maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

איך מכינים וודקה בטעם אספרסו ושוקולד?

תופסים ראש - קוקטיילים ואלכוהול

וודקה הוא משקה חריף נפוץ, המוגש נקי או במגוון טעמי פירות. בעוד שיש אנשים שלוגמים אותו בשלוק, אצל אחרים הוא לא תמיד מחליק בגרון.

מה דעתכם לשפר את טעם הוודקה? פעם בגרסת האספרסו ופעם בגרסת השוקולד. השילובים המתוקים יהפכו את הוודקה לקוקטייל מרענן...

 

וודקה אספרסו

כמשקה, כקוקטייל, כרוטב לקינוחים ולגלידה וכתוספת לקפה...

  • 225 מ"ל אספרסו טרי
  • 450 גרם סוכר
  • 500 מ"ל וודקה
  • 1 כפית תמצית וניל
איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

שפכו את האספרסו לסיר קטן וחממו על אש בינונית.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

הוסיפו את הסוכר וערבבו עד שיימס.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

כשהסוכר נמס, הורידו את הסיר מהאש והניחו לנוזל להתקרר.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

כשהנוזל מגיע לטמפרטורת החדר, הוסיפו את הוודקה והוניל וערבבו בעדינות.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

מזגו את הוודקה אספרסו לצנצנת זכוכית ואטמו אותה.

אחסנו במקום חשוך ויבש למשך 48 שעות לפחות.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

ככל שתאחסנו את הוודקה אספרסו יותר זמן, כך הארומה תהיה חזקה יותר.

הוסיפו לקוקטייל, לקפה, לקינוחים או כמשקה בפני עצמו...

שמרו את המשקה בהקפאה.

 

וודקה שוקולד

סוג השוקולד תלוי בכם. אנחנו ביצענו עם חטיף 'מארס בארס' וליקקנו את האצבעות...

  • 5 או 6 חטיפי 'מארס בארס' (או: כל שוקולד אחר במשקל דומה).
  • 700 מ"ל וודקה (3 כוסות וודקה).
איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

הניחו על מחבת עמוקה, קערת פיירקס גדולה.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

מלאו את המחבת במים, כך שרוב הקערה תצוף בתוך המים.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

חתכו את השוקולד לריבועים והכניסו אותם לקערת הפיירקס לצורך המסה.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

חממו את המים במחבת כך שימיסו את השוקולד.
כשהשוקולד מתחיל לימוס, מזגו את הוודקה, טיפה אחר טיפה.
הוסיפו את הוודקה תוך כדי ערבוב, אך הקפידו לא להגיע לנקודת רתיחה, אחרת האלכוהול יתנדף.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

כשסיימתם להוסיף את כל תכולת הוודקה, כבו את הכיריים וערבבו עד לקבלת נוזל אחיד. הניחו לו להתקרר.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

כשהנוזל מגיע לטמפרטורת החדר, מזגו את הוודקה שוקולד חזרה לבקבוק.
הכניסו את הבקבוק למקפיא למשך 24 שעות.
המשקה לא יקפא, אלא ישמור על סמיכות קרירה ומרעננת.

שמרו את המשקה בהקפאה.

 

וודקה שוקולד - האופציה הקפואה

שיטה זו מצריכה יותר סבלנות, כיוון שהבקבוק צריל לשבת במקפיא כשבועיים.
מה שטוב בה שהיא מצריכה פחות עבודה...

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

רוקנו 20% מבקבוק הוודקה (אפשר להעביר לבקבוק אחר לצורך שימוש חוזר).
חתכו את חטיף 'מארס בארס' לקוביות.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

השחילו את הקוביות לתוך צוואר הבקבוק שמלא ב-80% וודקה.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

סגרו את הבקבוק. וודאו שהפקק סגור היטב.
הכניסו את הוודקה למקפיא למשך שבועיים.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד

אחת לכמה ימים, סובבו את הבקבוק ונערו אותו אם צריך.
כשה'מארס בארס' נעלם, ניתן להגיש את המשקה...

שמרו את המשקה בהקפאה.

איך מכינים וודקה אספרסו וודקה שוקולד
 

מקור: WikiHow

מקור: שרית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: