maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכונים למשקאות חורף מקוריים

פינוק בספל - משקאות שעושים חם בלב

שוקו חם עם חמאת בוטנים

שינוי מרענן מהשוקו המסורתי המוכר, בשילוב הטעם הנהדר של חמאת הבוטנים.
זמן ההכנה לוקח זמן, אבל ברגע שהשוקו מוכן - תקבלו שוקו ייחודי להתרברב בו בפני בני הבית או החברים במשרד, והכי חשוב - עם טעם מצויין.

זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: 1-4 שעות.

 

מרכיבים:
1 כוס אבקה להכנת שוקו או אבקת קקאו.
8 כוסות מים חמים.
שלושת רבעי כוס סירופ שוקולד.
רבע כוס חמאת בוטנים.

אופן ההכנה (ל-9 ספלים):
1. מניחים את תערובת הקקאו בסיר לבישול איטי.
2. מוסיפים בעדינות את המים החמים במידה.
3. מוסיפים את סירופ השוקולד.
4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 3-4 שעות או על חום גבוה למשך שעה וחצי עד שעתיים.
5. ערבבו עם חמאת הבוטנים עד שהתערובת הופכת חלקה.
6. מזגו את השוקו לספלים, הכמות שהכנתם תספיק ל-9 ספלים.

 

מתכונים למשקאות חורפיים מקוריים וטעימים
 


ליקר ביצים לאטה

ליקר ביצים הוא אחד המשקאות הקלאסיים ביותר של העונה. חלק ממשקאות הליקר האלה דורשים המתנה לאחר ההכנה וחלקם מומלצים להגשה מיד בסיום ההכנה, גרסת הקפאין הזאת משתייכת לקבוצה השניה וזמן ההכנה שלה מסתכם ב-5 דק'.

זמן הכנה: 5 דקות.
זמן בישול: 1 דקה.

 

מצרכים (עבור ספל אחד):
שליש כוס חלב 2% שומן.
שני שליש כוס ליקר ביצים.
שוט אחד של אספרסו מבושל.
אגוזי מוסקט (לא חובה).

אופן ההכנה:
1. מזגו את החלב וליקר הביצים לתוך קנקן מהביל בחום של 145-165 מעלות.
2. הכינו את שוט האספרסו ומזגו לספל.
3. מזגו את החלב שרתח עם ליקר הביצים לתוך הספל, העזרו בכף ע"מ להדוף את הקצף ופזרו אגוזי מוסקט טחונים על גבי הקצף.

 

מתכונים למשקאות חורפיים מקוריים וטעימים
 
 

פונץ' חלב חגיגי


משקה המסיבות הזה הוא אלטרנטיבה נהדרת למשקה ליקר הביצים, כיוון שאין בו שמנת או ביצים. והחלק הטוב ביותר? בהקפאה הוא יכול להשמר עד חודש.

זמן הכנה: 5 דקות.
זמן בישול: 4-8 שעות (להתקררות).

מצרכים (עבור 8 ספלים):
1 כוס סוכר.
1 כוס רום כהה.
חצי כוס ברנדי.
2 כפות תמצית וניל.
חצי ליטר חלב מלא.
אגוזי מוסקט טחונים (לא חובה).

אופן ההכנה:
1. מזגו לקנקן גדול את הרום, הברנדי ותמצית הוניל והמיסו בו את הסוכר עד להווצרות תערובת.
2. הוסיפו את החלב והקפיאו למשך 4 עד 8 שעות.
3. יוצקים לתוך כוסות ומפזרים את האגוזים הטחונים למעלה.

 

מתכונים למשקאות חורפיים מקוריים וטעימים
 
 

לימונדת חמאה חמה

אם אתם אוהבים לימודים, המשקה הזה מושלם עבורכם: הוא קליל ועשיר בעת ובעונה אחת.
מתאים לכל הגילאים, והכי חשוב - קל להכנה.

זמן הכנה: 5 דק'.
זמן בישול: 5 דק'.

 

מצרכים (ל-4 ספלים):
3 כוסות מים.
שלושת רבעי כוס מיץ לימון טרי.
שני שליש כוס סוכר.
2-3 קליפות לימון.
1 כף חמאה או מרגרינה.
4 מקלות קינמון (לא חובה).

אופן ההכנה:
1. בסיר מעל לחום בינוני מבשלים את המים עם מיץ הלימון, הסוכר וקליפות הלימון עד שהסוכר נמס.
2. יוצקים לתוך כוסות, מוסיפים מקל קינמון ליופי.

 

מתכונים למשקאות חורפיים מקוריים וטעימים
 
 

מרטיני אוכמניות


למרות שמזג האוויר בחוץ קודר, אין שום סיבה לא להכין קוקטייל קפוא ומהנה כשיושבים בבית החם.
המשקה הזה אמנם לא יחמם אתכם כמו האחרים, אך טעם האוכמניות בהחלט יזכיר לכם באיזו עונה מדובר.

זמן הכנה: 5 דקות.


מצרכים (ל-2 ספלים):
1 שוט וודקה.
חצי שוט ליקר תפוזים.
חצי שוט ורמוט יבש.
2 שוטים של מיץ אוכמניות.
1 כוס קרח.
אוכמניות (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. שימו בתוך שייקר את הוודקה, ליקר התפוזים, הורמוט, מיץ האוכמניות והקרח. נערו בצורה נמרצת.
2. יוצקים לכוסות מרטיני ומגישים. ניתן לקשט עם חמוציות.

 

מתכונים למשקאות חורפיים מקוריים וטעימים
 
 

שייק ברנדי אגסים


רוב רובם של זני האגסים מגיעים לשיאם בתקופת הסתיו והחורף, כך שכעת זהו הזמן המושלם בשנה להכנת משקה זה.

זמן הכנה : 5 דקות.


מצרכים (לספל אחד):
1 שוט ברנדי אגסים
חצי שוט מיץ לימון.
חצי שוט סירופ פירות פשוט, לבחירתכם.
1 שוט נקטר אגסים.
קרח.

אופן ההכנה:
1. יוצקים את הברנדי, מיץ הלימון, נקטר האגסים והסירופ לתוך שייקר עם קרח ומנערים עד להשמע צליל עמום מהשייקר.
2. מסננים לתוך כוס מרטיני צונן.

 

מתכונים למשקאות חורפיים מקוריים וטעימים
 
 

יין חם מתובל


יין מתובל (Mulled) נפוץ בארצות רבות בעולם, מצ'ילה ועד צ'כיה. בשל הגיוון הרב שלו ישנם סוגים שונים של יינות בז'אנר, מכזה שעבר בישול איטי ועד מהיר וקל.
הנה דרך פשוטה ומהירה להכנה.

זמן הכנה: 5 דקות.
זמן בישול: 5 דקות.


מצרכים (ל-4 כוסות):
חצי כוס סוכר.
רבע כוס מים.
10 שיני שום שלמות.
1 כפית קינמון טחון.
3 גרגירי פלפל שלמים.
אגוזי מוסקט טחונים (לפי הטעם).
1 תפוז סחוט.
1 בקבוק יין אדום.
מקלות קינמון (לא חובה).

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים פרט ליין במחבת, ומרתיחים במשך 5 דקות.
2. הנמיכו את החום, הוסיפו את היין וחממו עד הרגע שלפני הרתיחה (נסו להמנע מהגעה לרתיחה, בה יתנדף האלכוהול).
3. מזגו לכוסות והגישו חם.
4. ניתן לקשט במקלות קינמון.

מתכונים למשקאות חורפיים מקוריים וטעימים
 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: