maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

גם טעים וגם בריא: 3 מתכוני דלעת לחורף

 
 בימי החורף הקרים משאלת לבם של רבים מאתנו היא להתרפק על אוכל טעים, מחמם ומנחם, ונראה שהדלעת עונה על כל הציפיות הללו ועל הרבה מעבר להן. מלבד צבעה הכתום וטעמה המתקתק שמשדרגים כל מנה, יש לדלעת מגוון רחב של יתרונות בריאותיים נפלאים, ובנוסף היא אוגרת בתוכה את חום הבישול, תכונה אשר הופכת אותה לתוספת המושלמת לתפריט החורף. אז כדי שתיהנו מירק זה עד כמה שניתן, אתם מוזמנים להכיר לעומק את סגולותיו הבריאותיות וכמה מתכוני דלעת נפלאים שישדרגו לכם את התפריט בעונה הקרה של השנה.
 
שדה דלועים
 

יתרונותיה הבריאותיים של הדלעת

מרביתנו נוטים לראות בדלעת כמעין תוספת נחמדה למרק ותו לא, אך מומלץ להכיר אותה לעומק, שכן מדובר בירק מזין אשר לו יתרונות בריאותיים בלתי מבוטלים. הנה כמה דברים שכדאי לדעת על הדלעת, שלבטח יהפכו אותה למרכיב קבוע בתפריט החורף שלכם:
 

1. מחזקת את המערכת החיסונית

הוספת הדלעת לתזונה היומיומית זו דרך מעולה לחזק את המערכת החיסונית של הגוף, זאת בשל היותה מקור לוויטמין C, הידוע ביכולתו לסייע להגן על הגוף מפני נגיפים, בקטריות והופעתם של זיהומים דלקתיים שונים. 
 

2. מסייעת לירידה במשקל

מרגישים שאתם רעבים יותר בחורף? אתם לא לבד. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שגופנו מבקש להגדיל את שכבת השומן שלו על מנת להישמר מפני מזג האוויר הקר. בפעם הבאה שאתם מרגישים רעבים במיוחד, נסו לאכול יותר דלעת, שכן היא מכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים המסייעים לנו לחוש שבעים לאורך זמן.
אישה מחזיקה מכנס שגדול עליה

3. מסייעת במניעת מחלת הסרטן

דלעת נחשבת למקור מצוין לנוגדי חמצון רבי עוצמה, אשר פועלים כנגד רדיקלים חופשיים בגוף שגורמים לנזק תאי העלול להוביל להתפתחות של סרטן. על חשיבותם של נוגדי החמצון לבריאותנו מעידים אינספור מחקרים רפואיים, הממליצים על צריכת מזונות העשירים בהם כאמצעי מניעתי נגד הופעתם של תאים מסרטנים, והדלעת גם היא מקור מצוין לכך. 
 

4. שומרת על בריאות העיניים

דלעת היא מקור נהדר לוויטמין A, הידוע בתרומתו לשמירה על תפקוד העיניים ותקינותן. מספיק שתאכלו 220 גרם דלעת ביום בשביל שתצליחו לספק לגופכם כמעט את כל כמות וויטמין ה-A היומית המומלצת!
 

5. מגנה על העור

פעמים רבות בחורף, השמיים הבהירים בשילוב עם הקור העז מטעים אותנו ומעניקים לנו תחושה שאין כל נזק הנגרם לעורנו כתוצאה מקרני השמש הישירות שפוגעות בו, אך זוהי טעות, שכן קרני השמש חודרות גם דרך העננים. כדי למנוע את נזקי השמש, מומלץ לאכול דלעת בימי החורף שכן היא מקור מעולה לבטא קרוטן, תרכובת המקנה לירק את צבעו הכתום ופועלת גם בתור מרכיב טבעי המגן מפני קרני UV.
עין של אישה

6. שומרת על בריאות הלב

כשיותר ויותר מחקרים מראים כי תזונה העשירה בסיבים תזונתיים מסייעת בשמירה על בריאות הלב, אין ספק שהדלעת יכולה להיות מקור נוסף שיתרום לצריכת הסיבים היומית בצורה טעימה ומתקתקה.
 

7. וויסות לחץ הדם

אם עד כה חשבתם שזרעי הדלעת נחשבים רק לקישוט נהדר במנה, טעות בידכם. במחקרים שנערכו בנושא, חוקרים מצאו ששמן הזרעים של הדלעת עשיר בפיטו-אסטרוגנים, תרכובות צמחיות המועילות במניעת יתר לחץ דם. 
 
8. עוזרת להילחם בדיכאון
אם אתם חשים מעט מדוכדכים בשל מזג האוויר הסגרירי, אל תהססו לשלב את הדלעת עם זרעיה בתוך הארוחה שלכם. זאת כיוון שהזרעים עשירים בחומצה האמינית טריפטופן המסייעת למוחנו בייצור סרוטונין, מוליך עצבי המשפיע לחיוב על מצב הרוח ומונע דיכאון.
אדם מכסה את פניו עם ידיו בעצב
 

מתכוני דלעת שחייבים לנסות

כחלק מתבשיל עוף מהביל ומלא בכל טוב, בסלט קליל המעוטר בעלים ירוקים או בקינוח פאי מתקתק שיגרום לחורף הנוכחי להשאיר לכם טעם של עוד – כאן תוכלו להכיר כמה ממתכוני הדלעת החורפיים המומלצים, איתם תוכלו לבנות ארוחה שלמה ומזינה, או ליהנות מכל אחת בפניי עצמה.
 

1. תבשיל עוף עם דלעת

כשהיא אוגרת בתוכה את חום הבישול לאורך זמן, מקנה למנה טעם מתקתק נהדר ומאחדת בין הרכיבים כבלילה אחת סמיכה, אין ספק שהדלעת היא הכוכב האמתי של תבשיל העוף הבא.
רכיבים:
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 חצאים של חזה עוף חתוכים לקוביות
  • 3 כפות קמח
  • 4 שיני שום כתושות
  • ½ כוס חומץ תפוחים
  • 1 כפית טרגון
  • 4 כפיות אבקת מרק עוף
  • 5 כוסות מים 
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות בינוניות
  • 2 מקלות סלרי פרוסים דק
  • 500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
תבשיל עוף עם דלעת
אופן ההכנה:

1. חממו את התנור ל-180 מעלות.

2. חממו את שמן הזית במחבת עמוקה על אש בינונית, הוסיפו את חתיכות חזה העוף וערבבו אותן יחד עם הקמח עד להשחמתן.

3. הוסיפו למחבת את השום הכתוש והטרגון, ולאחר דקה של בישול מזגו בהדרגה את חומץ התפוחים למחבת.

4. לאחר שכלל הרכיבים הגיעו לרתיחה, העבירו את העוף לקדרה והוסיפו את הגזר, הסלרי והדלעת.

5. הוסיפו לסיר 5 כוסות מים ו-4 כפיות גדושות אבקת מרק עוף.

6. ערבבו את הרכיבים והכניסו את הסיר לתנור למשך כשעה וחצי. 

7. את המנה ניתן להגיש כארוחה בפני עצמה או לחילופין כתוספת לצד אורז.

 

2. סלט דלעת

סלט עלי רוקט עם אגוזי מקדמיה קלויים ודלעת צרובה הוא בדיוק מה שאתם צריכים בשביל לחמם את עצמכם בחורף מבלי להעמיס על הקיבה. אל תתנו לאופן ההכנה הפשוט להטעות אתכם - הטעמים הם פשוט תענוג לחך!
רכיבים:
  • 200 גרם דלעת חתוכה לרצועות בעובי 2 ס"מ
  • 1 כפית אבקת צ'ילי מיובש
  • 4 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 צרורות עלי רוקט
  • 75 גרם אגוזי מקדמיה קצוצים
סלט דלעת
אופן ההכנה:

1. חממו את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

2. מרחו 2 כפות שמן זית על פני תבנית אפייה, סדרו את רצועות הדלעת בשכבה אחת, פזרו את אבקת הצ'ילי באופן אחיד ואפו למשך כ-25 דקות עד לקבלת מראה זהוב קל.

3. להכנת הרוטב לסלט, ערבבו את מיץ הלימון יחד עם 2 כפות שמן הזית הנותרות והניחו בצד לכמה דקות. ניתן לטעום את הרוטב ולהוסיף בהדרגה מלח ופלפל בהתאם לטעמכם האישי.

4. עם תום האפייה, הניחו את הדלעת על קערת הגשה, פזרו מלמעלה את עלי הרוקט הטריים יחד עם שבבי אגוזי המקדמיה, הזליפו את רוטב הלימון בהדרגה והרי לכם סלט דלעת חם, קליל וטעים!

 

3. פאי דלעת

הישר מן המטבח האמריקאי מגיע אלינו פאי הדלעת המפורסם – הדרך הנפלאה ביותר בה תוכלו לנצל את טעמה המתוק של הדלעת ולהפוך אותה לקינוח חם ומנחם לערבי החורף הקרים.
רכיבים:
  • 2 ביצים + חלמון ביצה נוסף
  • דלעת (2 כוסות מחית מתוקה - מתכון בהמשך)
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • ½ כוס סוכר חום
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 2 כפיות אבקת קינמון
  • 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • ¼ כפית הל טחון
  • ½ כפית גרידת לימון
  • בצק פריך קנוי או תוצרת בית (לחצו כאן כדי ללמוד כיצד להכין סוגים שונים של בצקים)
פאי דלעת
אופן ההכנה:

1. חממו את התנור ל-200 מעלות.

2. קלפו דלעת ובשלו אותה בסיר גדול עם מים והמתינו עד שתתרכך לחלוטין. 

3. בינתיים, הקציפו את הביצים והחלמון בקערה גדולה והוסיפו אל תוך הבלילה את הסוכר החום, הסוכר הלבן, קורט מלח, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, הל וגרידת לימון.

4. הוציאו את הדלעת מהסיר, סננו את המים וטחנו ידנית עד לקבלת מחית סמיכה.

5. הוסיפו 2 כוסות של מחית הדלעת יחד עם השמנת המתוקה אל הקערה הגדולה והקציפו את כל הרכיבים יחד ליצירת בלילה אחידה. 

6. הניחו את הבצק הפריך בתבנית אפייה, צקו עליו את הבלילה והכניסו לתנור שחומם מראש למשך 15 דקות.

7. לאחר כן, הנמיכו את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות והמתינו בין 45-55 דקות נוספות.

8. הוציאו את הפאי מהתנור, הניחו לו להצטנן, פרסו והגישו.

 

מקור התמונות: Eranbryan melaughdaringgourmettastePatricia

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: