print header

7 מתכונים לאביב

אביב זו העונה שבה החיים חוזרים לאדמה; האדמה מתכסה בצבע ירוק שמסמל ״טבע״ ומסביב פורחים שלל פרחים במגוון צבעים. זו גם עונה שמביאה איתה פירות נהדרים, ואת כל זה אפשר לשלב במנות שמכינים כדי להכניס קצת מהאביב לשולחן. אספנו עבורכם 7 מתכונים בניחוח אביבי – צבעוניים או פשוט בצורת פרחים – כדי שתוכלו ליהנות מהעונה הנהדרת הזו כמו שצריך, גם בארוחה.

מתכון לעוגיות עם תפוחים

אני לא בשלנית מקצועית ואף פעם לא התקרבתי לקינוחים מורכבים, אבל כשראיתי את המתכון הבא ידעתי שאני פשוט חייבת לנסות אותו! "פרח" התפוח הזה הוא מאפה קטן עם טעם משגע, ולמרות שהוא נראה מורכב, למעשה קל מאוד להכין אותו והתוצאה היא תענוג לעיניים ולפה. אם אני הצלחתי להכין את הקינוח הזה אני בטוחה שגם אתם תצליחו, ושהמשפחה שלכם תטרוף את פרחי התפוח ותהנה מהם בדיוק כמו המשפחה שלי. אז אם אתם מחפשים מתכון מקורי וחגיגי לקינוח שיסיים את ארוחת החג שלכם, המשיכו לקרוא וגלו כמה זה פשוט.

רכיבים לשושנת תפוחים:
תפוחי עץ - 2 (שטופים, אדומים, אבל אפשר כל צבע שרוצים)
לימון - ½
מים - 2 כפות
בצק עלים - 6 (או בצק פילו, רצועות)
קמח - מעט (לקימוח משטח העבודה)
אבקת סוכר - לבזיקה, לפני ההגשה
קינמון - מעט
מתכון לסלט פירות אביבי מרענן

מתכון הסלט המתוק הזה יכול לשמש כמנה אחרונה מושלמת, במיוחד לאור היתרונות הבריאותיים הרבים של האוכמניות והתותים.

רכיבים לסלט פירות:
תותי שדה - 450 גר' (טריים, חצויים)
אבטיח - 3 כוסות (חתוך לקוביות בינוניות)
אוכמניות - 180 גר' (טריות או קפואות)
סוכר - 3 כפות
מים - 3 כפות
נענע - 1 כף (עלים טריים וקצוצים)
גרידת ליים - 1 כף (או לימון)
מתכון לסלט תאילנדי קצוץ עם רוטב שום ושומשום

הגרסה הבאה לסלט תאילנדי אינה מכילה עוף אלא ירקות טעימים בלבד, כך שהיא מושלמת עבור כל אחד שאינו רוצה לאכול בשר לארוחת הערב. עם קייל, גזרים, קשיו ופלפלים מתוקים, אתם תקבלו חגיגה של צבעים ומרקמים במנה גדושה בוויטמינים ומינרלים שבהחלט ימלאו חסרים תזונתיים שאולי היו לכם במהלך היום.

מתכון לסלט תאילנדי קצוץ עם רוטב שום ושומשום מקור תמונה: pinchofyum
רכיבים לרוטב:
שמן קנולה - ⅓ כוס
שיני שום - 3 (קלופות)
רוטב סויה - 3 כפות (דל נתרן )
מים - 2 כפות
חומץ לבן - 2 כפות
דבש - 2 כפות
מיץ ליים - 1 כפית
רכיבים למתכון לסלט תאילנדי:
פולי אדממה - 450 גרם
עלי כרוב קייל - 5-6 כוסות
פלפלים מתוקים - 2 (1 אדום, 1 צהוב)
עלי כוסברה - 1 כוס (קצוצים)
אגוזי קשיו - ¾ כוס (קצוצים גס)
מתכון למאפינס פרחוני

עד כה רוב הפרחים שהכנתי היו שושנים או ורדים, אז החלטתי לגוון ולחשוב על מתכון פרחוני חדש. בדרך כלל אני משתמשת במילוי של ריבת לימון שהכנתי מבעוד מועד, אך המתכון הנפלא הזה ללא ספק יכול להתאים לכל ריבה שמוצאת חן בעיניכם ותוכלו לשלב בו מגוון של ריבות בצבעים שונים וליצור פרחים ססגוניים.

רכיבים לפרחים:
בצק פריך - 1 חבילה (כ-450 גר' קנוי או ביתי)
ריבת לימון - 1 צנצנת (או כל טעם שתבחרו)
אבקת סוכר - 1 כף (לבזיקה)
חותכן עוגיות - 1 (בצורת פרח)

מתכון פשוט לבצל מטוגן בצורת פרח

המתכון הבא לפרחי בצל מצוין לאירוח ולארוחות משפחתיות משותפות, פשוט מניחים את הצלחת במרכז השולחן, וכל אחד חוטף עלה כותרת פריך, וטובל אותו ברוטב המועדף עליו. גלו את סוד הקסם של הבצל הפורח ולמדו כיצד להכין אחד בעצמכם. זה רק נראה מסובך.

רכיבים לבצל בצורת פרח:
בצלים - 3 (לבנים, גדולים)
קמח - 3 כוסות
אורגנו - 1 כפית
אבקת שום - 1 כפית
כמון - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל חריף - 1 כפית (לא חובה)
מתכון לסופגניות בצורת פרח מהבלוג The Kitchen Coach
סופגניות ניתן למצוא היום כמעט בכל מקום, לא רק במאפיות, ולמען האמת יש כל כך הרבה דרכים להכין סופגניות טעימות ומקוריות שחבל לבזבז את המקום שפינינו לקלוריות על אותן סופגניות רגילות שכולם כבר מכירים. לצד כל אותם מתכונים לסופגניות מיוחדות, יש מתכון אחד שברגע שתגלו אותו, סביר למאוד להניח שלא תוכלו לוותר עליו בחג החנוכה הזה.

הכירו את הקריוש, סופגנייה אלג'יראית בצורת פרח, שבנוסף להיותה בעלת טעם נהדר, צורתה מושלמת לאירוח ולפינוק כל אדם אהוב, כולל את עצמנו. המתכון הבא מגיע מהבלוג The Kitchen Coach של עוז תלם, והוא פרי יצירתה של נוף, הזוכה מהעונה הרביעית של מאסטרשף. עוז מציין מניסיונו שאחרי שתטעמו את הקריוש, יהיה לכם קשה מאוד לחזור לסופגניות הפשוטות והרגילות, לכן שווה מאוד להפשיל שרוולים ולנסות את המתכון הנהדר הזה. 
הקריוש מגיע מהמטבח האלג'יראי, שבו נהוג להשתמש באותם שלושה מרכיבים במתכונים רבים: קמח, שמן וסוכר. הסופגנייה הזו היא מנה שמגישים לרוב בחתונות או באירועים מיוחדים, אולם אין זמן שהיא מתאימה לו יותר מאשר חג החנוכה.
בהשוואה לסופגנייה רגילה ובזכות היותו בעל מראה מקסים של פרח יפהפה, הקריוש בא במגע רב יותר עם השמן, כלומר יותר אזורים בו מזהיבים ומקבלים טעם חזק יותר, אך עם זאת הטיגון הוא מהיר מאוד, כך שהשמן לא נספג בקריוש כמו שהוא נספג בסופגנייה הרגילה. הבצק עצמו מקבל חיזוק של סולת, אשר לפי נוף עוזר לו לצאת פריך יותר וגם לספוג פחות שמן. בנוסף, משום שהעלים של הפרח קטנים יחסית, הם גם נהיים פריכים מהר מאוד, כך שתקבלו מרקם שיפתיע אתכם לגלות בסופגנייה. 
מתכון לסופגניות בצורת פרח מהבלוג The Kitchen Coach מקור תמונה: אסף אמברם
רכיבים לסופגניות:
קמח לבן - 400 גר'
סולת - 100 גר'
ביצה - 1 (טרופה, צריך רק חצי לבצק ובשאר משתמשים בהמשך)
חמאה - 100 גר' (מומסת)
סוכר לבן - 1 כוס
אבקת אפייה - 1 כף (½ שקית)
שמרים יבשים - ½ כפית (או ½1 כפיות שמרים טריים)
מים - 120 מ"ל (½ כוס)
דבש - ½ כוס (מחומם במיקרוגל, לזילוף מעל המאפים המוכנים)
שומשום - 2 כפות (קלוי, לקישוט - לא חובה)
שקדים - חופן (שלמים, לא קלויים)
חותכנים בצורת פרחים - 3 (קטן, בינוני וגדול. אחד מכל אחד, להשיג בחנויות המתמחות באפייה או כלי בית)
שמן - לטיגון עמוק
מתכון למאפה קישואים וגזר בעיצוב פרחוני

ברגע שאני מניחה את המאפה הצבעוני הזה על שולחן האוכל, כל העיניים נישאות לכיווני והאורחים שואלים בסקרנות: "האם זה אכיל?". זה אכן אכיל, עד כדי כך שאני כבר מכינה 2 מאפים מראש, בתקווה שיישאר מעט גם בשבילי. המתכון שלפניכם ללא ספק יגרור תגובות דומות גם מהאורחים שלכם, נסו ותראו.

רכיבים לבסיס:
בצק עלים - 1 יחידה (מרודד)
זרעי פשתן - מעט (אפשר גם זרעים מכל סוג אחר; חמנייה, צ'יה וכדומה)
רכיבים למילוי:
אגוז מוסקט - קורט (טחון)
גבינת פרמז'ן - 80 גר' (מגוררת)
גבינת מוצרלה - 130 גר' (חתוכה לקוביות)
מלח - לפי הטעם
אורגנו - 1 כף (טרי)
רכיבים לפרחי ירקות:
גזרים - 4 (בצבעים שונים)
שמן זית - 2 כפות (כתית)

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.