maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

פופ-פאי: 4 רעיונות טעימים!

בית המאפה של אמא - גוגות, לחמים ופשטידות

פופ-פאי הוא קינוח נפלא של תשומת לב, כזה שלא מצריך הכנה מורכבת, אבל הוא בדיוק הביס המתוק שרציתם כל כך. אספנו עבורכם 4 רעיונות מדליקים ופשוטים להפליא, כולם עובדים על אותו עיקרון - בצק, ממרח, אפייה, מעדן!

לפני הכל, בואו נכין את הבצק...

  • 300 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם סוכר / 80 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון

בבלנדר, מערבבים את הקמח המנופה והחמאה כחצי דקה.
מוסיפים לתערובת את הסוכר / אבקת הסוכר ומערבבים חצי דקה נוספת.
מוסיפים את החלמון ומיד את הביצה ומערבבים כדקה עד לקבלת תערובת פירורים.
לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
אם הבצק עדיין דביק, ניתן להוסיף מעט קמח.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
משטחים את הבצק ומרדדים אותו לעובי של חצי ס"מ.
חותכים מלבנים בגודל 4 ס"מ רוחב על 8 ס"מ גובה ומניחים על השיש.

מלבני הבצק ישמשו בסיס ומעטפת - לכן עליכם לצוות אותם לזוגות מלבנים.

 

פאי שוקולד

מתכונים מדליקים לפאי

מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
שוברים חבילת שוקולד לשורות.
מניחים כל שורה על מלבן שמשמש בסיס.
מניחים את החצי השני של בצק הפאי (המעטפת) מעל השוקולד ומהדקים.
מסלסלים את קצוות הבצק במזלג.
מניחים על תבנית אפייה משומנת.
מכניסים לתנור ואופים במשך 9-11 דקות או עד שהקצוות מתחילים להזהיב.
מוציאים מהתנור ומניחים לקירור.
יוצקים מעל סירופ שוקולד - ומגישים בחיוך!

מתכונים מדליקים לפאי       מתכונים מדליקים לפאי       מתכונים מדליקים לפאי

 

אופציה נוספת, למרוח על מלבן הבסיס ריבת תות ועל מלבן המעטפת ממרח שוקולד - להדק זה לזה ולהכניס לאפייה... אחרי 10 דקות תקבלו פאי תותים ושוקולד מתקתק!

מתכונים מדליקים לפאי
 

פאי דובדבנים על מקל

מתכונים מדליקים לפאי

להכנת המילוי:

  • 1 גרם דובדבנים טריים מגולענים, קצוצים.
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות מים
  • 1/2 תמצית שקדים
  • מקלות ארטיק

להכנת הזיגוג:

  • 1 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כף חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
בסיר קטן, מערבבים את הדובדבנים הסוכר ותמצית השקדים.
מחממים על אש בינונית, עד לקבלת תערובת סמיכה.
מסירים מהאש ונותנים למילוי להתקרר.
פורסים את הבצק ומניחים מקל ארטיק על כל בסיס.
בעזרת כפית, מניחים במרכז הבסיס קצת ממילוי הדובדבנים.

מניחים את החצי השני של בצק הפאי (המעטפת) מעל המילוי ומהדקים.
מסלסלים את קצוות הבצק במזלג.

מעבירים לתבנית אפייה.
מכניסים לתנור ואופים במשך 8-10 דקות או עד שהקצוות מתחילים להזהיב.

בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את אבקת הסוכר, החלב ותמצית הוניל.
לאחר שהפאי מתקרר, יוצקים מעל את הזיגוג.
מנשנשים את הפאי על מקל.

מתכונים מדליקים לפאי     מתכונים מדליקים לפאי      מתכונים מדליקים לפאי

 

פאי תותים מחיטה מלאה

מתכונים מדליקים לפאי
  • 1 ו-1/4 כוסות קמח מלא
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 110 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס מים קרים
  • ריבת תות-דיאט (או כל ריבת דיאט לבחירתכם...)
  • אבקת סוכר לזיגוג.


מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס.
בבלנדר, מערבבים יחד את הקמח, המלח והסוכר.
מוסיפים את החמאה עד לקבלת תערובת פירורים גסה.
בנפרד, מערבבים את הביצה והמים הקרים ורק אחר כך מוסיפים אותם לתערובת. 
מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ.

חותכים מלבנים בגודל 4 ס"מ רוחב על 8 ס"מ גובה.
מניחים כמות קטנה של ריבה במרכז המלבן שמשמש בסיס.
מניחים את החצי השני של בצק הפאי (המעטפת) מעל המילוי ומהדקים.
מסלסלים את קצוות הבצק במזלג.

מכניסים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות או עד שהקצוות מתחילים להזהיב.
מוציאים מהתנור ומפזרים מעל אבקת סוכר.

מגישים חם!

מתכונים מדליקים לפאי        מתכונים מדליקים לפאי
 
 

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: