maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכוני תה וקפה טעימים ומפתיעים

רובנו שותים מדי פעם כוס קפה או תה, וחלקנו נהנים מהמשקאות הללו באופן יומיומי. בין שמדובר ביום חורף סוער או באחר צהריים קיצי חמים, המשקאות האלו מרווים את צימאוננו, מעניקים לנו אנרגיה ומאפשרים לנו להמשיך את היום שמחים ומרוצים. אם עד היום הסתפקתם בשתיית התה הפשוט או כוס הקפה הקבועה, או שבזבזתם כסף על ביקורים תכופים בבית הקפה, הגיע הזמן שתכירו את 8 המתכונים הבאים, ארבעה לכל משקה. אחרי שתנסו אותם אני מבטיחה לכם שכל מתכון יהפוך לחלק מהתפריט הקבוע שלכם כבר בלגימה הראשונה!
 

 

1. תה וניל בטעם עשיר

וניל נחשב לאחד מהתבלינים היוקרתיים ביותר בעולם, והטעם הנהדר שלו הופך אותו לאהוב במיוחד על מגוון צרכני מאפים ומשקאות. תה הווניל הבא הוא שילוב מושלם בין תה מוכר לבין תבלין אקזוטי ומפנק, שיאפשר לכם ליהנות מספל משקה מושלם בכל שעה של היום.
 
 
רכיבים (כוס תה אחת):
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 שקיק חליטת תה בטעם תפוז 
  • 2 כפות חלב
  • 1 כפית סוכר לבן – רשות
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ½ כפית קינמון
 
הוראות הכנה:
1. צקו את המים הרותחים לספל, והשרו בתוכו את שקיק התה למשך 3 דקות.
2. הוציאו את השקיק, הוסיפו חלב, סוכר, תמצית וניל וקינמון וערבבו כדי לתת לטעמים להתאחד.
3. המתינו 3 דקות נוספות ושתו בהנאה.
 
 
2. תה ג'ינג'ר ודבש קר
התה הבריא הבא הוא הפתרון הנהדר לכל מי שמעוניין לקבל זריקה של אנרגיה ובריאות על בסיס יומיומי. בשעה שרובנו נשתה את התה הזה כמשקה חם בחודשי החורף, המתכון הבא יאפשר לכם ליהנות ממשקה קריר, בריא ומענג שגם יעזור לכם לנצח את החום בימים החמים והמעיקים. 
 
רכיבים (קנקן משפחתי):
  • 2-3 שקיקי תה ירוק - בהתאם לחוזק התה הרצוי
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 7 כוסות מים קרים
  • חתיכות לימון לקישוט
 
הוראות הכנה:
1. הרתיחו 3 כוסות מים בסיר, ולאחר שרתחו הכניסו לתוכו את התיונים. המשיכו להרתיח במשך כדקה נוספת ולאחר מכן הורידו מהכיריים.
2. כסו את הסיר ואפשרו לו להתקרר כ-10 דקות.
3. הוציאו את השקיקים מהמים והוסיפו את הדבש, הג'ינג'ר וכוסות המים הקרים. 
4. העבירו את המשקה לקנקן, תוכלו להוסיף את חתיכות הלימון ומעט קרח.
 
 
3. תה מאצ'ה מסורתי 
תה המאצ'ה היפני המסורתי, שניתן לרכישה כאבקה טחונה בצבע ירוק, ידוע ביתרונות כמו כמויות גדולות של מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון, שהופכים אותו לתרופה טבעית שמגנה על גופנו מפני כולסטרול רע, תהליכים סרטניים ועוד. גם אם טרם נתקלתם בו בעבר, תרצו ודאי לנסות אותו לאחר שתראו כמה הוא פשוט להכנה. עקבו אחר ההוראות ותוכלו ליהנות מאחד מסוגי התה הבריאים ביותר בעולם בנוחות של ביתכם.
 
רכיבים (כוס תה אחת):
  • כפית אבקת תה מאצ'ה
  • חצי כוס מים חמים – לא רותחים!
  • סוכר – רשות
 
הוראות הכנה:
1. שפכו את אבקת תה המאצ'ה אל תוך ספל או כוס, וצקו מעליה מעט מהמים החמים שברשותכם. שימו לב שכדי ליהנות מכל יתרונות הרכיבים שבתה יש להימנע משימוש במים רותחים.
2. ערבבו היטב את הנוזל באמצעות כפית לצורך מניעת היווצרות גושים.
3. הוסיפו את שאר המים החמים וערבבו שוב. תוכלו להוסיף מעט סוכר אם אתם מעוניינים בכך.
 
 
4. תה חמוציות בניחוח מדהים
אם אתם חובבי תה מתוק בעל ארומה נהדרת, את המשקה הזה לא תרצו לפספס! תה החמוציות נהנה משילוב בין צבעים מדהימים, טעם מתקתק וניחוח שיתפשט ברחבי כל הבית, והוא ללא ספק יהפוך לאחד מהמשקאות האהובים עליכם.
רכיבים (קנקן משפחתי):
  • ½2 ליטר מים
  • 350 גרם חמוציות מופשרות
  • 2 כוסות סוכר
  • מיץ מ-2 תפוזים סחוטים
  • מיץ מ-2 לימונים סחוטים
  • מספר פלחי לימון או תפוז לקישוט - רשות
  • 2 מקלות קינמון
 
הוראות הכנה:
1. שפכו לסיר גדול את המים והוסיפו את החמוציות. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו על להבה נמוכה במשך 30 דקות.
2. הוסיפו סוכר, מיץ תפוזים, מיץ לימון ואת מקלות הקינמון.
3. כסו את הסיר, ואפשרו לטעמים להתמזג במשך שעה.
4. הוציאו את מקלות הקינמון, העבירו לקנקן ושתו עם המשפחה. תוכלו לקשט כל כוס בפלחי לימון או תפוז.
 
 
5. מקיאטו קרמל 
 
טעמו של הקרמל תמיד משאיר חותם בכל מזון או משקה, והמתכון הבא יאפשר לכם להכין מקיאטו קרמל עם טעם שמתעלה על כל משקה שמוגש בביתי הקפה היוקרתיים. תוכלו לנסות להוסיף לו סוגים שונים של סירופ כתחליף לסירופ הווניל, ויחד עם עוגייה בצד יהפוך המקיאטו הזה לפינוק המושלם שלכם בתחילת יום ארוך או בסיומו.
 
רכיבים (כוס קפה אחת):
  • ½ כוס חלב
  • 3-4 כפות סירופ בטעם וניל
  • ¼ כוס קפה מבושל טרי לבחירתכם
  • סירופ קרמל לקישוט
 
הוראות הכנה:
1. שפכו את החלב לקערה שמתאימה למיקרוגל, וחממו בעוצמה גבוהה בין דקה לדקה וחצי, עד לקבלת חלב חם אבל לא רותח. 
2. הקציפו את החלב החם עם מערבל חשמלי, עד שהחלב יתחיל להתעבות. המשיכו להקציף עד שהוא יכפיל את נפחו והחלק המוקצף יעלה למעלה. 
3. שפכו סירופ וניל אל תוך כוס ריקה, וחממו אותה במיקרוגל כ-20 שניות. 
4. העבירו את הסירופ החם אל כוס האספרסו וערבבו באמצעות כפית.
5. הוסיפו את החלב המוקצף מבלי לערבב. טפטפו את סירופ הקרמל בצורת שתי וערב מעל לחלב והגישו מיד.
 
 
6. פרפוצ'ינו דל קלוריות ועשיר בטעם
הפרפוצ'ינו הוא למעשה קפה מוקצף וקר, במרקם קרמי עשיר ומעורר תיאבון. אף על פי שיש לו טעם נהדר, מרבית הרכיבים בו הם ללא סוכר, כך שמדובר בחלופה המועדפת למי שמנסה לשמור על משקלו. תוכלו להגיש אותו בכוסות או אפילו בצנצנות קטנות, מהן ניתן לשתות אותו עם קש.

רכיבים (2 כוסות גדולות):
  • 3 כוסות של קוביות קרח
  • 1 כוס קפה נמס חזק ומצונן
  • ½ כוס חלב שקדים בטעם וניל (או חלב בטעם האהוב עליכם)
  • ממתיק מלאכותי לפי הטעם (סטיביה וכדומה)
  • ½  כפית תמצית וניל - רשות
  • 2 כפות קצפת לקישוט
  • 1 כף סירופ קרמל ללא סוכר, לקישוט - ניתן להחליף בכל סירופ אחר, בהתאם לטעם
 
הוראות הכנה:
1. ערבבו יחד את הקרח, הקפה, חלב השקדים, הממתיק המלאכותי ותמצית הווניל בבלנדר, עד לקבלת תערובת במרקם חלק וקטיפתי. טעמו, והוסיפו מעט קרח או חלב, בהתאם להעדפותיכם.
2. חלקו לשתי הכוסות, קשטו עם קצפת ורוטב קרמל והגישו מיד.
 
 
7. פרפה דובדבנים מתקתק
הפרפה הוא קפה מוקצף שאי אפשר שלא לאהוב, והתוספת של דובדבנים וקקאו תעניק לכם קינוח נהדר שכל אחד ירצה לטעום. 
רכיבים (כוס קפה אחת):
  • ½ כוס חלב קוקוס או חלב דל שומן
  • ½1 כוסות קפה קפוא, מופשר חלקית
  • ½ כוס דובדבנים קפואים
  • 1 כף קקאו לא ממותק
  • 2 כפות מיץ דובדבנים
  • ¼ כפית סטיביה או 2 כפות סוכר
 
הוראות הכנה:
1. הכניסו את כל הרכיבים לבלנדר והפעילו לשתי דקות, עד שהעיסה הופכת לחלקה.
2. העבירו לכוס שתייה או לספל, ותיהנו ממשקה נהדר!
 
8. קפה שוקולדי במיוחד
 
קיימים לא מעט שילובים בין קפה לבין שוקולד עבור כל חובבי המתיקות, אבל המתכון הבא הוא בעיניי מהמוצלחים ביותר. תוכלו להוסיף את ממרח השוקולד האהוב עליכם, וליהנות מקשת טעמים מתוקה במיוחד.
 
רכיבים (כוס קפה אחת):
  • 1 כוס חלב 
  • ½  כפית תמצית וניל
  • ½1 כפיות קפה נמס
  • 4 כפיות שוקולד למריחה
  • 1 כוס קרח
  • לקישוט: קצפת, סירופ שוקולד, אבקת קקאו - רשות
 
הוראות הכנה:
1. ערבבו יחד את כל החומרים בבלנדר, למעט הרכיבים המיועדים לקישוט, עד לקבלת תערובת במרקם חלק.
2. זלפו מעט סירופ שוקולד אל הכוס השקופה בתנועה סיבובית, על מנת ליצור מראה מרשים, ולאחר מכן הוסיפו את המשקה שלכם. ניתן להוסיף קצפת ולפזר מעט אבקת קקאו, ותוכלו להתחיל לשתות בכיף.
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: