maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת פאי עם מוס שוקולד וקצפת ללא סוכר

אם אתם מתלבטים בין הכנת עוגת פאי פריכה או עוגת מוס עשירה, אתם מוזמנים להכיר את המתכון שמשלב בין שני הקינוחים המדהימים ויוצר עוגה מטריפה שתגרום לכולם להתאהב בה. הפלוס הגדול שלה טמון בעובדה שהיא ללא סוכר, כך שאם אחד או יותר מהיקרים ללבכם נמנעים מסוכר מכל סיבה שהיא, עוגת פאי מוס השוקולד הזאת היא המתנה הטעימה והמיוחדת שתוכלו להעניק להם.
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת פאי עם מוס שוקולד וקצפת ללא סוכר מקור תמונה: informationaboutdiabetes
רכיבים לבסיס העוגה:
קמח - ½1 כוסות (200 גר')
חמאה - 1 חבילה (חתוכה לקוביות, 100 גרם)
מים קרים - כ-4 כפות (ניתן להשתמש בשני חלמוני ביצה במקום)
מלח - קורט
כמו סוכר - 4 כפות (או 1 שקית קטנה של סוכרלוז)
רכיבים למוס שוקולד והקצפת:
שמנת מתוקה - 1 מיכל (250 מ"ל)
כמו סוכר - 2 כפיות (או ½ שקית קטנה של סוכרלוז)
אינסטנט פודינג - ½2 חבילות (בטעם שוקולד וללא סוכר - 75 גרם)
חלב - ⅔1 כוסות
שוקולד צ'יפס - ½4 כפות (או שוקולד מגורד ללא סוכר)
אופן הכנת הבסיס העוגה:
  1. הכניסו את הקמח, תחליף הסוכר והמלח לקערה. במקרה שבחרתם לעבוד ידנית, ודאו שהידיים שלכם לא חמות מדי ואז הכניסו לקערה את קוביות החמאה בהדרגה. פוררו את החמאה יחד עם הקמח עד לקבלת פירורי בצק. אם בחרתם לעשות זאת עם מעבד מזון, ערבבו בו את כל החומרים עד לקבלת תוצאה דומה.
  2. הוסיפו את המים הקרים (או החלמונים, עבור בצק עשיר יותר) ולושו לכדי כדור בצק. שימו לב: את הבצק הפריך יש ללוש רק עד לקבלת כדור אחיד ולא יותר מכך, כיוון שבצק פריך הוא בצק דק ואיננו מעוניינים שיפתח גלוטן.
  3. עטפו את הבצק בניילון נצמד והשאירו אותו במקרר למשך שעה-שעתיים.
  4. הוציאו את הבצק מהמקרר והחלו לעבוד איתו מהר. קמחו משטח עבודה בכמות קטנה של קמח (על מנת למנוע התפוררות של הבצק), רדדו אותו לגודל המתאים והניחו אותו על גבי תבנית בקוטר 20-24 ס"מ.
  5. אפו את בסיס העוגה במשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לטמרפטורה של 160 מעלות, או עד שהבצק מקבל גוון זהוב-חום.
אופן הכנת המוס שוקולד והקצפת:
  1. לקערה בינונית הכניסו שמנת מתוקה ותחליף סוכר, הקציפו יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. לאחר סיום ההקצפה, הכניסו לקערה נוספת חלב עם אינסטנט פודינג בטעם שוקולד וערבבו היטב, העבירו רק מחצית מהקצפת אל תוך קערת החלב והאינסטנט וערבבו עד ששתי התערובות מתאחדות לגוון אחיד.
  3. כעת, צקו את מוס השוקולד שהכנתם על בסיס הפאי שהתקרר לבינתיים, והחליקו אותו לשכבה אחידה.
  4. לסיום מרחו מעל שכבת השוקולד את מחצית הקצפת הלבנה שנותרה, החליקו אותה על כל שטח פני העוגה והכניסו למקרר למשך כשעה לפחות. פזרו את השוקולד מעל הקצפת הלבנה ממש לפני ההגשה בלבד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר