maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מיוחדים לטראפלס לכבוד יום האהבה

 
  יום האהבה הבינלאומי שחל ב-14 לפברואר מתדפק כבר על הדלת וכל האוהבים פותחים אותה בשמחה כדי לחגוג את אחד הימים הרומנטיים ביותר בשנה. ביום המיוחד הזה חוגגים בכל רחבי העולם, וגם בישראל, את האהבה והזוגיות כאשר הסמלים הלא רשמיים, אך הפופולריים ביותר הם ללא ספק שוקולדים ופרחים. כדי שהיום הזה יהיה מתוק במיוחד, אנו ממליצים לכם לנסות את 6 המתכונים הנפלאים הבאים לטראפלס ממגוון סוגים שתוכלו להכין עם בני ובנות זוגכם כדי ליהנות מפעילות מהנה ורומנטית במיוחד. בסוף ההכנה תוכלו להתפנק בעזרת בונבוניירה מעשה ידיכם עם ממתקים שוודאי תרצו להכין גם בימים אחרים. 
 
שימו לב: לפני יצירת כדורי הטראפלס מומלץ לשמן את הידיים עם מעט חמאה רכה כדי שיקבלו צורה עגולה חלקה, ולא יידבקו לידיים.
 
מבחר טראפלים
 

1. טראפלס שוקולד בסיסי

טראפל שוקולד בסיסי מכיל שמנת מתוקה, שוקולד ומעט תמצית וניל, אך במתכון הבא השמנת המתוקה הומרה בגבינת שמנת שמעשירה את הממתק אף יותר. עם ניחוח הווניל והמרקם הנימוח של הטראפלס, יהיה קשה להסתפק רק באחד.
 
רכיבים:
  • 230 גרם גבינת שמנת
  • 3 כוסות אבקת סוכר מנופה
  • 3 כוסות שבבי שוקולד מריר
  • ½1 כפיות תמצית וניל
  • צלוחית עמוקה עם אבקת קקאו לגלגול הכדורים (לא חובה)
טראפלים מצופים קקאו

אופן ההכנה:

1. הכניסו את שבבי השוקולד המריר לקופסה או קערה עמידים למיקרוגל והמיסו אותם בפולסים בעצמה גבוהה (הכניסו ל-30 שנית, הוציאו מהמיקרוגל, ערבבו עם כפית וחזרו על התהליך עד להמסה מלאה של השוקולד).

2. בקערה נפרדת טרפו את גבינת השמנת עד שהיא תקבל מרקם חלק (מומלץ לעשות זאת עם בלנדר).

3. פזרו את אבקת הסוכר בצורה הדרגתית לתוך הגבינה תוך כדי שאתם טורפים אותה עד ששני הרכיבים יתאחדו זה עם זה. 

4. הוסיפו את השוקולד המומס בהדרגה לתוך התערובת של גבינת השמנת והסוכר וערבבו בעדינות. הוסיפו את תמצית הווניל והמשיכו לערבב עד שכל החומרים יתאחדו ותתקבל תערובת ללא פסים לבנים או חומים.

5. הכניסו את הקערה למקרר למשך שעה אחת לפחות ולאחר מכן הוציאו אותה, קרצו מהתערובת כדורים בקוטר של 2 ס"מ בעזרת כף, עגלו אותם במהירות עם הידיים וגלגלו באבקת הקקאו.

 

2. בריגדיירו

מקורם של הטראפלס המדהימים הבאים הוא מברזיל והם מכילים מרכיב אהוב במיוחד במדינה – חלב מרוכז ממותק. כל מי שמכיר את המעדן הזה יודע עד כמה הוא משדרג כל קינוח כך שהוא בהחלט יכול להיות הכוכב בממתקים מעשה בית.
 
רכיבים:
  • 400 מ"ל חלב מרוכז ממותק
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית חמאה רכה + 2 כפות לשימון
  • קורט מלח
  • קערית של סוכריות צבעוניות/חומות לציפוי
טראפס בריגדיירו מחלב מרוכז ממותק

אופן ההכנה:

1.  שמנו תבנית אפייה בחמאה והניחו אותה בצד.

2. למחבת בינונית על להבה בינונית הכניסו את החלב המרוכז, אבקת קקאו, חמאה ומלח. ערבבו את הרכיבים היטב במשך 5-10 דקות עד שהם יתאחדו והתערובת תתעבה (התערובת נוזלית בהתחלה אך אל חשש, היא תתעבה בתוך דקות ספורות).

3. הסירו את התערובת מהאש, מרחו אותה על תבנית האפייה המשומנת בצורה אחידה והכניסו אותה למקרר למשך 10 דקות לפחות.

4. הוציאו את התבנית מהמקרר, שמנו את ידיכם וקרצו כדורים בקוטר 1 ס"מ מהתערובת באמצעות כפית. גלגלו את הטראפלס בסוכריות והגישו.

3. טראפלס סמואה

חובבי הקוקוס יתאהבו בטראפלס האלו, שכוללים את הרכיב הנפלא הזה בשילוב של סוכריות טופי נימוחות שיוצר את הממתק המושלם. כאילו שזה לא מושחת מספיק, הטראפלס מצופים בשוקולד מריר שמאזן את המתיקות וגורם להם להיראות כאילו יצאו מחנות יוקרה לממכר שוקולד.
 
רכיבים:
  • 1 כוס קוקוס מגורד ממותק
  • 150 גרם סוכריות קרמל רכות/טופי
  • 1 כף חלב
  • קמצוץ מלח
  • 140 גרם שוקולד מריר
טראפלס קוקוס

אופן ההכנה: 

1. הניחו מחבת בינונית על להבה בינונית-גבוהה והכניסו אליה את הקוקוס המגורד. ערבבו את הקוקוס ללא הפסקה במשך 5-7 דקות או עד שהוא מקבל גוון זהוב-חום. הסירו את המחבת מהאש והניחו אותה בצד לצינון.

2. לתוך קערה או צלחת עמוקה גדולה ועמידה במיקרוגל, הכניסו את סוכריות הטופי/קרמל רך, המלח והחלב והמיסו בפולסים בעצמה גבוהה (הכניסו ל-30 שנית, הוציאו מהמיקרוגל וערבבו עם כפית וחזרו על התהליך עד להמסה מלאה של הסוכריות).

3. כאשר הסוכריות ימסו לחלוטין, הוסיפו להן ¾ כוס מהקוקוס הקלוי ואת השאר הניחו בצד. ערבבו את הסוכריות והקוקוס היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 

4. רפדו תבנית בנייר אפייה ומרחו עליה את התערובת בשכבה אחידה. הניחו את התבנית במקרר לצינון במשך 10 דקות.

5. הוציאו את התבנית מהמקרר וצרו מהתערובת כדורים בקוטר 1 ס"מ באמצעות כפית. הניחו את הטראפלס המוכנים על נייר אפייה.

6. המיסו חצי מכמות השוקולד המריר, טבלו בה את הכדורים והניחו אותם בצד. לאחר שהשכבה הראשונה של השוקולד תתקשה, המיסו את יתרת השוקולד המריר וטבלו בה את הכדורים בשנית. פזרו מעל השוקולד הנמס את מה שנותר מהקוקוס, צננו את הכדורים ותאכלו בתיאבון.

4. טראפלס פצפוצי אורז ונוטלה

הטראפלס הבאים הם בעלי מרקם פריך, מה שמייחד אותם לעומת שאר המתוקים במתכונים שהם בעלי מרקם נימוח. ממרח האגוזים האהוב שבמתכון ייתן לטראפלס ניחוח וטעם של ממתקים אהובים שנמכרים בחנויות, רק שאת הפינוק הזה תוכלו להכין בבית עם האנשים האהובים עליכם ביותר.
רכיבים:
  • 3 כוסות פצפוצי אורז
  • 140 גרם מרשמלו חתוך גס
  • 2 כפות חמאה רכה
  • ½ כוס ממרח שוקולד-אגוזים (כמו נוטלה למשל)
  • ½ כפית תמצית ווניל
  • 200 שוקולד מריר להמסה וציפוי
טראפלס אורז בציפוי שוקולד

אופן ההכנה: 

1.  הכניסו את פצפוצי האורז לקערה גדולה והניחו אותה בצד.

2. בתוך קערה או צלוחית עמוקה ועמידה למיקרוגל, הכניסו את חתיכות המרשמלו, החמאה, הנוטלה ואת תמצית הווניל וערבבו יחדיו. הכניסו את הקערה/צלחת למיקרוגל והמיסו את תכולתה בעצמה גבוהה בפולסים (הכניסו ל-30 שנית, הוציאו מהמיקרוגל וערבבו עם כפית וחזרו על התהליך עד להמסה מלאה של השוקולד).

3. הוסיפו את תכולת הקערה שהוצאתם מהמיקרוגל לקערה עם פצפוצי האורז וערבבו היטב עד לקבלת תערובת עם ציפוי אחיד.

4. בעזרת כף גדולה, קרצו חלקים מתערובת האורז המתוקה וצרו מהם עיגולים אחידים בגודלם.

5. המיסו את השוקולד במיקרוגל בפולסים כפי שתואר מעלה, טבלו בתוכו את כדורי האורז והניחו על נייר אפייה עד להתקשות של השוקולד. כדי לייחד את הטראפלס האלו, תוכלו לרסק מעט פצפוצי אורז ולפזר אותם מעלה, או לשים חתיכות אגוזים או מעט מלח גס מעליהם לפני שהשוקולד יתקשה. 

5. טראפלס שוקולד לבן ואוכמניות

הטראפלס הנימוחים הללו בגוון הלילך מושלמים ליום האהבה ותוכלו להכין אותם בקלות מפתיעה. התוצאה הסופית טעימה כמו שהיא יפה ואתם תוכלו לשלב את הטראפלס בבונבוניירה מעשה ידיכם או כקינוח בסוף ארוחה רומנטית.
 
רכיבים:
  • 250 גרם שוקולד לבן קצוץ דק
  • 5 כפות חמאה מרוככת
  • 3 כפות שמנת מתוקה להקצפה (מעל 30 אחוזי שומן)
  • 35 גרם אוכמניות מיובשות טחונות דק במעבד מזון
  • ¼ כוס אבקת סוכר לעיטור
טראפלס אוכמניות ושוקולד לבן

אופן ההכנה:

1. הכניסו את השמנת המתוקה לסיר קטן וחממו אותו על להבה נמוכה-בינונית. 

2. הסירו את הסיר מהלהבה כאשר השמנת מתחילה להעלות אדים והוסיפו לו את החמאה. ערבבו היטב ובעדינות עד שהחמאה תימס לחלוטין. הכניסו לסיר גם את האוכמניות הטחונות וערבבו לקבלת תערובת אחידה.

3. הכניסו את השוקולד הלבן לקערה עמידה במיקרוגל והמיסו אותו בפולסים על עוצמה בינונית (הכניסו ל-30 שנית, הוציאו מהמיקרוגל וערבבו עם כפית וחזרו על התהליך עד להמסה מלאה של השוקולד. חשוב לא להשתמש בעצמה גבוהה, שכן מרקם השוקולד הלבן נפגע בטמפרטורות גבוהות).

4. לאחר המסת השוקולד, הוסיפו לו את תערובת האוכמניות וערבבו אותם יחד בעדינות. עטפו את הקערה בניילון נצמד והכניסו אותה למקרר למשך 2-3 שעות לפחות.

5. לאחר הקירור, הוציאו את הקערה עם תערובת הטראפל ובאמצעות כף גדולה או כף גלידה, קרצו ממנה כדורים וגלגלו אותם לטראפלס  בקוטר 2 ס"מ.

6. הכינו בצד צלחת עם אבקת הסוכר ולאחר שתכינו כל טראפל, גלגלו אותו עד לציפוי מלא בצלחת.

6. טראפלס של פאדג' וויסקי

הטראפלס ה"שיכורים" במתכון הבא בהחלט לא מומלצים לילדים, אך מבוגרים וודאי ייהנו מניחוח האלכוהול בשילוב עם מרקם הפאדג' העשיר של הממתק הנפלא הזה.
 
רכיבים:
  • ½2 כוסות של פירורי עוגיות שוקולד אהובות (ניתן להשתמש גם בביסקוויטים בטעם קקאו)
  • ½1 כוסות אגוזי פקאן קלויים
  • ½ כוס וויסקי
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • ½1 כפות דבש
  • 3 כפות קקאו לא ממותק + ½ כוס לעיטור
טראפלס וויסקי שוקולד

אופן ההכנה:

1. הכניסו את שברי העוגיות/ביסקוויטים יחד עם הפקאנים למעבד מזון וטחנו אותם לאבקה דקה.

2. בקערה קטנה ערבבו יחד את הוויסקי, אבקת הסוכר, 3 כפות קקאו ודבש לתערובת חלקה. 

3. הוסיפו את תערובת הוויסקי למעבד המזון ועבדו את כל הרכיבים יחד לקבלת תערובת חלקה.

4. הכניסו את התערובת ממעבד המזון לקערה, כסו אותה והכניסו למקרר במשך 1-4 שעות.

7. לאחר הקירור הוציאו את הקערה עם תערובת הטראפלס ובאמצעות כף גדולה או כף גלידה, קרצו ממה כדורים וגלגלו אותם לטראפלס בקוטר 2 ס"מ.

8. הכינו בצד צלחת עם אבקת הקקאו, ולאחר שתכינו כל טראפל, גלגלו אותו עד לציפוי מלא בצלחת.

מקור התמונות: Better Than BaconcookingalamelSlice of ChicRocío CuencaMegan

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: