maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

13 מתכונים לתה קר וטעים

הטמפרטורות מטפסות והבגדים מתקצרים, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים להיפרד מאחד המשקאות הבריאים ביותר שנוכל להכניס לגופנו - התה! אמנם בחורף אנו שותים אותו חם, אך תה קר ומרענן בקיץ הוא אחד התענוגות הנעימים של הימים החמים. נסו את 13 הרעיונות הבאים למשקאות תה קר וצונן, שיקררו אתכם קצת ויוסיפו אווירה טרופית-אקזוטית לקיץ המזרח תיכוני. 

 

1. תה קר ג'ינג'ר-לימון

תה קר

מרכיבים ל-4 מנות: 

  • 4 כוסות מים
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 10 כפות סוכר
  • 2 שקיקי תה
  • מיץ מחצי לימון קטן סחוט 

אופן ההכנה: 

  • בסיר קטן על אש בינונית מערבבים את המים עם הג'ינג'ר והסוכר עד לרתיחה.
  • מסירים מהאש ומטבילים את שקיקי התה למשך שתי דקות. 
  • מוסיפים מיץ לימון ומצננים. 
  • לפני ההגשה מסננים את הנוזל ומוסיפים לכל כוס פרוסת לימון דקה לקישוט. 

 

2. תה קר הדרים ואננס

תה קר

מרכיבים ל-5 מנות: 

  • 6 כוסות מים 
  • 3 שקיקי תה 
  • 2 מסמרי ציפורן
  • ½ 1 כוס מיץ אננס
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ¼ כוס מיץ לימון
  •  כוס סוכר

אופן ההכנה: 

  • חממו בסיר את המים ומסמרי הציפורן, הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את האש ובשלו בבעבוע עדין במשך 10 דקות. 
  • הסירו מהאש, הוסיפו את שקיקי התה והשרו אותם למשך 10 דקות. 
  • הוציאו החוצה את מסמרי הציפורן ושקיקי התה. הוסיפו את מיצי הפירות, פרוסות ההדרים אם יש והסוכר, וערבבו עד שהסוכר נמס. 
  • כסו וקררו במשך שעה אחת לפחות ואז הגישו. 
  • אפשרויות נוספות: לפני שמכניסים למקרר אפשר להוסיף פרוסות לימון ותפוז לסיר, וגם חצי כפית קינמון. 
  • מומלץ למזוג מעל קרח כתוש.  

 

3. תה קר תאילנדי

תה קר

מרכיבים ל-6 מנות:

  • ½ כוס סוכר
  • 6 כוכבי אניס
  • 2 מקלות קינמון
  • 10 שקיקי תה ארל גריי או תה שחור
  • ½ כוס חלב מרוכז ממותק

אופן ההכנה:

  • בסיר קטן, חממו יחד את המים, הסוכר, כוכבי האניס והקינמון והביאו לרתיחה. 
  • כבו את האש והוסיפו את שקיקי התה. השאירו אותם בפנים 10-5 דקות, תלוי בחוזק התה שאתם רוצים. 
  • הוציאו החוצה את כוכבי האניס, מקלות הקינמון ושקיקי התה. 
  • מזגו את החלב המרוכז הממותק וערבבו. השאירו עד קירור מלא. 
  • מזגו מהתערובת לכוס יפה, קשטו במקל קינמון והגישו. 

 

4. תה קר תפוח

תה קר

מרכיבים ל-3 מנות:

  • 1 תפוח גדול 
  • 2 שקיקי תה
  • 4-3 כפיות סוכר
  •  כפית קינמון טחון
  • 2 מסמרי ציפורן
  • ¾ כוס מים
  • *לא חובה: תוכלו להשתמש במיץ תפוחים קנוי במקום בתפוח 

אופן ההכנה: 

  • חתכו את התפוח לחתיכות גדולות וזרקו את הליבה. סחטו את חתיכות התפוח במכונת מיצים או רסקו אותו עם מעט מים במעבד המזון/בלנדר. 
  • חממו סיר קטן, שפכו לתוכו את המים ומסמרי הציפורן והביאו לרתיחה עדינה. 
  • ברגע שהמים רותחים, כבו את האש והשקיעו את שקיקי התה בנוזל למשך כמה דקות. 
  • הוסיפו את מיץ/מחית התפוח, הקינמון והסוכר לנוזל וערבבו היטב. 

 

5. תה קר ארל גריי ותפוז

תה קר

מרכיבים ל-5 מנות: 

  • 4 כוסות מים רותחים
  • 6 שקיקי תה ארל גריי
  • 1 קליפת תפוז
  • פלחי תפוז לקישוט
  • ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • ¼ כוס סוכר

אופן ההכנה:

  • השרו את שקיות התה וקליפת התפוז במים רותחים למשך 5-3 דקות.
  • הסירו את השקיות וקליפת התפוז וצקו את הנוזל לקנקן גדול.
  • הוסיפו את הסוכר ומיץ התפוזים וערבבו עד שהסוכר נמס.
  • הוסיפו את המים הקרים והכניסו את הקנקן למקרר למשך כשעתיים.
  • הגיש עם קרח ופלחי תפוז.

 

6. תה קר פטל-אפרסק

תה קר

מרכיבים ל-4 מנות:

  • 3 שקיקי תה רגיל או בטעם פטל
  • 3 כוסות מים 
  • ½ כוס נקטר אפרסק
  • כף תרכיז פטל
  • 4 כפיות סוכר
  • 3 אפרסקים בשלים חתוכים לפלחים
  • חופן פטל אדום או שחור
  • 4 פרוסות לימון דקות
  • 20 עלי מנטה טרייה

אופן ההכנה: 

  • בסיר קטן, הרתיחו את 3 כוסות המים.
  • כשהמים מגיעים לרתיחה, כבו את האש והשרו במים את שקיקי התה למשך חמש דקות. 
  • לאחר 5 דקות הוציאו את שקיקי התה והוסיפו את תרכיז הפטל, נקטר האפרסק והסוכר וערבבו היטב. 
  • העבירו לקנקן והניחו במקרר למשך כמה שעות. 
  • לפני ההגשה, מלאו כל כוס בפלחי אפרסק, פטל, פרוסת לימון וכמה עלי מנטה. מעליהם הוסיפו 2 קוביות קרח. התה הקר יימזג אחר כך. 

 

7.תה קר קוקוס וליים

תה קר

מרכיבים ל-8 מנות:

  • 6 כוסות מים
  • 8 שקיקי תה יסמין
  • ¼ כוס סוכר
  • ¼ כוס שמנת לבישול
  • ¼ כוס חלב קוקוס
  • פרוסות ליים (או לימון, אם אין)

אופן ההכנה: 

  • הביאו את המים לרתיחה בסיר. כבו את האש והוסיפו את שקיקי התה והשרו אותם במים למשך חמש דקות. 
  • הוסיפו את הסוכר וערבבו עד שיימס. 
  • הוסיפו את השמנת, חלב הקוקוס ופרוסות הליים. 
  • כסו את הסיר והעבירו למקרר עד שיתקרר לגמרי.

 

8. תה קר היביסקוס

תה קר

מרכיבים ל-4 נות: 

  • 4 כוסות מים 
  • 3 שקיקי תה היביסקוס
  • 4 כפות דבש 

אופן ההכנה: 

  • בסיר קטן חממו את המים יחד עם הדבש עד שהוא נמס והמים מגיעים לרתיחה עדינה. 
  • כבו את האש והשרו במים את שקיקי התה למשך 10 דקות. 
  • הוציאו את שקיקי התה והשאירו את הסיר להתקררות בטמפרטורת החדר. אם השתמשתם בעלי חליטת היביסקוס במקום שקיקי תה, סננו את הנוזל שבסיר מהעלים. 
  • לאחר שהנוזל בסיר התקרר, מזגו לקנקן והעבירו למקרר ללילה או למשך כמה שעות לפחות.  
  • מומלץ להגיש את הקנקן כשבתוכו כמה פרוסות ליים לקישוט ולטעם. 

 

9. תה קר מנגו 

תה קר

מרכיבים ל-5 מנות: 

  • 3 שקיקי תה בטעם רגיל 
  • 4 כוסות מים
  • ½ כוס נקטר מנגו
  • 4 כפיות סוכר
  • 1 מנגו בשל מקולף וחתוך לפלחים קטנים או קוביות

אופן ההכנה:

  • הרתיחו את המים ואז הניחו בהם את שקיקי התה למשך כמה דקות (לפי חוזק התה שאתם רוצים). 
  • הוסיפו את נקטר המנגו והסוכר וערבבו היטב. 
  • העבירו את הנוזל למקרר למשך כמה שעות לפחות. 
  • לפני ההגשה שימו בכל כוס כמה פלחי/קוביות מנגו, ומזגו מעל את התה. 

 

10. תה קר מנטה ולמון גראס

תה קר

מרכיבים ל-6 מנות: 

  • 5 כוסות מים רותחים
  • 4 שקיקי תה ירוק
  • 6 כפיות סוכר חום
  • חופן עלי מנטה טריים
  • 6 גבעולי למון גראס ארוכים

אופן ההכנה: 

  • השרו את שקיקי התה במים הרותחים עד שהתה מוכן לטעמכם, והניחו להתקררות עד טמפרטורת החדר. 
  • הוסיפו את עלי המנטה לתה.
  • חתכו את גבעולי הלמון גראס לחצאים או שלישים, "פצעו" אותם מעט עם גב הסכין והוסיפו לתה. 
  • צננו את התה למשך כמה שעות במקרר. 
  • לפני ההגשה סננו את הנוזל מעלי המנטה והלמון גראס, והגישו יחד עם כוסות ובהן קוביות קרח. 
  • מומלץ להוסיף כמה עלי מנטה וגבעול למון גראס חתוך לחצי לקישוט. 

 

11. תה קר דבש וג'ינג'ר

תה קר

מרכיבים ל-4 מנות: 

  • 4 כוסות מים
  • 3 שקיקי תה, רצוי בטעם דבש
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
  • 3 כפות דבש

אופן ההכנה: 

  • הרתיחו את המים, והוסיפו להם את שקיקי התה וכף הג'ינג'ר. השאירו כך למשל 5 דקות. 
  • הוציאו את שקיקי התה והוסיפו את הדבש בזמן שהתה עדיין חם. ערבבו היטב והשאירו את התה להצטנן עד לטמפרטורת החדר. 
  • סננו את הנוזל לתוך קנקן והכניסו למקרר למשך כמה שעות. 
  • מומלץ להגיש עם פרוסת לימון בתוך כל כוס. 

 

12. תה קר אפרסק

תה קר

מרכיבים ל-8 מנות: 

  • 4 כוסות מים
  • ¾ כוס סוכר
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • 10 שקיקי תה שחור
  • 1 כוס מיץ אפרסק 

אופן ההכנה: 

  • הרתיחו את המים בקומקום. 
  • מזגו את המים הרותחים למכל מתאים, והוסיפו את הסודה לשתייה והסוכר. ערבבו עד המסה מלאה. 
  • הוסיפו את שקיקי התה והשרו אותם בנוזל למשך 10 דקות. 
  • הסירו את שקיקי התה, והוסיפו מיץ אפרסקים. 
  • העבירו למקרר עד לצינון מלא. לפני ההגשה הניחו בתחתית כל כוס קוביות קרח ופלחי אפרסק וכסו בתה הקר.  

 

 

13. תה קר סנגריה (בונוס לאוהבי היין)

תה קר

מרכיבים ל-10 מנות: 

  • 4 כוסות מים 
  • 4 שקיקי תה בטעם פירות שאתם אוהבים
  • 2 כוסות יין לבן, רוזה או אדום שאתם אוהבים
  • ¼ כוס דבש או סוכר
  • 2 כוסות פירות חתוכים לקוביות (מומלץ: תפוזים, תפוחים ומנגו)

אופן ההכנה: 

  • הרתיחו את המים, והשרו בהם את שקיקי התה למשך 5 דקות. 
  • הוציאו את שקיקי התה, והוסיפו את היין והדבש/סוכר. ערבבו היטב. 
  • הכניסו למקרר למשך כמה שעות, ולפני ההגשה הוסיפו לכוסות את הפירות הטריים החתוכים.

טיפים חשובים: 

  • זהירות: מומלץ להעביר את המשקה לקנקן זכוכית רק כשהוא מתקרר.
  • הסוכר במתכונים הוא בגדר המלצה. אתם מוזמנים להוסיף עליו או לגרוע ממנו לפי טעמכם. 
  • לפני שאתם מגישים את הקנקן או מוזגים לכוסות, ערבבו שוב. 
  • הגישו כל כוס תה קר עם 2 קוביות קרח לפחות.
מקור: יפעת גורנשטיין
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: