maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגה פריכה עם ציפוי פרורי בצק (שטרויזל)

  עוגה לקפה או לתה יכולה להגיע בשלל טעמים ומרקמים, אך יש מתכון אחד מנצח שברגע שתטעמו אותו לא תרצו לנסות שום דבר אחר! מדובר בעוגת חמאה עם ריח משכר של קינמון ושכבת פירורים פריכה שיוצרת ניגוד למרקם הרך שתחתיה בצורה מושלמת. אם אתם מארחים אנשים בביתכם, זוהי העוגה שתרצו להגיש ואף לאכול מדי בוקר לצד כוס הקפה או התה!

מתכון העוגה הזו היא בעצם שדרוג יוצא דופן לעוגת החמאה הקלאסית. ההבדל העיקרי שבין העוגה הזו לגרסה הרגילה שלה הוא שנעשה בה שימוש בשמנת חמוצה בנוסף למעט מאוד חלב, ולמרות שיראה לכם כאילו שאין מספיק בלילה כדי למלא את כל תבנית האפייה, קחו בחשבון שהיא עוד תתפח בתנור. את הפירורים מומלץ שתפוררו באופן גס, ואלו יקבלו מרקם פריך במיוחד בתנור שיהווה ניגוד מושלם לעוגה הרכה שתחתיהם. השתמשו בתבנית אפייה בגודל 22X33, שתספק לכם כמות נאה של חתיכות להגשה. תוכלו לשמור עליה בטמפרטורת החדר למשך שבוע והיא תישאר רכה ולחה עד לביס האחרון. מומלץ להגיש אותה כמובן לצד כוס קפה או תה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגה פריכה עם ציפוי פרורי בצק (שטרויזל) מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לציפוי הפירורי:
סוכר לבן - ⅓ כוס
סוכר חום - ⅓ כוס
קינמון - 2 כפיות
חמאה - 115 גר' (לא מלוחה מומסת)
קמח לבן - 1 כוס
רכיבים לעוגה:
קמח לבן - ¼2 כוס
מלח - 1 כפית
אבקת אפייה - 2 כפיות
סודה לשתייה - ¼ כפית
חמאה - 115 גר' (לא מלוחה, רכה)
סוכר - ½1 כוסות
ביצים - 2 (גדולות)
תמצית וניל - 2 כפיות
שמנת חמוצה - ¼1 כוסות (לפחות 18% שומן)
רכיבים לזיגוג:
אבקת סוכר - 1 כוס
חלב - 2 כפות (3% שומן)
תמצית וניל - ½ כפיות (או שקדים)
אופן הכנת הציפוי הפירורי:
  1. חממו את התנור מראש ל-175° מעלות, ומרחו כפית חמאה על תבנית אפייה בגודל 22X33, או השתמשו בספריי שמן.
  2. ערבבו יחדיו את הסוכר הלבן, הסוכר החום והקינמון בקערה בינונית, הוסיפו את החמאה והמשיכו לערבב.
  3. הוסיפו את הקמח וערבבו בעזרת מזלג עד שנוצרות חתיכות פירורים גדולות. הניחו את הקערה בצד. preperation מקור תמונה: thekitchn
אופן הכנת העוגה:
  1. בעזרת מיקסר, ערבבו יחדיו את החמאה והסוכר במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם קליל ואוורירי. הוסיפו את הביצים, אחת בכל פעם, וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו היטב.
  2. בקערה קטנה, הקציפו יחדיו את המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. עבדו אותם במיקסר במהירות נמוכה, הוסיפו שליש מכמות הקמח ומחצית מכמות השמנת החמוצה והמשיכו לערבב. preperation מקור תמונה: thekitchn
  3. הוסיפו שוב שליש מכמות הקמח ואת שארית השמנת החמוצה וערבבו.
  4. לבסוף הוסיפו את שארית הקמח, וערבבו את הכל עד שלא נשאר קמח יבש בתערובת. לאחר מכן הגבירו את מהירות המיקסר למשך כמה שניות, עד שהתערובת הופכת לחלקה לגמרי וללא גושים.
  5. העבירו את הבלילה לתבנית האפייה וכסו אותה בפירורים שהכנתם – פוררו אותם לגודל הרצוי בעזרת הידיים. preperation מקור תמונה: thekitchn
  6. הכניסו את העוגה לתנור ואפו במשך 40-45 דקות, עד שהיא מרגישה קפיצית במרכזה. אם הפירורים מתחילים להשחים יותר מדי לפני שהעוגה מוכנה, כסו את התבנית בצורה רפויה בעזרת נייר אלומיניום.
  7. העבירו את העוגה לרשת קירור והשאירו אותה להתקרר בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת הזיגוג:
  1. ערבבו יחדיו אבקת סוכר, חלב ותמצית וניל או שקדים עד שנוצר זיגוג סמיך. זלפו אותו מעל לעוגה אחרי שהתקררה. preperation מקור תמונה: thekitchn
  2. חתכו את העוגה לריבועים והגישו לצד כוס קפה או תה. כסו את השאריות בקופסה אטומה ושמרו בטמפרטורת החדר למשך שבוע לכל היותר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: