maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכוני מטבל מקוריים ומעניינים

בניגוב או בסיבוב - רטבים, ממרחים ומטבלים

הוזמנתם למסיבה, או שאתם אפילו מארחים בעצמכם, והגיע הזמן להכין את המטבל. במקום להכין את אותם המטבלים הישנים והמשעממים, ריכזנו עבורכם 4 מתכוני מטבלים חדשים ומקוריים שיגרמו לאורחים לבקש מיד את המתכון.

לאבנה ביתית עם פיסטוק וסומק

הלאבנה הביתית היא פשוטה להכנה, וטעימה יותר מרוב המותגים בחנות. יש להכין את הלאבנה 12 שעות מראש.

מצרכים

  • 1 ליטר יוגורט מחלב עיזים.
  • מלח.
  • בד סינון.
  • חוט.
  • פיסטוקים טריים.
  • צרור פטרוזיליה.
  • תבלין סומק. 
  • לימון.
  • שמן זית משובח.

הכנה - לאבנה

1. מניחים את בד הסינון מעל מסננת גדולה, את המסננת מניחים בכיור.

2. מוזגים את היוגורט לתוך בד הסינון.

3. מוסיפים חופן קטן של מלח, ומערבבים היטב.

4. קושרים את הבד לצורת שק, ותולים מעל לכיור או מעל לקערה.

5. משאירים את השק תלוי, כדי שהנוזלים יתנקזו. המתנה של 24 שעות תספק לאבנה בעלת מרקם קשיח יותר, לעומת זאת המתנה של 12 שעות תספק לאבנה מעט נוזלית, ומצויינת למטבל.

הכנה - מטבל

1. מעבירים מעט מהלאבנה לקערה קטנה.

1. קולים את הפיסטוקים במחבת, וקוצצים דק. מוסיפים אל הלאבנה.

2. קוצצים את הפטרוזיליה לחתיכות קטנות, ומוסיפים לקערה.

3. סוחטים לימון מעט למטבל, ומוסיפים כמות נאה של שמן זית.

4. מפזרים מעט סומק מעל למטבל.

5. מומלץ להגיש עם ירקות טריים.

 

מטבל סלק עם גבינת עיזים ואגוזים

המטבל הססגוני יפתיע אתכם בטעמו המיוחד.

מצרכים

  • 6 סלקים בינוניים.
  • 2 שיני שום קטנות, כתושות.
  • פלפל צ'ילי קטן, קצוץ.
  • גביע יוגורט יווני.
  • 2 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות קטנות.
  • 3 כפות שמן זית.
  • 2 כפות גבינת עיזים, מפוררת.
  • 1.5 כפות סירופ מייפל.
  • כף זעתר.
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קלופים וקלויים.

הכנה

1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות. 

2. בתבנית קטנה, הניחו את הסלקים, הוסיפו כ 1/4 כוס מים, וכסו בנייר אלומיניום. השאירו את הסלק בתנור במשך כשעה, עד שיתרכך.

3. אחרי שהסלק התקרר מעט, קלפו אותו וחיתכו לקוביות. העבירו את הסלק למעבד מזון, יחד עם השום, פלפל הצ'ילי והיוגורט.

4. הפעילו את מעבד המזון בפולסים קצרים עד ליצירת תערובת.

5. הוסיפו את שמן הזית, סירופ המייפל והזעתר, והפעילו שוב את מעבד המזון עד ליצירת מטבל אחיד.

6. פזרו מעל את אגוזי הלוז, את גבינת העיזים והבצל הירוק.

7. מומלץ להגיש עם לחם כפרי.

 

חומוס בוטנים

תהליך ההכנה דומה לזה של החומוס, אך בסיס הבוטנים יספק טוויסט מעניין. את הבוטנים יש לבשל לפני הכנת המטבל. הבוטנים המבושלים בריאים יותר מכל סוג אחר של בוטן, ומכילים נוגדי חימצון רבים.

מצרכים

  • כוס בוטנים טריים, עם הקליפה.
  • 2 כפות טחינה.
  • כף מיץ לימון.
  • 1/4 כפית כמון טחון.
  • 1/8 כפית פלפל חריף טחון.
  • שן שום קטנה.
  • 2 כפות שמן זית משובח.

בישול הבוטנים

1. יש להשתמש בבוטנים טריים, כשהקליפה עוד עליהם.

2. שמים את הבוטנים בסיר עם מים, מוסיפים מעט מלח, ומבשלים עד להתרככות קליפת הבוטן. הבישול יכול לקחת כשעה.

הכנת המטבל

1. מקלפים את הבוטנים המבושלים.

2. במעבד מזון, טוחנים את הבוטנים, הטחינה, מיץ הלימון, הכמון, הפלפל והשום. יש להשתמש בפולסים קצרים עד ליצירת תערובת.

3. כשמעבד המזון עוד פועל, יש להוסיף את שמן הזית באיטיות.

4. המשיכו לטחון את המטבל, תוך הוספת כפית מים בכל פעם, עד אשר התערובת תהפוך לאחידה וחלקה. תבלו במלח לפי הטעם.

5. מומלץ להגיש עם פיתה מתובלת.

 

מטבל דלורית, טחינה ויוגורט

השילוב המעניין בין המרכיבים יגרום לכם ללקק את האצבעות בהנאה.

מצרכים

  • דלורית בינונית אחת, במשקל 700 גר'.
  • 1/2 כוס יוגורט יווני.
  • 1/4 כוס טחינה.
  • ראש שום שלם.
  • 2 כפות גרעיני דלעת.
  • 4 כפות שמן זית.
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט.
  • קורט פלפל חריף טחון.

הכנה

1. חממו מראש תנור ל-220 מעלות.

2. חתכו את קצהו העליון של ראש השום, והניחו אותו בתנור על נייר אלומיניום. הזליפו כף שמן זית על השום.

3. חיתכו את הדלורית לחצאים, והניחו אותה על נייר אפייה בתנור. תבלו במלח ופלפל שחור, והזליפו שתי כפות שמן זית.

4. השאירו את הדלורית בתנור כ-40 דקות, והיפכו אותה מדי פעם, עד אשר תהיה רכה וזהובה. את השום יש להשאיר כשעה בתנור, עד שיתרכך לגמרי. 

5. בזמן האפייה, חממו כף שמן זית במחבת, וטגנו בה את גרעיני הדלעת כ-3 דקות עד להזהבתם. העבירו את הגרעינים לצלוחית מרופדת בנייר סופג, והמליחו.

6. גרדו את הדלורית מקליפתה אל מעבד מזון, מעכו את שיני השום כדי שיצאו מקליפתם והוסיפו למעבד המזון. הוסיפו גם את היוגורט, הטחינה, מיץ הלימון והפלפל החריף.

7. טחנו את התערובת עד ליצירת מרקם אחיד. הוסיפו כפית מים מדי פעם, אם המרקם סמיך מדי. תבלו לפי הטעם.

8. העבירו את המטבל לקערית, פזרו מעליו את גרעיני הדלעת, והזליפו.

9. מומלץ להגיש בליווי ירקות שורש אפויים.

 

מקור: יוספה בלום
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: