פעם 2-3 מצקות. מערבבים ומבשלים על להבת אש בינונית.
  4. לאחר שהנוזלים שוב מצטמצמים מוסיפים עוד 2-3 מצקות מים או ציר ירקות, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים. ממשיכים כך עוד פעמיים, ומערבבים מידי פעם כדי למנוע מהריזוטו להידבק לתחתית הסיר ולהישרף. preperation
  5. מוסיפים פנימה את שארית החמאה והפרמז'ן ומערבבים. מבשלים עד שהאורז מעט קשה במרכז אך בעל מרקם דביק ועיסתי. preperation
  6. טועמים ומתקנים טעמים אם צריך עם מעט מלח ופלפל. preperation
  7. מפזרים מעל גבינת פרמז'ן מגורדת ואורגנו קצוץ, ומגישים חם. preperation
טיפ השף:
אפשר להחליף את המים / ציר המרק בשמנת מתוקה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: