maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

גם טעים וגם בריא: 3 מתכוני דלעת לחורף

 
 בימי החורף הקרים משאלת לבם של רבים מאתנו היא להתרפק על אוכל טעים, מחמם ומנחם, ונראה שהדלעת עונה על כל הציפיות הללו ועל הרבה מעבר להן. מלבד צבעה הכתום וטעמה המתקתק שמשדרגים כל מנה, יש לדלעת מגוון רחב של יתרונות בריאותיים נפלאים, ובנוסף היא אוגרת בתוכה את חום הבישול, תכונה אשר הופכת אותה לתוספת המושלמת לתפריט החורף. אז כדי שתיהנו מירק זה עד כמה שניתן, אתם מוזמנים להכיר לעומק את סגולותיו הבריאותיות וכמה מתכוני דלעת נפלאים שישדרגו לכם את התפריט בעונה הקרה של השנה.
 

מתכון לתבשיל נהדר של עוף עם דלעת

כשהיא אוגרת בתוכה את חום הבישול לאורך זמן, מקנה למנה טעם מתקתק נהדר ומאחדת בין הרכיבים כבלילה אחת סמיכה, אין ספק שהדלעת היא הכוכב האמתי של תבשיל העוף הבא.

זמן הכנה: שעתיים
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: daringgourmet
רכיבים לתבשיל דלעת:
שמן זית - 2 כפות
חזה עוף חתוכים לקוביות - 4 חצאים
קמח - 3 כפות
שיני שום כתושות - 4
חומץ תפוחים - ½ כוס
טרגון - 1 כפית
אבקת מרק עוף - 4 כפיות
מים - 5 כוסות
גזרים חתוכים לפרוסות בינוניות - 2
סלרי פרוס דק - 2 מקלות
דלעת קלופה וחתוכה לקוביות - 500 גר'
אופן הכנה לתבשיל דלעת:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  2. חממו את שמן הזית במחבת עמוקה על אש בינונית, הוסיפו את חתיכות חזה העוף וערבבו אותן יחד עם הקמח עד להשחמתן.
  3. הוסיפו למחבת את השום הכתוש והטרגון, ולאחר דקה של בישול מזגו בהדרגה את חומץ התפוחים למחבת.
  4. לאחר שכלל הרכיבים הגיעו לרתיחה, העבירו את העוף לקדרה והוסיפו את הגזר, הסלרי והדלעת.
  5. הוסיפו לסיר 5 כוסות מים ו-4 כפיות גדושות אבקת מרק עוף.
  6. ערבבו את הרכיבים והכניסו את הסיר לתנור למשך כשעה וחצי.
  7. את המנה ניתן להגיש כארוחה בפני עצמה או לחילופין כתוספת לצד אורז.

מתכון נפלא של סלט דלעת

סלט עלי רוקט עם אגוזי מקדמיה קלויים ודלעת צרובה הוא בדיוק מה שאתם צריכים בשביל לחמם את עצמכם בחורף מבלי להעמיס על הקיבה. אל תתנו לאופן ההכנה הפשוט להטעות אתכם - הטעמים הם פשוט תענוג לחך!

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: taste
רכיבים לסלט דלעת:
דלעת חתוכה לרצועות בעובי 2 ס''מ - 200 גר'
אבקת צ'ילי מיובש - 1 כפית
שמן זית - 4 כפות
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
מיץ לימון טרי - 2 כפות
עלי רוקט - 2 צרורות
אגוזי מקדמיה קצוצים - 75 גר'
אופן הכנה לסלט דלעת:
  1. חממו את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. מרחו 2 כפות שמן זית על פני תבנית אפייה, סדרו את רצועות הדלעת בשכבה אחת, פזרו את אבקת הצ'ילי באופן אחיד ואפו למשך כ-25 דקות עד לקבלת מראה זהוב קל.
  3. להכנת הרוטב לסלט, ערבבו את מיץ הלימון יחד עם 2 כפות שמן הזית הנותרות והניחו בצד לכמה דקות. ניתן לטעום את הרוטב ולהוסיף בהדרגה מלח ופלפל בהתאם לטעמכם האישי.
  4. עם תום האפייה, הניחו את הדלעת על קערת הגשה, פזרו מלמעלה את עלי הרוקט הטריים יחד עם שבבי אגוזי המקדמיה, הזליפו את רוטב הלימון בהדרגה והרי לכם סלט דלעת חם, קליל וטעים!

מתכון לפאי דלעת מתקתק

הישר מן המטבח האמריקאי מגיע אלינו פאי הדלעת המפורסם – הדרך הנפלאה ביותר בה תוכלו לנצל את טעמה המתוק של הדלעת ולהפוך אותה לקינוח חם ומנחם לערבי החורף הקרים.

זמן הכנה: שעתיים
כמות סועדים: 0
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Patricia
רכיבים לפאי דלעת:
ביצים - 2
חלמון - 1
מחית מתוקה של דלעת - 2 כוסות (מתכון בהמשך)
שמנת מתוקה - ½ כוס
סוכר חום - ½ כוס
סוכר לבן - ¼ כוס
מלח - קורט
אבקת קינמון - 2 כפיות
אבקת ג'ינג'ר - 1 כפית
אגוז מוסקט - ¼ כפית
הל טחון - ¼ כפית
גרידת לימון - ½ כפית
בצק פריך קנוי או תוצרת בית - 400 גר'
רכיבים למחית דלעת:
דלעת קלופה וחתוכה לקוביות - 400 גר' (טיפ: ככל שהקוביות יהיו קטנות יותר זמן הבישול יתקצר)
אופן הכנה לפאי דלעת:
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות.
  2. הקציפו את הביצים והחלמון בקערה גדולה והוסיפו אל תוך הבלילה את הסוכר החום, הסוכר הלבן, קורט מלח, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, הל וגרידת לימון.
  3. הוסיפו 2 כוסות של מחית הדלעת יחד עם השמנת המתוקה אל הקערה הגדולה והקציפו את כל הרכיבים יחד ליצירת בלילה אחידה.
  4. הניחו את הבצק הפריך בתבנית אפייה, צקו עליו את הבלילה והכניסו לתנור שחומם מראש למשך 15 דקות.
  5. לאחר כן, הנמיכו את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות והמתינו בין 45-55 דקות נוספות.
  6. הוציאו את הפאי מהתנור, הניחו לו להצטנן, פרסו והגישו.
אופן הכנה למחית דלעת:
  1. קלפו דלעת ובשלו אותה בסיר גדול עם מים והמתינו עד שתתרכך לחלוטין.
  2. הוציאו את הדלעת מהסיר, סננו את המים וטחנו ידנית עד לקבלת מחית סמיכה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: